Η Ραφαέλα Φουρναράκη στο αμαξίδιό της στο σαλόνι του σπιτιού της.

Καθηγήτρια σε Πανεπιστήμιο της Αθήνας πρότεινε σε φοιτήτρια με κινητική βλάβη να περάσει εικονικά όλα τα μαθήματα της σχολής, με στόχο να τη “βοηθήσει”.

Η Ραφαέλα Φουρναράκη και ο Κώστας Κριτζιλάκης, και οι δύο εκ γενετής ανάπηροι, άνοιξαν την πόρτα του σπιτιού τους για να μάς μιλήσουν για τη ζωή και την καθημερινότητά τους.

Οι δυο τους ζουν στο κέντρο της Αθήνας. Στην πόλη των διαλυμένων πεζοδρομίων και των ανύπαρκτων υποδομών, στην πόλη που θεωρείς ότι μάλλον δεν υπάρχουν ανάπηροι, γιατί πολύ απλά δεν τους βλέπεις, επειδή η προσβασιμότητα στους δρόμους, στις δημόσιες υπηρεσίες και στα καταστήματα δεν υπάρχει ή είναι ελλιπής και προβληματική.

Όπως εξηγούν στην κάμερα του NEWS 24/7, οι ανάπηροι, παρά τα τεράστια εμπόδια προσβασιμότητας που αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα, μπορούν να έχουν μια φυσιολογική, λειτουργική ζωή, καταρρίπτοντας διαδεδομένες και σχεδόν εδραιωμένες κοινωνικές πεποιθήσεις, όπως ότι οι άνθρωποι με κινητική βλάβη είναι δυστυχισμένοι, ότι δεν έχουν κοινωνική και προσωπική ζωή, ότι δεν διασκεδάζουν, ότι δεν κάνουν σεξ.

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή