• Αρχική
 • Στη Νοηματική
 • Kitchen Lab με τον Άκη Πετρετζίκη: Τώρα και στη νοηματική γλώσσα για τους κωφούς και βαρήκοους τηλεθεατές
ο Άκης Πετρετζίκης

Καμία έκπληξη δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη για την κοινότητα των κωφών και βαρήκοων ατόμων από εκείνη που τους επιφύλαξε ο αγαπημένος σε όλους μας σεφ Άκης Πετρετζίκης, όταν ο ίδιος ανακοίνωσε στη νοηματική γλώσσα ότι ξεκινά μια σειρά παρουσίασης των πιο ξεχωριστών συνταγών του με ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα.

Το Kitchen Lab και ο οργανισμός HandsUp, το πρώτο πρακτορείο διερμηνέων νοηματικών γλωσσών και υπηρεσιών προσβασιμότητας για κωφούς και βαρήκοους στην Ελλάδα, κατάφεραν και πάλι να πρωτοπορήσουν: Για πρώτη φορά προχωρούν σε μια γόνιμη συνεργασία, παρουσιάζοντας συνταγές με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα, με διερμηνέα τον Γιώργο Στάθη, αλλά και σε διεθνή νοηματική στο αγγλικό κανάλι του Άκη Πετρετζίκη, με διερμηνέα τη Γαρυφαλλιά Σπύρου, για τους κωφούς και βαρήκοους θαυμαστές του σε κάθε άκρη της γης.

Η νέα αυτή σύμπραξη ενθουσίασε την κοινότητα των κωφών και βαρήκοων πιστών φαν του ταλαντούχου σεφ, καθώς ο ίδιος αποδεικνύει έμπρακτα την ευαισθησία του για παροχή πρόσβασης των ατόμων με προβλήματα ακοής σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς τους.

Δείτε σχετικά βίντεο:

Συνταγές Στη Νοηματική Γλώσσα – ΕΝΓ | Kitchen Lab by Akis Petretzikis

Κορμός (μωσαϊκό) στη νοηματική | Kitchen Lab by Akis Petretzikis

Chocolate hazelnut cheesecake in sign language

Λίγα λόγια για τη HandsUp:

Η εταιρία HandsUp ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 και είναι το πρώτο πρακτορείο Διερμηνέων Νοηματικών Γλωσσών στην Ελλάδα, με έδρα την Αθήνα.

Σκοπός της είναι η ισότιμη πρόσβαση κωφών και βαρήκοων πολιτών στην ενημέρωση. Προσφέρει υπηρεσίες διερμηνείας κάθε είδους (για ιδιώτες, συνέδρια, θεατρικές παραστάσεις κ.ά.) στη νοηματική γλώσσα και χειλεανάγνωση.

Η HandsUp, στο πλαίσιο της εταιρικής της υπευθυνότητας προσφέρει υπηρεσίες ενημέρωσης και ψυχαγωγίας σε κωφά και βαρήκοα άτομα μέσω της ιστοσελίδας hands-up.org/.

Όλοι οι διερμηνείς της είναι πιστοποιημένοι από το Σωματείο Διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και μέλη του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Διερμηνέων Νοηματικών Γλωσσών (efsli).

Η HandsUp ανήκει στους νικητές του 5ου και 6ου κύκλου του Προγράμματος Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας egg, ενώ απέσπασε το 1ο βραβείο νεανικής επιχειρηματικότητας από την Orange Grove, Hellenic youth Participation και Erasmus + το 2017, 1ο Βραβείο καλύτερης κοινωνικής εταιρείας από την Startupper το 2018, αλλά και silver βραβείο στα Hellenic Responsible Business Awards το 2019 για την καταπολέμηση των κοινωνικών διακρίσεων.

Σχετικά με τον συντάκτη

Η εταιρία HandsUp είναι το πρώτο πρακτορείο Διερμηνέων Νοηματικών Γλωσσών στην Ελλάδα

3 comments on “Kitchen Lab με τον Άκη Πετρετζίκη: Τώρα και στη νοηματική γλώσσα για τους κωφούς και βαρήκοους τηλεθεατές

 • Δεν υπάρχει κοινότητα κωφών και βαρήκοων ατόμων . Μάλλον εννοείτε κωφαλαλων ατόμων, που χρησιμοποιούν τη νοηματικη για να επικοινωνήσουν . Ολοι εμεις οι υπόλοιποι κουφοι και βαρηκοοι ουτε ξέρουμε νοηματικη ουτε ανήκουμε σε κοινότητες ουτε καν μπορουμε να παρακολουθηςουμε τα συγκεκριμένα βιντεο αφου δεν εχουν υποτιτλους και άρα δεν ειναι προσβάσιμα σε εμας . Παρακαλούμε για διορθωση του άρθρου . Κολοτουρου Σοφια , κωφη ιατρος και συγγραφεας , προεδρος ΔΣ σωματείου Ακουστηριξη

  Απάντηση
 • Ελισάβετ Κυριακού λέει:

  Δώρο άδωρο,ελάχιστοι γνωρίζουν νοηματική από εμάς βάλτε υπότιτλους
  για να καταλαβαίνουμε όλοι,βαρήκοοι είμαστε δεν είμαστε αγράμματοι.

  Απάντηση
 • Αθηνά Κυριακού Σαρακενίδου λέει:

  Η νοηματική ελάχιστους εξυπηρετεί, ενώ οι υπότιτλοι όλους τους κωφούς και βαρήκοους. Βάλτε λοιπόν υπότιτλους, και γράφετε και τα υλικά των συνταγών.

  Απάντηση

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή