Λογότυπα του Impact Hub Athens και του better Incubation

Το Impact Hub Athens στηρίζει επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο το θετικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο από το 2013, με υποδομές φιλικές, ευέλικτες, που πρεσβεύουν οικειότητα και επαγγελματισμό, δικτύωση, προγράμματα ανάπτυξης επιχειρηματικών δεξιοτήτων μαζί με σύγχρονα επιχειρησιακά εργαλεία, εξατομικευμένη συμβουλευτική, κινητοποίηση πόρων και μία κοινότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό που ανταλλάσσει γνώσεις, ευκαιρίες και δημιουργεί συνεργασίες.

Μέσα σε αυτά τα 8 χρόνια έχουν γίνει συνεργασίες με άτομα από διαφορετικές ομάδες και κοινότητες με κοινό χαρακτηριστικό όλων τη θέληση για δημιουργία λύσεων στις κοινωνικές & περιβαλλοντικές προκλήσεις που μας απασχολούν.

Πώς όμως όλο αυτό το σύστημα υποστήριξης μπορεί να γίνει μόνιμα μία ευκαιρία εξέλιξης για όλους; Πώς μπορεί να αποτελέσει ένα όχημα αλλαγής με στόχο να γίνουν οι κοινωνίες μας ανθεκτικές, βιώσιμες, συμπεριληπτικές και δίκαιες; Πώς μπορούμε να προβάλουμε εμποδιζόμενα άτομα που καταφέρνουν να αναπτύξουν επιχειρηματικές δράσεις;

Αναζητούμε ανάπηρα άτομα που χρειάζονται υποστήριξη για την επιχειρηματική πρωτοβουλία τους ώστε να συμμετάσχουν σε ένα τρίμηνο πιλοτικό πρόγραμμα επιχειρηματικής ενίσχυσης.

Στόχος είναι να προσφέρονται στο μέλλον, συμπεριληπτικά και προσβάσιμα εκπαιδευτικά προγράμματα επιχειρηματικής υποστήριξης για ακόμα πιο πολλούς φιλόδοξους και καινοτόμους επιχειρηματίες και να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα από ανάπηρα άτομα.

Το Impact Hub προσφέρει τη γνώση, το δίκτυο και τους χώρους δωρεάν. Σε αντάλλαγμα ζητάει τον χρόνο και τη διάθεση εμποδιζόμενων ατόμων να επωφεληθούν από τις υπηρεσίες αυτές και να παρέχουν ανατροφοδότηση στο τέλος του προγράμματος, με την εμπειρία, τις σκέψεις και τις παρατηρήσεις τους.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

Επιχειρηματικά εργαλεία

ΤΙ ΠΩΣ
Επιχειρηματικό Μοντέλο – Πρόταση Αξίας

 

Σκεπτόμενοι πάλι τα “Γιατί; Πώς; Τι;” που ορίζουν το βασικό DNA μιας επιχειρηματικής πρωτοβουλίας, στις συναντήσεις αυτές θα θυμηθούμε την αρχική πρόθεση της δημιουργίας της κάθε εταιρείας, θα αναλύσουμε την πρόταση αξίας και τη δυναμική για παραγωγή κοινωνικών αποτελεσμάτων. Πώς όλα αυτά μεταφράζονται στο εργαλείο Business Model Canvas; 2 εξειδικευμένα εργαστήρια για εργαλεία, σενάρια και τρέχουσα κατάσταση.
Χρηματοοικονομικός Προγραμματισμός Αυτό το εργαστήριο έχει σαν στόχο να εξοικειωθούμε με την ανάλυση του κόστους λειτουργίας, τα σενάρια και το κόστος ανάπτυξης της εταιρείας, μαζί με τα προβλεπόμενα έσοδα για να γίνει η συνήθεια του χρηματοοικονομικού σχεδιασμού και προγραμματισμού αξία.
Διαχείριση Χρόνου Μία εισαγωγή για τη (μερική) διαχείριση χρόνου, σχετικά εργαλεία και αρχές ώστε να αξιοποιείται παραγωγικά ο χρόνος και τα παραδοτέα τόσο των ίδιων ως υπεύθυνοι της επιχείρησης, όσο και των ομάδων μας.
Η ιστορία της μάρκας – Storytelling Πώς διαμορφώνουμε το μήνυμα και την ιστορία της επιχείρησής μας ώστε να επικοινωνούμε κατάλληλα και ελκυστικά με τα διαφορετικά κοινά;
Διαχείριση Θετικού Αντίκτυπου-

Impact Management

Ποιος είναι ο θετικός μας αντίκτυπος; Πώς μετράμε τα αποτελέσματά μας; Πώς διαχειριζόμαστε τις διαδικασίες ώστε να μεγαλώνουμε ή να προσαρμόζουμε τους στόχους θετικού αντίκτυπου που θέτουμε βάση του οράματός μας;
+1 συνάντηση/ εβδομάδα με coach για συζήτηση της προόδου και την ανάπτυξη των ασκήσεων των εργαστηρίων

Εμπλοκή με το Οικοσύστημα Κοινωνικής Καινοτομίας & Δικτύωση

● Ενεργές διασυνδέσεις με επιχειρηματίες της κοινότητας του Impact Hub με σκοπό την ανταλλαγή δεξιοτήτων και εμπειριών ή τη σύναψη συνεργασιών ή/και πελατειακών σχέσεων

● Ένα θεματικό skills shared breakfast: παίρνοντας όλοι μαζί το πρωινό μας συζητάμε με σκοπό τη διάχυση της σημασίας των συμπεριληπτικών οικοσυστημάτων καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Θα μπορούσαμε να διοργανώσουμε μία ανοιχτή εκδήλωση-συνάντηση όπου οι επιχειρηματίες του προγράμματος μπορούν να μοιραστούν εμπειρίες και να μεταφέρουν σε όλους πώς μπορούμε και γιατί πρέπει να είμαστε πιο προσβάσιμοι και συμπεριληπτικοί ως κοινωνικές επιχειρήσεις

● Ένα mastermind session: θέτοντας μία κεντρική πρόκληση για κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία, δημιουργούμε μία ομάδα ειδικών από την κοινότητα και το δίκτυο συνεργατών του Impact Hub για να απαντήσουν συλλογικά και να σκεφτούν ιδέες και λύσεις για την επίλυση της πρόκλησης.

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή