Μπάνερ με λογότυπα ΚΕΑΤ και ΣΤΑΣΥ

Στην ισότιμη, ασφαλή και αυτόνομη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία όρασης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στοχεύει το σύμφωνο συνεργασίας που υπέγραψαν η ΣΤΑ.ΣΥ με το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών.

Στο πλαίσιο αυτό, στις αρχές του νέου έτους θα ξεκινήσει η εκπαίδευση των εργαζομένων σε όλες τις ειδικότητες των Σταθερών Συγκοινωνιών μέσω βιωματικών σεναρίων εξυπηρέτησης των ατόμων με αναπηρία όρασης, τα οποία θα λάβουν χώρα σε σταθμούς του σιδηροδρόμου.

Τα προβλήματα προσβασιμότητας δεν αφορούν μόνο στα φυσικά εμπόδια αλλά και στην πληροφορία, τόνισε, μεταξύ άλλων, στο Κανάλι Ένα 90,4 και την Κωνσταντίνα Πετούση, η Διοικήτρια του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, Σοφία – Λευκή Χαμονικολάου, εξηγώντας πως παράλληλα προωθείται το σύστημα γραφής και ανάγνωσης Braille σε έγγραφα και έντυπα πληροφόρησης της ΣΤΑ.ΣΥ.

Να σημειωθεί, πως ήδη υλοποιείται πανελλαδικό πρόγραμμα επιμόρφωσης για την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία όρασης, σε εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε δομές υγείας καθώς και σε εκπαιδευτικούς.

Ακούστε το ηχητικό 👉 https://www.mixcloud.com/KanaliEna904/η-σοφία-λευκή-χαμονικολάου-στο-κανάλι-ένα-904-051223/

Πηγή: www.kanaliena.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή