εικονίδιο υπολογιστή με θαυμαστικό κόκκινο που δηλώνει πρόβλημα

Οι παρακάτω οδηγίες έχουν προσαρμοστεί και απευθύνονται σε χειριστές Η/Υ με προβλήματα όρασης.

Πολλές φορές, όταν ανοίγουμε μια εφαρμογή η καθώς δουλεύουμε με αυτή, εμφανίζεται το μήνυμα πως η εφαρμογή δεν ανταποκρίνεται. Στην περίπτωση αυτή, δυστυχώς πολλές φορές δεν μπορούμε να κλείσουμε την εφαρμογή πατώντας Alt και F4. Σε αυτή την περίπτωση αυτό που κάναμε είναι να κάνουμε επανεκκίνηση στον υπολογιστή μας, αλλιώς αν δεν ήταν εφικτό, τότε κλείναμε τον υπολογιστή πατώντας παρατεταμένα το κουμπί τροφοδοσίας.

Πλέον στα Windows 10, υπάρχουν τρείς (3) διαφορετικοί τρόποι, ώστε να έχουμε πρόσβαση στην Διαχείριση εργασιών, για να μπορέσουμε να κλείσουμε την εφαρμογή και να επιστρέψουμε στα Windows. Οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να ανοίξουμε την Διαχείριση εργασιών είναι οι ακόλουθοι :

1. Πατάμε τα πλήκτρα πλήκτρο Έναρξης και X. Με το κάτω βέλος πηγαίνουμε στην επιλογή Διαχείριση εργασιών και πατάμε Enter.

2. Πατάμε τον συνδυασμό πλήκτρων Alt Control και Del, ώστε να εμφανιστεί η οθόνη υποδοχής. Με το Tab μεταβαίνουμε στην επιλογή Διαχείριση εργασιών και πατάμε Enter.

3. Πατάμε τα πλήκτρα Control Shift και Esc και ανοίγει το παράθυρο της Διαχείρισης εργασιών.

Όταν βρισκόμαστε μέσα στο παράθυρο της διαχείρισης, με το κάτω βέλος επιλέγουμε την εφαρμογή που θέλουμε να κλείσουμε. Στην συνέχεια είτε με το πλήκτρο Tab πάμε στο κουμπί Τερματισμός εργασίας και πατάμε Enter είτε πατώντας το Application key (δεξί κλικ ποντικιού), με το κάτω βέλος πάμε στην επιλογή Τερματισμός εργασίας και πατάμε Enter.

Έχοντας κλείσει την εφαρμογή που θέλουμε, απλά πατάμε το πλήκτρο Esc για να επιστρέψουμε στην επιφάνεια εργασίας των Windows.

*Η Δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Σημεία Στήριξης”, που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη, το Costas M. Lemos Foundation και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Διαβάστε ακόμα:

Βασικές συντομεύσεις των Windows 10

Σχετικά με τον συντάκτη

Εκπαιδευτής Η/Υ για άτομα με πρόβλημα όρασης.

One comment for “Κλείσιμο εφαρμογών που δεν ανταποκρίνονται

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή