Το βαν της κινητής ντουζιέρας

Μια κίνηση που προσφέρει στους άστεγους αξιοπρέπεια.

Το βαν του Δήμου Παλαιού Φαλήρου που αποτελεί την. . . κινητή ντουζιέρα και τouς δίνει τη δυνατότητα να είναι καθαροί, παρά τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες  ζουν, τις μέρες του καύσωνα επιτελεί διπλό κοινωνικό έργο. Το βαν ντουζιέρα που βγαίνει στους δρόμους είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας με τη ΜΚΟ Immortaliting, η οποία είχε την πρωτοβουλία, και επισκέπτεται και άλλες περιοχές της Ατπκής.

Ταίριαξε, (ωστόσο, με την «προσωποποιημένη προσέγγιση» που εφαρμόζει ο Δήμος Φαλήρου στο θέμα των αστέγων. «Προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες γι’ αυτούς τους συμπολίτες μας. Γι’ αυτό συνεργαστήκαμε με την Immortaliting από την πρώτη στιγμή. Δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώnouς που δεν επιλέγουν να μπουν σε μια δομή, να αλλάζουν τα ρούχα τouς, να πλυθούν, να κάνουν τις βασικές ανάγκες υγιεινής στο πλαίσιο που θέλουν», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος.

Από το 2019 οι άστεγοι άνθρωποι στα όρια του δήμου έχουν μειωθεί από 31 που ήταν σε 12. Το βαν βγαίνει στους δρόμους εδώ και μερικούς μήνες και συναντάει καθέναν από αυτούς ξεχωρτστά, με στόχο να τoυς προσφέρει καθαριότητα, ρούχα, μερικά βιβλία, εάν θέλουν, και να τους φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην κοινωνική ένταξη, όπως έγινε με τους υπόλοιπους. «Μέσα από την Κοινωνική Υπηρεσία και παρά τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, έχουμε καταφέρει να επανασυνδέσουμε πάρα πολλά από τα άτομα που ήταν σε κατάσταση αστεγίας με το οικογενειακό τους περιβάλλον. Επιπλέον, έχουμε ενταχθεί ως δήμος στο πρόγραμμα “Στέγαση και Εργασία”, όπου έχουμε απορροφήσει κάποιους για να εργάζονται, και έτσι έφυγαν από τον δρόμο, και, τέλος, κάποιοι εντάχθηκαν σε οργανωμένες δομές.

Αυτοί που έχουν μείνει, δυστυχώς, είναι οι πιο δύσκολες περιπτώσεις αλλά φροντίζει η Υπηρεσία Πρόνοιας να κάνει όσο το δυνατόν μια πιο καλή προσέγγιση μαζί τους για την υγεία τους και για το φαγητό τους», εξηγεί ο κ. Φωστηρόπουλος. Οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες -άστεγοι, ηλικιωμένοι, ΑμεΑ κ.ά.- είναι προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή και ήδη το Παλαιό Φάληρο είναι η μία από τις πέντε πόλεις πανευρωπαϊκά που εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Fast Forward», «μια ειδική πλατφόρμα συλλογής δεδομένων από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό» .

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωατηρόπουλος, με το βανάκι-ντουζιέρα

Εφημερίδα: “Απογευματινή”

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

One comment for “Κινητή ντουζιέρα για άστεγους στο Φάληρο

  • ΤΩΝΙΑ ΞΕΝΑΚΗ λέει:

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΕΑΝ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΡΟΥΧΑ ΠΛΥΜΕΝΑ KAI ΣΙΔΕΡΩΜΕΝΑ ΣΕ ΑΨΟΓΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΙΠΟΙΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΞΕΡΕΤΕ

    Απάντηση

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή