• Αρχική
  • e-learning
  • Κατάργηση προεγκατεστημένων εφαρμογών στα Windows 10.
σήμα windows

Οι παρακάτω οδηγίες έχουν προσαρμοστεί και απευθύνονται σε χειριστές Η/Υ με προβλήματα όρασης

Μετά την εγκατάσταση των Windows 10, μπορούμε να αντιληφθούμε, πως υπάρχουν εφαρμογές που δεν θα τις χρησιμοποιήσουμε και μπορούμε να τις καταργήσουμε, ώστε να απελευθερώσουμε χώρο στον δίσκο μας. Για να το κάνουμε αυτό, ακολουθούμε τα επόμενα βήματα :

  1. Πατάμε τον συνδυασμό Πλήκτρο έναρξης και Ι, για να ανοίξουμε τοις ρυθμίσεις.
  2. Πατάμε Tab και με το δεξιό βέλος πάμε μέχρι να ακούσουμε Εφαρμογές και πατάμε Enter.
  3. Πατάμε το Tab και ακούμε Εφαρμογές και δυνατότητες. Συνεχίζουμε να πατάμε το Tab μέχρι να βρεθούμε στην λίστα των εγκατεστημένων εφαρμογών.
  4. Με το κάτω βέλος, αναζητούμε την εφαρμογή που θέλουμε και μόλις την εντοπίσουμε πατάμε Enter η το πλήκτρο του διαστήματος.
  5. Πατάμε το Tab μέχρι να βρεθούμε στο κουμπί Κατάργηση και πατάμε Enter η πλήκτρο διαστηματος. Κατόπιν ακούμε πάλι το κουμπί Κατάργηση, οπότε πάλι πατάμε Enter η το πλήκτρο διαστήματος.
  6. Εάν η εφαρμογή διαθέτει οδηγό κατάργησης, τότε ακουλουθούμε τα βήματα που μας προτείνει, αλλιώς περιμένουμε να τελείωσει η κατάργηση. Όταν τελειώσει, απλά κλείνουμε το παράθυρο της εκκίνησης πατώντας τον συνδυασμό Alt και F.

*Η Δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Σημεία Στήριξης”, που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη, το Costas M. Lemos Foundation και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Διαβάστε επίσης:

Εμφάνιση και απόκρυψη επεκτάσεων αρχείων

Δημιουργία cd δεδομένων στα Windows 10

Σχετικά με τον συντάκτη

Εκπαιδευτής Η/Υ για άτομα με πρόβλημα όρασης.

One comment for “Κατάργηση προεγκατεστημένων εφαρμογών στα Windows 10.

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή