εργαζόμενος σε αναπηρικό αμαξίδιο σε γραφείο εργασίας συμπληρώνει έγγραφα. Δεν φαίνεται το πρόσωπό του.

Κίνητρα σε επιχειρήσεις για την πρόσληψη εργαζομένων με αναπηρία, χορηγεί η Κίνα, σε μια προσπάθεια ομαλής ένταξης των αναπήρων στην αγορά εργασίας.

Τα μέτρα, για την προστασία και την προώθηση της απασχόλησης των ατόμων με αναπηρία, εφαρμόζονται ήδη από το 2016, όταν οι κινεζικές αρχές εισήγαγαν έναν νέο νόμο που εξασφάλιζε επιστροφή ΦΠΑ σε όσες επιχειρήσεις προσλαμβάνουν άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το φορολογικό κίνητρο στην περίπτωση αυτή αφορά όλες τις επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν άτομα με αναπηρία και η μέθοδος που ακολουθείται από τις αρχές, προβλέπει επιστροφή ΦΠΑ ανάλογα του αριθμού των εργαζομένων ατόμων με αναπηρία που απασχολούνται.

Η απόφαση για την ενθάρρυνση των προσλήψεων ατόμων με ειδικές ανάγκες είναι κεντρική, το όριο -όμως- του επιστρεφόμενου ΦΠΑ για κάθε εργαζόμενο με αναπηρία, καθορίζεται από τις φορολογικές αρχές κάθε περιφέρειας ξεχωριστά, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και η φύση της επιχείρησης στην οποία θα απασχοληθεί ο Κινέζος πολίτης με αναπηρία.

Η κινεζική νομοθεσία προστατεύει τα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες στον τομέα της απασχόλησης.

Οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν ίσες ευκαιρίες για απασχόληση σε άτομα με αναπηρία, αξιοποιώντας παράλληλα προγράμματα και πολιτικές που ενθαρρύνουν την απασχόληση και την κοινωνική ένταξη τους.

Όπως συμβαίνει παντού, έτσι και στην Κίνα, ορισμένες επιχειρήσεις ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση να προσλάβουν ένα άτομο με αναπηρία και άλλες όχι. Η ανταπόκριση αυτή, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της νοοτροπίας της επιχείρησης, των κανονισμών που ισχύουν στην περιφέρεια στην οποία δραστηριοποιείται, της κοινωνικής ευαισθησίας, καθώς και άλλων οικονομικών παραγόντων. Έτσι, την ίδια ώρα που πολλές εταιρείες έχουν υιοθετήσει προγράμματα ενσωμάτωσης και υποστήριξης για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, κάποιες άλλες, είναι προφανές ότι χρειάζονται βελτίωση…

Στο πλαίσιο της βελτίωσης της απασχόλησης των ατόμων με ειδικές ανάγκες, δημιουργούνται θέσεις εργασίας σε κρατικές υπηρεσίες, δημόσιους φορείς, κρατικές επιχειρήσεις και φυσικά στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος ενισχύθηκε και με τα φορολογικά κίνητρα.

Η χώρα υλοποιεί ένα τριετές σχέδιο δράσης που επικεντρώνεται στη βοήθεια των ατόμων με αναπηρία να βρουν δουλειά και στόχο τη δημιουργία ενός εκατομμυρίου θέσεων εργασίας για εργαζόμενους με αναπηρία, με ταυτόχρονη βελτίωση της ικανότητάς τους να βρίσκουν δουλειά ή να ξεκινούν δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα.

Κατάρτιση και επιδοτήσεις

Το 2020, σύμφωνα με έρευνα, ο αριθμός των ατόμων με αναπηρία που εργαζόταν στην Κίνα έφτανε τα 8,62 εκατομμύρια άτομα. Από αυτά, περίπου τα 634.000 διατηρούσαν τις δικές τους επιχειρήσεις και άλλα 2,4 εκατομμύρια άτομα, εργάζονταν με ευέλικτες μορφές απασχόλησης. Πολλοί, επίσης, ήταν οι εργαζόμενοι που βρήκαν δουλειά αφού όμως προηγουμένως παρακολούθησαν προγράμματα κατάρτισης δεξιοτήτων εργασίας. Το 2020, περίπου 382.000 άτομα με αναπηρία έλαβαν τέτοια εκπαίδευση.

Η κάθε περιφέρεια έχει την ευελιξία να λάβει τις δικές της αποφάσεις. Στην Τιαντζίν, οι αρχές αποφάσισαν από το 2018, να προσφέρουν επίδομα 6.000 γιουάν (773,10 ευρώ) σε κάθε εταιρεία που προσλαμβάνει νέους πτυχιούχους με αναπηρία. Προσέφερε επιδόματα 4.000 γιουάν (515,40 ευρώ) για να ενθαρρύνει την απασχόληση ατόμων με ειδικές ανάγκες υψηλής ειδίκευσης και 3.000 γιουάν (386,55 ευρώ) για την πρόσληψη ατόμων με μικρότερες προβλήματα αναπηρίας.

Πηγή: www.1voice.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή