Λογότυπα φορέων και εκδηλώσεων που έχει συμμετάσχει το meallamatia

Δράσεις αλληλεγγύης και προσφοράς για την κοινωνική αλλαγή

Είναι ωραίο να σκορπάς χαμόγελα γύρω σου! Είναι απόλαυση να δείχνεις συνεχώς έμπρακτη αλληλεγγύη, διοργανώνοντας ή και στηρίζοντας διάφορες δράσεις ανιδιοτελούς προσφοράς σε όλη τη χώρα! Και τελικά, είναι φιλοσοφία ζωής να βλέπεις κάθε δυσκολία, κάθε πρόβλημα «Με Άλλα Μάτια»!

Το meallamatia.gr είναι στον τρίτο χρόνο λειτουργίας του και παραμένει στη συνείδηση του αναγνωστικού κοινού ως η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα! Η μετατροπή του “Με Άλλα Μάτια” από blog σε ιστοσελίδα έγινε με τη φιλοδοξία να αποτελέσει έναν χώρο απόλυτα προσβάσιμο που θα εξασφαλίζει την ενημέρωση και την επαφή με την επικαιρότητα αλλά και τον γενικότερο διάλογο σε κάθε κοινωνική ομάδα. Με δεδομένο ότι ο καθημερινός αγώνας ενάντια στον αποκλεισμό πρέπει να αφορά σε κάθε πεδίο της πραγματικότητας, το meallamatia.gr συστάθηκε σαν ένας χώρος με πολλαπλούς ρόλους και στόχους, με προσανατολισμό την προώθηση κάθε πρωτοβουλίας στην κατεύθυνση της κοινωνικής αλλαγής και των ίσων ευκαιριών.

Έτσι λοιπόν, το “Με Άλλα Μάτια” ήδη και ως blog, είχε εξ αρχής υιοθετήσει ενεργό ρόλο στην προώθηση δράσεων κοινωνικής προσφοράς. Με βασική αρχή ότι ενάντια στις δύσκολες κοινωνικές συνθήκες που οδηγούν στον ατομικισμό και την απογοήτευση, η αποτελεσματικότερη απάντηση είναι η κοινωνική αλληλεγγύη και η συλλογική δράση για την κοινωνική αλλαγή συμμετείχαμε και θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε είτε ως διοργανωτές είτε ως συνδιοργανωτές και ως χορηγοί επικοινωνίας σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία ενθαρρύνει την συγκρότηση κοινωνικής συνείδησης ενάντια στον αποκλεισμό!

Η Μοναδικότητα του εγχειρήματος “Δείπνο στο Σκοτάδι”

Από τις πιο ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες, το Δείπνο Στο Σκοτάδι το οποίο διοργανώθηκε από το Με Άλλα Μάτια που για 15 φορές πανελλαδικά έχει εντυπωσιάσει με την προσέλευση και την μαζικότητα του εγχειρήματος , και πλέον αποτελεί την δράση με την μεγαλύτερη επιτυχία! Η συγκινητική στήριξη του κόσμου προς το παρόν έχει αποφέρει έσοδα για ανάγκες που αφορούν οικονομικά αδύναμες οικογένειες με παιδιά σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, τον ζωτικό χώρο διεκδίκησης ψυχικά πασχόντων συνανθρώπων μας από όλη την Πελοπόννησο, φιλί ζωής σε μονάδες των Παιδικών Χωριών SOS, στήριξη για τις ανάγκες υποδομής της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης, αφήνοντας έτσι μια σύγχρονη παρακαταθήκη στα παιδιά με προβλήματα όρασης όλης της Βόρειας Ελλάδας!

Επίσης, έσοδα έχουν διατεθεί για να στηρίξουμε δράσεις ζωής υπέρ των παιδιών, του Παγκρητίου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ηλιαχτίδα» που εδρεύει και λειτουργεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, για τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες. Έχει καλυφθεί όλο το κόστος των απαραίτητων ηλεκτρολογικών εργασιών, ώστε να μπορεί σήμερα να λειτουργεί το Κέντρο Αποκατάστασης του Συλλόγου ΑμεΑ «Δικαίωμα Στη Ζωή», στο Θραψανό της Κρήτης καθώς και έχουν ενισχυθεί οικονομικά και οι δομές αυτόνομης διαβίωσης ΑμεΑ του Σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με αναπηρία «Η Αργώ».

Η υποστήριξη στις δράσεις οργανισμών που αφορούν στην αναπηρία συνεχίστηκε με την προσφορά εσόδων από τα δείπνα μας στον Σ.Κ.Ε.Π. – Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους με όραμα μια συμπεριληπτική κοινωνία όπου όλοι θα αισθάνονται αποδεκτοί και χρήσιμοι, στην ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων για το δικαίωμα όλων των παιδιών σε μία ισότιμη ζωή καθώς και στην Career Sign που προσφέρει ευκαιρίες για επαγγελματική ανάπτυξη σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Στήριξη μέσω των δείπνων αυτών παρείχαμε και στη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου Βριλησσίων.

Πέρα από τα έσοδα όμως που έχει εξασφαλίσει το Δείπνο στο Σκοτάδι για κοινωνικές ανάγκες, πάνω από 11.000€ μέχρι σήμερα, εξίσου αισιόδοξη είναι η επιτυχής προσπάθεια στην κατεύθυνση της κοινωνικής ευαισθητοποίησης, που φαίνεται με τον αριθμό των εθελοντών που προσέρχονται να συμβάλλουν με την παρουσία τους στη διοργάνωση της πρωτοβουλίας αυτής!

Κοινωνικές δράσεις

◊ Σε συνεργασία με τον όμιλο Φροντιστήριων “Νέο” για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φέτος διοργανώθηκε η δράση για τη συλλογή καπακιών τα οποία ανταλλάχθηκαν με αναπηρικά αμαξίδια και ειδικά τεχνικά βοηθήματα για τους μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου Ιλίου και για τον Σύλλογο Παραπληγικών Πέλλας.

◊ Στο πλαίσιο της ίδιας συνεργασίας, εξασφαλίστηκε έκπτωση από τον Όμιλο και το meallamatia.gr σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της Αττικής! Έτσι, παιδιά τρίτεκνων οικογενειών, μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και μέλη του Νομαρχιακού Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ «Τυρταίος», που έχουν παιδιά/αδέλφια τα οποία φοιτούν στα Γυμνάσια και Λύκεια της Αττικής εξασφάλισαν έκπτωση 20% στο Φροντιστήριο Νέο!

◊ Συνεχίσαμε τη συνεργασία και για τα Χριστούγεννα του 2019 και τη συλλογή τροφίμων και ειδών ατομικής υγιεινής για τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες που υποστηρίζονται από την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως

◊ Επίσης το meallamatia.gr έχει εξασφαλίσει Δωρεάν εξετάσεις προληπτικού ελέγχου διαταραχών μνήμης και νοητικών λειτουργιών σε άτομα με προβλήματα όρασης σε συνεργασία με τη Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης – Α’ Νευρολογική Κλινική ΑΧΕΠΑ (καθηγήτρια κα Μ. Τσολάκη), και την Alzheimer Hellas.

◊ Το meallamatia.gr συμμετέχει εδώ και 6 χρόνια στις εκδηλώσεις Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά –βραβευμένες πανελλαδικά- που διοργανώνει το Παιδικό Ραδιόφωνο Family 89,5FM στο Ηράκλειο Κρήτης.

◊ Συντονίσαμε το Πάσχα του 2019, μαζί με το ενημερωτικό site www.ilion-news.gr, συλλογή τροφίμων και ειδών ατομικής υγιεινής για τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες που υποστηρίζονται από τα συσσίτια του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παλατιανής.

◊ Εν μέσω της πανδημίας του νέου COVID19 ανταποκριθήκαμε στο αίτημα του Σωματείου Διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και κάναμε δωρεά πιστοποιημένες μάσκες, ειδικά διαμορφωμένες για να επιτρέπουν την ορατότητα στην περιοχή του στόματος, ώστε όλη οι διερμηνείς πανελλαδικά να συνεχίσουν σε αυτές τις δύσκολες ώρες να κάνουν ανεμπόδιστα τη δουλειά τους.

◊ Τον Μάρτιο του 2019 συνδιοργανώσαμε, με τη δημοτική κίνηση “Αλληλέγγυα πόλη-Συμμαχία για το Ίλιον” και τον Αθλητικός Όμιλος Άρης Ιλίου, το 1ο Αντιρατσιστικό Τουρνουά Μπάσκετ  για να σκοράρουμε ενάντια στον ρατσισμό!

Δράσεις τέχνης και ψυχαγωγίας

◊ Στο ίδιο μοτίβο δράσεων με περιεχόμενο την τέχνη και την ψυχαγωγία για κοινωφελή σκοπό, η εθελοντική μας ομάδα έχει διοργανώσει αντίστοιχες βραδιές , όπως live λαϊκή βραδιά στο Motel με στόχο την στήριξη του έργου των Παιδικών Χωριών SOS.

◊ Στο τέλος του 2018 διοργανώσαμε χριστουγεννιάτικη μουσική βραδιά στο Margaritas Lounge café στο Ίλιον με τα έσοδα -400 ευρώ- να προσφέρονται ως δωρεά στο σύλλογο για καρκινοπαθή παιδιά “Φλόγα”. Το Margarita’s Lounge Café-Bar έχει αξιοποιηθεί και στο παρελθόν και για άλλες δράσεις από το “Με Άλλα Μάτια”, στο εορταστικό Μουσικό Live  και στο Κοινωνικό Cocktail Party των οποίων τα έσοδα διατέθηκαν στο Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Career Sign που υποστηρίζει τους ΑμεΑ στις προσπάθειες επαγγελματικής τους αποκατάστασης, και στην Κρητική βραδιά με τον Γιάννη Κακλή και το συγκρότημά του, με τα έσοδα της εκδήλωσης να πηγαίνουν τότε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιλίου! Επιτυχής εκδήλωση που είχε επαναληφθεί εκ νέου στο Ίλιον με τον καλλιτέχνη Γιάννη Ζουγανέλη για τα συσσίτια της πόλης.

◊ Για στήριξη του Χαμόγελου του παιδιού το “Με Άλλα Μάτια”, σε συνεργασία με το σνακ μπαρ Buenos Dias στο Ίλιον, διοργάνωσε κάλεσμα του οποίου μέρος των εσόδων διατέθηκαν για τη συγκεκριμένη οργάνωση.

◊ Το meallamatia.gr έχει υπάρξει τρεις χρονιές συνδιοργανωτής των εκδηλώσεων του Music Dream Festival που διοργανώνεται με στόχο την κοινωνική προσφορά μέσα από την τέχνη και την ψυχαγωγία, και τα έσοδα διατίθενται για κάλυψη αναγκών δομών που αφορούν τα παιδιά , όπως κάναμε ήδη για τα Παιδικά Χωριά SOS , την Φλόγα κ.α.

◊ Υπήρξαμε χορηγοί επικοινωνίας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+Music Key με τον τίτλο MusicKey με μουσικό και διαπολιτισμικό χαρακτήρα όπου νέοι με αναπηρία όρασης από 6 ευρωπαϊκές χώρες, φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΚΕΑΤ στην Αθήνα και έλαβαν μέρος σε μουσικές δραστηριότητες με σκοπό την πραγματοποίηση συναυλίας στο τέλος του προγράμματος.

◊ Εξασφαλίσαμε δωρεάν είσοδο και ειδικές εκπτώσεις στο Colour Day Festival 2019 σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες.

Δράσεις ενημέρωσης και εξοικείωσης

Ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο των πρωτοβουλιών μας, αφορά στις εκστρατείες ενημέρωσης και εξοικείωσης μικρών και μεγάλων με την αναπηρία και την προσβασιμότητα, πανελλαδικά. Παράλληλα, έχουμε συμμετέχει σε πλήθος δράσεων για τη διάδοση των σκύλων οδηγών για άτομα με προβλήματα όρασης.

Το meallamatia.gr και ο εμπνευστής του Βαγγέλης Αυγουλάς, πέραν της Αττικής έχουν βρεθεί μεταξύ άλλων σε Χανιά, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα, Ρέθυμνο, Λαμία, Τρίπολη, Μεγαλόπολη, Κεφαλλονιά, Γαλατά Τροιζηνίας, Βυτίνα, Βόλο, Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Καλαμάτα, Λήμνο, Χίο και…

Ένα είναι σίγουρο: εμείς θα συνεχίσουμε! Έλα λοιπόν μαζί μας σε αυτό το ταξίδι με στόχο την κοινωνική προσφορά και την αλληλεγγύη!

Δείτε ενδεικτικά κάποιες φωτογραφίες από τις δράσεις μας:

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή