Μισό κεφάλι γυναίκας που βλέπει τη θάλασσα σε εμάς φαίνονται μόνο τα μαλλιά της. Και η φράση " Εξ αποστάσεως ψυχοκοινωνική υποστήριξη γυναικών που βιώνουν έμφυλη βία και ζουν σε όλη την επικράτεια"

Εξ αποστάσεως ψυχοκοινωνική υποστήριξη γυναικών

Το Κέντρο Διοτίμα ανταποκρινόμενο στις αντικειμενικές ή προσωπικές δυσκολίες πολλών γυναικών, που βιώνουν έμφυλη βία και ζουν σε όλη την ελληνική επικράτεια, να επικοινωνήσουν με δομές υποστήριξης, υλοποιεί πρόγραμμα δωρεάν, εξ αποστάσεως, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Ελληνίδες και μετανάστριες, που βιώνουν όλες τις μορφές έμφυλης βίας, διαμένουν στην περιφέρεια και έχουν περιορισμένους οικονομικούς πόρους.

Σκοπός του είναι η υποστήριξη και ενδυνάμωση των επιζωσών και η μείωση των συνεπειών της έμφυλης βίας. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των γυναικών, δίνεται η δυνατότητα τηλεφωνικής ή διαδικτυακής επικοινωνίας με τη διασφάλιση όλων των όρων ασφαλείας και προστασίας της εξυπηρετούμενης.

Παραπομπές μπορούν να γίνουν και από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων (Κοινωνική Υπηρεσία, Κέντρα Κοινότητας, Ξενώνες φιλοξενίας, Πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι κ.ά.), τα Συμβουλευτικά Κέντρα και τους Ξενώνες της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής, Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Οι γυναίκες μπορούν να καλούν

καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10.00-18.00, στο 210 3244380

ή/και να επικοινωνήσουν μέσω email στο helpdesk.diotima@gmail.com

H υπηρεσία εξ αποστάσεως ψυχοκοινωνικής υποστήριξης εντάσσεται στο πρόγραμμα “Όλες Ασφαλείς” και θα λειτουργήσει την περίοδο Μάρτιος 2023 – Ιανουάριος 2024, με δωρεά του Ιδρύματος Αθηνάς Ι. Μαρτίνου.

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή