η Κατερίνα Νοτοπούλου

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου μίλησε στο thestival.gr για την μερική απώλεια της ακοής της από αυτοάνοσο σύνδρομο.

«Πρόκειται για ένα σπάνιο αυτοάνοσο σύνδρομο τόσο επιθετικό που με έφερε με σοκαριστικό τρόπο αντιμέτωπη με όλα. Κυριολεκτικά χρειάστηκε να παλέψω για τη ζωή μου τους πρώτους μήνες. Και η επαναφορά σε μία ομαλότητα ήταν εξαιρετικά αβέβαια. Στη συνέχεια, σιγά σιγά έμαθα να υπάρχω με άλλο τρόπο», είπε η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης.

«Γενικά μιλώντας, είναι ένας κόσμος φτιαγμένος μόνο για όσους ακούν κανονικά. Ευτυχώς η τεχνολογία βοηθά καταλυτικά στο να είσαι λειτουργικός. Και είναι ευθύνη της Πολιτείας να την καταστήσει προσβάσιμη σε όλους. Και η κοινωνία να δίνει ευκαιρίες και δυνατότητες. Η καθημερινότητα είναι κουραστική και δύσκολη είμαι όμως λειτουργική. Προχωράω. Αλλά μου λείπει η μουσική πολύ, τα τραγούδια…» δήλωσε η κ. Νοτοπούλου.

«Σας μιλώ ανοιχτά για το κομμάτι της αναπηρίας που έχω πια, για να ενθαρρύνω τους ανθρώπους που ξαφνικά ένα συμβάν από το πουθενά, τους τραβά το χαλί κάτω από τα πόδια. Σήμερα έχω βαριά βαρηκοΐα, επικοινωνώ χρησιμοποιώντας ακουστικά βαρηκοΐας και βασίζομαι στη χειλοανάγνωση. Χρειάστηκε να μάθω να επικοινωνώ ξανά από την αρχή και χρειάζεται να καταβάλλω διαρκώς το μέγιστο της προσοχής μου. Καλά, τώρα με τις μάσκες η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη» πρόσθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέντευξή της, η κ. Νοτοπούλου αναφέρθηκε επίσης στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην πολιτική, καθώς και στον αυξανόμενο αριθμό γυναικοκτονιών.

«Ποιός δεν ανατρίχιασε στο άκουσμα κάθε μίας από τις γυναικοκτονίες; Αλλά κανείς και καμία δεν έπεσε από τα σύννεφα. Αναρωτηθήκαμε όμως γιατί η κοινωνία μας συνεχίζει να αναθρέφει άντρες που παραμένουν πιστοί στα πατριαρχικά πρότυπα, που αναπτύσσουν μια αρρενωπότητα τόσο τοξική που καταντά στο τέλος καταστροφική; Αναρωτηθήκαμε τί είναι αυτό που τους κάνει συζυγοκτόνους και δολοφόνους εραστές; Επιτέλους πρέπει να ονομάζεται: είναι η πατριαρχία», δήλωσε.

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή