άνδρας που κάθεται σε λάπτοπ και λογότυπο Με Άλλα Μάτια

Ξέρατε ότι:

  • 92% των καταναλωτών διάκεινται θετικά προς εταιρείες που προσλαμβάνουν ΑμεΑ;
  • 91% είναι πιο πιθανό να ψωνίσουν σε προσβάσιμα sites;
  • 78% θα αγοράσουν υπηρεσίες από εταιρείες που φροντίζουν για προσβασιμότητα στο δομημένο περιβάλλον;
  • 66% Θα αγοράσουν υπηρεσίες από εταιρείες που συμπεριλαμβάνουν ΑμεΑ στις διαφημίσεις τους;
  • 78% των ΑμεΑ καταναλωτών είναι οι υπεύθυνοι του νοικοκυριού;

Η αγορά αυτή εκπροσωπεί 1.3 δις ανάπηρων ατόμων. Εάν προσθέσουμε φίλους,  οικογένεια και προσωπικούς βοηθούς αυτή η αγορά φτάνει τα 3 δις κόσμο, οι οποίοι αποτελούν μία αγορά που αντιστοιχεί σε 8 τρις διαθέσιμο εισόδημα. Εάν συνυπολογίσουμε ηλικιωμένους, αναπήρους και τους οικείους τους μιλάμε  για σχεδόν 52% του πληθυσμού!

Κατασκευή ή μετατροπή e-shop και ιστοσελίδας για ΑμεΑ βάσει των διεθνών και εθνικών προτύπων Προσβασιμότητας.

Θέλετε να μετατρέψετε το e-shop σας ή την υπάρχουσα ιστοσελίδα σας ή να κατασκευάσετε νέα ώστε να είναι συμβατή με το πρότυπο WCAG 2.1;

Απευθυνθείτε στην ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια»

Σε συνεργασία με την εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων “Uprise Marketing Solutions”, ειδικευόμαστε στην κατασκευή πλήρως προσβάσιμων ιστοσελίδων σύμφωνα με τις οδηγίες συμμόρφωσης WCAG 2.1, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού προτύπου ΕΝ 301 549 V1, καθώς και του ν.4591/2019 .

Θέλοντας να υποστηρίξουμε κάθε επιχείρηση η οποία θέλει να είναι συμπεριληπτική τόσο για τους εργαζομένους της με αναπηρία, όσο και για τους πελάτες της / καταναλωτές με αναπηρία, στην ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» υλοποιούμε πρόγραμμα αξιολόγησης, ανακατασκευής ή κατασκευής ιστοσελίδων, απόλυτα φιλικών (=προσβάσιμων) σε κάθε χρήστη.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ανάλυση της προσβασιμότητας ιστοσελίδων μέσω focus group τελικών χρηστών (με αναπηρία) που αναλαμβάνουν τον ενδελεχή έλεγχο της ιστοσελίδας.

Μετά το πέρας της αξιολόγησης η εταιρεία λαμβάνει μια Έκθεση Προσβασιμότητας που χωρίζεται σε τρία μέρη:

  • Γενική έκθεση που περιλαμβάνει τα standards προσβασιμότητας των ιστοσελίδων για τους προγραμματιστές της εταιρείας μαζί με καλές πρακτικές ως παράδειγμα.
  • Αναφορά στα προβληματικά σημεία της ιστοσελίδας μαζί με προτάσεις βελτίωσής τους.
  • Ανάδειξη καλών πρακτικών της κάθε εταιρείας.

Μέσα από την συνολική έκθεση μπορείτε να δείτε τι χρειάζεται, από άποψη προγραμματισμού, ώστε το site σας να χαρακτηριστεί προσβάσιμο αλλά και από άποψη περιεχομένου ώστε να είστε πραγματικά λειτουργικοί προς τους χρήστες σας με αναπηρία.

Στη συνέχεια, είτε αναλαμβάνουμε σε συνεργασία με τους τεχνικούς σας, διαρκώς το follow up μέχρι να επέλθουν όλες οι απαραίτητες για την προσβασιμότητα βελτιώσεις στο e-shop ή στην ιστοσελίδα σας.

Είτε σε συνεργασία με την εταιρία Uprise Marketing Solutions, αναλαμβάνουμε την κατασκευή της νέας σας ιστοσελίδας βάση των αναγκών και των απαιτήσεων της επιχείρησης σας, ή την ανακατασκευή αυτής, εφόσον είναι τεχνικά εφικτό.

Από τη σωστή εξυπηρέτηση πελατών / καταναλωτών με αναπηρία και την κατάλληλη εκπαίδευση του προσωπικού σας γι’ αυτό, μέχρι το σχεδιασμό μιας πλήρως συμπεριληπτικής διαφημιστικής καμπάνιας επικοινωνίας στα ΜΜΕ και στα Social Media της εταιρείας σας, δείτε τα εξειδικευμένα προγράμματα που παρέχουμε και προσαρμόζουμε στις ανάγκες κάθε επιχείρησης, πατώντας εδώ:

Κάνε την επιχείρησή σου φιλική στα ΑμεΑ

Επίσης, εξειδικευμένοι συνεργάτες μας, μπορούν να βοηθήσουν στην κατανόηση σωστών τεχνικών δημοσίευσης μιας πληροφορίας που το περιεχόμενό της να είναι σε όλους προσβάσιμο, όπως η ενσωμάτωση εναλλακτικού κειμένου (Alternative Text), σε κάθε ανάρτηση εικόνας που κάνετε είτε στην ιστοσελίδα σας, είτε στα Social Media της επιχείρησης σας.

Πώς θα καταλάβετε αν το e-shop ή το site σας αποκλείει κάποιους επισκέπτες και δεν εξυπηρετεί τους χρήστες με τεχνολογικές ιδιαιτερότητες;

Μπορείτε να τσεκάρετε αν η ιστοσελίδα σας περιλαμβάνει τις παρακάτω λειτουργίες και βασικά εργαλεία προσβασιμότητας:

✓ Μετατροπέας μεγέθους γραμματοσειράς

Ο μετατροπέας μεγέθους γραμματοσειράς επιτρέπει την αύξηση του μεγέθους της γραμματοσειράς σε μια ιστοσελίδα κατά 130%. Αυτή η λειτουργία παρέχει καλύτερη αναγνωσιμότητα σε άτομα με μειωμένη όραση χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν από εκείνους πρόσθετα εργαλεία όπως μεγεθυντικός φακός οθόνης.

✓ Λειτουργίες υψηλής αντίθεσης

Υπάρχουν 3 λειτουργίες υψηλής αντίθεσης: μαύρο / άσπρο, μαύρο / κίτρινο, κίτρινο / μαύρο. Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα σημαντική για άτομα με προβλήματα όρασης.

✓ Μετατροπέας πλάτους σελίδας

Ο μετατροπέας πλάτους σελίδας επιτρέπει την εναλλαγή μεταξύ σταθερού ή πλήρους πλάτους μιας ιστοσελίδας. Χάρη σε αυτό, οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν το πλάτος της σελίδας για να επιτύχουν τη βέλτιστη άνεση προβολής περιεχομένου και να διαβάσουν το κείμενο.

✓ Νυχτερινή λειτουργία

Η νυχτερινή λειτουργία επιτρέπει τη ρύθμιση της φωτεινότητας της σελίδας έτσι ώστε η ανάγνωση ενός κειμένου να μην προκαλεί κόπωση των ματιών ειδικά σε περιβάλλον με ελλιπή φωτισμό.

✓ Η πλοήγηση πληκτρολογίου

Όλο το περιεχόμενο του ιστοτόπου πρέπει να μπορεί να λειτουργήσει μόνο με το πληκτρολόγιο. Τα άτομα που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ποντίκι ή χρησιμοποιούν συσκευές που μιμούνται το πληκτρολόγιο, π.χ. άτομα με κινητικό πρόβλημα στα άνω άκρα,  θα πρέπει να μπορούν να πλοηγηθούν  κανονικά στην ιστοσελίδα.

✓ Παράλειψη μενού για άμεση πρόσβαση στο περιεχόμενο

Χρησιμοποιώντας το κουμπί παράκαμψης, τα άτομα με αναπηρία μπορούν να φτάσουν γρήγορα και εύκολα στο κύριο περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας. Το μενού είναι συντόμευση έτσι ώστε οι χρήστες που χρησιμοποιούν μόνο το πληκτρολόγιο να μπορούν να προσεγγίσουν περιεχόμενο με λιγότερες πληκτρολογήσεις. Αυτό αφορά  και στους χρήστες αναγνώστη οθόνης επειδή μπορούν να αποφύγουν να ακούνε όλους τους συνδέσμους και τις επικεφαλίδες πριν από το κύριο περιεχόμενο.

✓ Η ορατότητα του επιλεγμένου στοιχείου

Τα άτομα που χρησιμοποιούν το πληκτρολόγιο για τη λειτουργία μιας ιστοσελίδας μπορούν να ελέγξουν σε ποιο στοιχείο έχουν εστιάσει με το πληκτρολόγιο. Αυτή η επιλογή είναι ιδιαίτερα σημαντική για άτομα με περιορισμούς προσοχής ή περιορισμούς βραχυπρόθεσμης μνήμης, καθώς και για όσους έχουν κινητικά προβλήματα στα άνω άκρα και δε χρησιμοποιούν το ποντίκι.

✓ Οργάνωση της σελίδας με επικεφαλίδες

Οι επικεφαλίδες περιγράφουν και οργανώνουν όλο το περιεχόμενο της σελίδας. Είναι σημαντικό όλα τα τμήματα μιας ιστοσελίδας να έχουν κεφαλίδες που τα συσχετίζουν. Οι σελίδες θα πρέπει να είναι δομημένες με ιεραρχικό τρόπο, από την κλάση 1 που είναι η πιο σημαντική για κάθε σελίδα, στη συνέχεια τον τίτλο 2 και ούτω καθεξής. Αυτή η δομή περιεχομένου διευκολύνει την πλοήγηση στη σελίδα, ειδικά όταν χρησιμοποιείται  συσκευή  ανάγνωσης οθόνης.

✓ Κατανοητοί σύνδεσμοι

Η περιγραφή των συνδέσμων θα πρέπει να υποδεικνύει με σαφήνεια σε τι αναφέρονται. Βοηθά στην πλοήγηση της ιστοσελίδας όταν χρησιμοποιείται αναγνώστης οθόνης, επειδή με αυτόν τον τρόπο ο επισκέπτης της ιστοσελίδας γνωρίζει ποιο περιεχόμενο θα εμφανιστεί ακριβώς όταν κάνει κλικ σε ένα σύνδεσμο.

✓ Αποφυγή κινούμενων στοιχείων

Η χρήση μόνο στατικών εικόνων και η αποφυγή κινούμενων στοιχείων είναι ιδιαίτερα σημαντική για άτομα με διάφορες παθήσεις. Επιπλέον, το “συρόμενο περιεχόμενο” είναι δύσκολο να γίνει κατανοητό  από άτομα με οπτική αναπηρία.

Υπάρχουν διάφορα τεχνικά εργαλεία (checkers), με τα οποία χωρίς κόστος μπορείτε να κάνετε τεχνικό έλεγχο της υπάρχουσας ιστοσελίδας σας. Αυτό όμως, από μόνο του, δεν αρκεί. Τα αποτελέσματα όμως αυτού του ελέγχου θέλουν πάντα ανθρωποκεντρική προσέγγιση και απαιτείται πάντα συνεργασία με focus group τελικών χρηστών με αναπηρία, ώστε να γίνουν μόνο διορθώσεις ουσίας και  να συνεκτιμάται πάντα η εμπειρία των επισκεπτών με τεχνολογικές ιδιαιτερότητες στην ιστοσελίδα σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας και δείτε την εξυπηρέτηση των πελατών / καταναλωτών με αναπηρία, «Με Άλλα Μάτια»!

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την ΑΜΚΕ ¨Με Άλλα Μάτια”

➢ meallamatia.services

info@meallamatia.services

 

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή