Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής, με επικεφαλής το Γραμματέα, Μανώλη Χριστοδουλάκη στην ΕΣΑμεΑ

Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής, με επικεφαλής το Γραμματέα, Μανώλη Χριστοδουλάκη, και με τη συμμετοχή της Γραμματέα του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων, Μαρίας Δημητρακοπούλου-Σιούνα, και τοπικών στελεχών, επισκέφθηκε το χώρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, και παρέδωσε 700 διαφανείς προσωπίδες προστασίας από τον Covid-19, για την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ κ. Γ. Βαρδακαστάνη, τον Αντιπρόεδρο της ΕΣΑμεΑ κ. Γ. Λημβαίο, τον Προέδρο της Ομοσπονδίας Κωφών κ. Κ. Σίμψη και το μέλος της ΕΣΑμεΑ και της Ομοσπονδίας Κωφών κ. Κ. Γαργάλη, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κωφά και βαρήκοα άτομα στη χώρα μας.

Τα κυρίαρχα ζητήματα που τέθηκαν, αφορούσαν θέματα προσβασιμότητας στην ενημέρωση, στη δια βίου μάθηση και σε προγράμματα επιμόρφωσης, στην αποτελεσματική εξυπηρέτηση σε Δήμους και δημόσιες υπηρεσίες, την επικοινωνία με την Άμεση Δράση, την Ελληνική Αστυνομία, την καθολική προσβασιμότητα στον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, τα θέματα που αφορούν τη διάρκεια του επιδόματος κωφών και τη χρηματοδότηση των υπηρεσιών διερμηνείας.

Από τον Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής, τέθηκε ως αδιαπραγμάτευτη πολιτική προτεραιότητα, η ελληνική πολιτεία να διαμορφώσει συνθήκες ισότιμης πρόσβασης για τα κωφά και βαρήκοα άτομα σε όλες τις πτυχές της ζωής και της καθημερινότητας τους, επιτελώντας το κοινωνικό της καθήκον, με υπευθυνότητα, ευαισθησία και ανθρώπινο πρόσωπο.

Πηγή: www.athina984.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή