Τόξο που πετυχαίνει το στόχο του και φράση "τοξοβολία με τα μάτια της ψυχής"

Μέσα στο Νοέμβριο είχαμε τη χαρά να επικοινωνήσει μαζί μας η κυρία Γονιτσιώτη Χαρά, έφορος τοξοβολίας του αθλητικού συλλόγου “Αθλητική Σκοπευτική Ακαδημία Καρδίτσας” η οποία ήθελε να μας μεταφέρει ευχάριστα νέα για μια ριζοσπαστική πρωτοβουλία.

Η κυρία Γονιτσιώτη ευαισθητοποιημένη σε θέματα αναπηρίας, σε συνεργασία με τον κύριο Χρήστο Καρμοίρη , προπονητή τοξοβολίας και εκπαιδευτή προπονητών της παγκόσμιας Ομοσπονδίας τοξοβολίας “world archery”, και την κυρία Γεωργία Παππά, αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γονέων με Τυφλοκωφά παιδιά “Ηλιοτρόπιο” ,αποφάσισαν να διοργανώσουν σεμινάρια τοξοβολίας για άτομα με προβλήματα όρασης και κινητικά προβλήματα.

Η έναρξη έγινε στις 25 Νοεμβρίου στο έκτο γυμνάσιο Καρδίτσας. Με το σκεπτικό ότι ο αθλητισμός δεν αποτελεί απαγορευτικό πεδίο για άτομα με αναπηρίες, αλλά το αντίθετο, και με τη φιλοδοξία δημιουργίας ακόμα και ομάδας αθλητών με αναπηρίες , η κυρία Γονιτσιώτη θέλησε να μοιραστεί μαζί μας αυτό το εγχείρημα. Η εκδήλωση αυτή , ειδικά για ένα πρώτο εγχείρημα στην Καρδίτσα είχε μια πολύ αισιόδοξη έκβαση. Προσήλθαν δύο άτομα με αμαξίδιο και τρία με προβλήματα όρασης. Οι επαγγελματίες αθλητές ανέλαβαν να κατευθύνουν με οδηγίες και περιγραφές τους συμμετέχοντες και φάνηκε η προσπάθεια να είχε πολύ θετικά αποτελέσματα. Οι επαγγελματίες αξιοποίησαν τις γνώσεις τους για το πώς να διαμορφώσουν ένα περιβάλλον φιλικό και προσαρμοσμένο στις ανάγκες των ανθρώπων που προσήλθαν, και με τρόπο βιωματικό κατόρθωσαν να κάνουν αυτή την εκδήλωση κοινή εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες.

Τα άτομα που προσήλθαν όχι μόνο φάνηκαν να απολαμβάνουν την εκδήλωση, αλλά μέσα από την αποτελεσματική δουλειά των διοργανωτών μπόρεσαν να αξιοποιήσουν την διαδικασία με αποτέλεσμα να έχουν και εξαιρετικές επιδόσεις. Η εκδήλωση έκλεισε μια ένα βαθύ αίσθημα ικανοποίησης , όχι μόνο για την επιτυχία του εγχειρήματος , αλλά κυρίως γιατί η πρωτοβουλία αυτή είναι μια από τις ενδείξεις ότι οι διεκδικήσεις του αναπηρικού κινήματος γίνονται κοινωνική υπόθεση. Η ανατροφοδότηση που παίρνουμε από αυτά τα εγχειρήματα δείχνει ότι η κοινωνική ευαισθητοποίηση σε πείσμα των καιρών και των δύσκολων καταστάσεων παραμένει η κατεύθυνση στην οποία χρειάζεται να παλεύουμε και να αναδεικνύουμε κάθε προσπάθεια που γίνεται με γνώμονα την κοινωνική αλλαγή!

Το meallamatia.gr θα σας ενημερώνει διαρκώς για τη συνέχεια του εγχειρήματος.

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο