Ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας κωφών Κωνσταντίνος Σίμψης, εκπρόσωποι της εταιρείας και κωφοί εργαζόμενοι ποζάρουν χτυπώντας παλαμάκια στη νοηματική δηλαδή με τα χέρια ψηλά

Συμπερίληψη στις θέσεις εργασίας στα ξενοδοχεία Hotelbrain Group

Είναι γνωστό ότι η πλειοψηφία των εταιρειών του ιδιωτικού τομέα είναι πολύ επιφυλακτικές στο να εμπιστευθούν σε ένα ανάπηρο άτομο μια θέση εργασίας, με αποτέλεσμα το ποσοστό ανεργίας στα άτομα με αναπηρία να είναι μεγάλο συγκριτικά με τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Έτσι λοιπόν ακούγεται πολύ αισιόδοξη ενέργεια η ένταξη στο προσωπικό των ξενοδοχείων της Hotelbrain Group, ατόμων με αναπηρία, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα και μάλιστα σε θέσεις στις οποίες υπάρχει και επικοινωνία με τους επισκέπτες. Μάλιστα αυτή η προσπάθεια δεν έγινε αποσπασματικά και μεμονωμένα αλλά συντονισμένα και με ευαισθησία προς τη διαφορετικότητα των ανθρώπων. Για την επίτευξη του στόχου αυτού συνεργάστηκε με την ΑΜΚΕ “ Συλλογικότητα Βοήθειας Συνανθρώπων μας στην Πετρούπολη, που είχε το όραμα και την πρωτοβουλία, ώστε να ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο επικοινωνίας με τους κωφούς υποψηφίους.

Η διοίκηση της Hotelbrain από τον πρόεδρό της κο Πάνο Παλαιολόγο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κο Δημήτρη Φραγκοστεφανάκη μέχρι τους διευθυντές των ξενοδοχείων και τους προϊσταμένους των τμημάτων, όλοι έδειξαν μεγάλη διάθεση για την κάλυψη συγκεκριμένων θέσεων εργασίας από κωφούς και αγκάλιασαν αυτό το πρόγραμμα με θέρμη.

Η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος στήριξε το εγχείρημα αυτό, όπως στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που σκοπό έχει την ανάδειξη των ικανοτήτων των κωφών και την πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας.

Άξια αναφοράς είναι η εργασία του εθελοντή της Συλλογικότητας κου Σ.Π., εκπαιδευτικού και διερμηνέα, οποίος από την αρχή μέχρι τώρα αποτελεί το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην εταιρεία και τους νεοπροσληφθέντες υπαλλήλους, ενώ αμέριστο είναι και το ενδιαφέρον του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟ Αργύρη Καμπετσή για την ευόδωση του εγχειρήματος.

Το όλο εγχείρημα όμως δεν ήταν απλό και δεν εξαντλήθηκε στην τοποθέτηση των κωφών σε θέσεις εργασίας αλλά πέρασε διαδοχικά τα ακόλουθα στάδια:

1) Συναντήσεις της ΑΜΚΕ με εκπροσώπους του Ομίλου, ενημέρωση και προγραμματισμός.
2) Ενημέρωση της κοινότητας των κωφών και ατομική πληροφόρηση στους ενδιαφερόμενους με βιντεοκλήσεις ή με δια ζώσης ραντεβού.
3) Επιλογή υποψηφίων
4) Τρίμηνη εκπαίδευση στο αντικείμενο εργασίας.
5) Ενημέρωση του υπολοίπου προσωπικού των ξενοδοχείων
6) Τοποθέτηση των 15 κωφών στις θέσεις εργασίας στα νησιά, με τη φυσική παρουσία και του εθελοντή συνεργάτη της ΑΜΚΕ.
7) Δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών εργασίας και διαμονής.
8) Παρακολούθηση και ενίσχυση των εργαζομένων με ατομικές και ομαδικές συναντήσεις, και συνεργασία με τη διοίκηση των ξενοδοχείων.

Μια προγραμματισμένη και οργανωμένη προσπάθεια σαν και αυτή, όχι μόνο κάμπτει τους ενδοιασμούς μιας εταιρείας, αλλά και μειώνει το εργασιακό άγχος των εργαζομένων αναπήρων, εφόσον υπάρχει ένα προστατευτικό περιβάλλον έτοιμο να επιλύσει κάθε πρόβλημα που ανακύπτει.

Φαίνεται πως το στοίχημα κερδήθηκε. Τόσο η θέληση της Hotelbrain όσο και η ανταπόκριση των κωφών, ανοίγουν το δρόμο στην κάλυψη περισσότερων θέσεων εργασίας στο μέλλον. Το παράδειγμα αυτό ας μιμηθούν και άλλες εταιρείες. Διότι οι κωφοί απέδειξαν ότι μπορούν.

Αν βρεθείτε στην Κω ή στην Τήνο δεν θα καταφέρετε να τους διακρίνετε. Γιατί άλλωστε να διαφέρουν;

Τέσσσερα άτομα ποζάρουν στην τραπεζαρία του ξενοδοχείου

Ομάδα κωφών ποζάρουν με αστείες φιγούρες και γκριμάτσες στο κατάστρωμα πλοίου

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή