Στα χρώματα της Ουκρανικής σημαίας η ονομασία της οργάνωσης Deaf Ukrainian refugees in Greece στα Ουκρανικά και στα ελληνικά

Deaf Ukrainian refugees in Greece

Από την έναρξη του πολέμου σχεδόν δημιουργήθηκε μια εθελοντική ομάδα για τη φροντίδα των ουκρανών εκείνων προσφύγων που ήταν διπλά ευάλωτοι εφόσον ήταν άτομα με απώλεια ακοής και ήρθαν στην Ελλάδα όπως και άλλοι ομοεθνείς τους.

Η Deaf Ukrainian refugees in Greece που αποτελείται από επτά μέλη της κοινότητας των κωφών και ενός ακούοντα εκπαιδευτικού και διερμηνέα , κατάφερε στο 6μηνο αυτό της δραστηριοποίησής της να γίνει το στήριγμα των συγκεκριμένων ατόμων.

Σε συνεργασία με την εκκλησία, το υπουργείο Μεταναστευτικης Πολιτικής, τα σχολεία κωφών, τα σωματεία κωφών, την τοπική αυτοδιοίκηση, ΜΚΟ, καθώς και ιδιώτες χορηγούς, συνεχίζει το έργο της ενσωμάτωσης των ανθρώπων αυτών στην τοπική κοινωνία, προσφέροντας λύση σε μια σειρά από υποθέσεις που τους αφορούν.

√ Διεκπεραιώθηκαν οι αιτήσεις και έλαβαν τα έγγραφα για την παραμονή τους, την εφορία, τις εξετάσεις για την αναπηρία τους και τα ΚΕΠΑ, το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού.

√  Εντάχθηκαν όλα τα παιδιά στα ειδικά σχολεία κωφών.

√  Καλύφθηκε η καθημερινή τους διατροφή και η προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης.

√  Μετά από προσωρινές λύσεις φιλοξενίας σε ξενοδοχεία ή διαμερίσματα airbnb, όλες οι οικογένειες υπέγραψαν μισθωτήρια συμβόλαια για επιπλωμένα διαμερίσματα με την προσφορά χορηγιών μεγάλων εταιρειών.

√ Διενεργούνται τακτικά όλες οι ιατρικές τους εξετάσεις και ιδιαίτερα των εγκύων και όσων έχουν ανάγκη άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

√ Βοηθήθηκαν στην εύρεση μόνιμης ή προσωρινής εργασίας και μέλη της ομάδας είναι σε διαρκή επικοινωνία με τους εργοδότες ακόμα και στο χώρο εργασίας.

√ Φιλοξενήθηκαν επανειλημμένα σε κατασκήνωση και γενικά γίνεται προσπάθεια για την ψυχαγωγία και την ομαλή τους ένταξη.

Η Deaf Ukrainian refugees in Greece στέκεται στο πλευρό των κωφών προσφύγων από την Ουκρανία, αναμένει και προγραμματίζει τον ερχομό νέων οικογενειών από τον πρόσφατο πόλεμο, όμως επεκτείνει τη δράση και συνδρομή του και σε κάθε κωφό Ουκρανό που ζει ήδη στην Ελλάδα.

Μάθετε περισσότερα για την οργάνωση στη σελίδα τους στο facebook.

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή