Δημοτικό Θέατρο Μάντρας πλακέτα ανέγερσης

Εδώ και μερικά χρόνια, για τους… όποιους λόγους, έχει γίνει πλέον κανόνας : Όπου δεν μπορεί να κάνει «τη δουλειά της» η Πολιτεία, το Κράτος, οι Φορείς, η κυβέρνηση, παίρνει την ευθύνη η ιδιωτική πρωτοβουλία και προσφέρει αυτή τους πόρους και την αποφασιστικότητα για να εξυπηρετήσει ανάγκες και καταστάσεις. Έτσι και στην πολύπαθη Μάνδρα και το Δημοτικό της Θέατρο το οποίο είχε καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς τον Νοέμβριο του 2017, από τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.

Με χορηγία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και υλοποίηση του έργου από την θυγατρική του τεχνική εταιρία «ASPROFOS Engineering», ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του Δημοτικού Θεάτρου Μάνδρας «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» και οι ανακαινισμένες και σύγχρονες εγκαταστάσεις του , πλήρως προσβάσιμες σε ΑΜΕΑ, αποδόθηκαν και πάλι προς χρήση και αξιοποίηση από την τοπική κοινωνία τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου.

Σε μια μεγάλη εκδήλωση έγινε η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Παράδοσης – Παραλαβής ανάμεσα στην τεχνική εταιρεία και την Δημοτική Αρχή, παρουσία της Δημάρχου , στελεχών της ΕΛΠΕ, της ASPROFOS, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και Φορέων της πόλης.

Το Δημοτικό Θέατρο Μάνδρας, που είχε κατασκευαστεί τη δεκαετία του 1960, είναι συνολικού εμβαδού περίπου 550 τετραγωνικών μέτρων και φιλοξενεί πλήθος δράσεων, όπως θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις Πολιτιστικών φορέων, κινηματογραφικές προβολές και σχολικές εκδηλώσεις.

Κατά τη διάρκεια της θεομηνίας του Νοεμβρίου 2017, ο χώρος υπέστη εκτεταμένες ζημιές καθώς το νερό, μαζί με φερτά υλικά και λάσπες, ξεπέρασε σε ύψος τα 2 μέτρα και διέτρεξε όλους τους ισόγειους χώρους με αποτέλεσμα να καταστραφούν ο χώρος υποδοχής, το σύνολο των δαπέδων, τα καμαρίνια και οι βοηθητικοί χώροι, οι μονάδες κλιματιστικών, η ηλεκτρική υποδομή, τα μεγαφωνικά συστήματα, το σύνολο σχεδόν των κουφωμάτων, η θεατρική σκηνή, οι περιφράξεις, κλπ.

Και τώρα, το 288 θέσεων Θέατρο είναι και πάλι έτοιμο καθώς η ΕΛΠΕ, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί σε όμορους Δήμους, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Δημοτικής Αρχής, αναθέτοντας το σύνολο των απαιτούμενων εργασιών για την πλήρη αποκατάσταση και ανακαίνιση του Θεάτρου με σύγχρονα υλικά στην “ASPROFOS Engineering”.
Το έργο ολοκληρώθηκε σε διάστημα μόλις έξι μηνών από την ανάληψή του. Οι μελέτες ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο 2018, οι κατασκευαστικές εργασίες ξεκίνησαν τον Αύγουστο 2018 και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν τον Νοέμβριο του 2018.

«Δεν μπορώ να εκφράσω τα συναισθήματα που νοιώθω, βλέποντας αυτόν τον τόσο σημαντικό χώρο να είναι σε καλύτερη κατάσταση από εκείνη που βρισκόταν πριν από την καταστροφή», δήλωσε η Δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, προσθέτοντας: «Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ για την Εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, πρωτίστως να μιλήσω για τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα.»

Ο Πρόεδρος της ASPROFOS ENGINEERING S.A κ. Βασίλης Κουνέλης, επεσήμανε: «Σήμερα είναι μια φωτεινή μέρα, καθώς ο Πολιτισμός αποκτά ξανά στασίδι σε αυτό το θέατρο, που είναι πλέον σε καλύτερη μορφή και από την αρχική του. Βρήκαμε έναν χώρο πλημμυρισμένο που είχε καταστραφεί παντελώς και προχωρήσαμε ταχύτατα στην μελέτη και στις απαιτούμενες τεχνικές εργασίες σε όλους τους χώρους. Αποτελεί βήμα αισιοδοξίας, ότι όλοι μπορούν να απολαμβάνουν ξανά αυτό που μόνο η Τέχνη μπορεί να προσφέρει, δηλαδή Πολιτισμό και Καλλιέργεια. Για την ΕΛΠΕ και την ASPROFOS, ήταν υποχρέωση, χαρά και τιμή, να συνδράμουν. Άλλωστε, ο Όμιλος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ενίσχυσης της Ελληνικής κοινωνίας, όπου χρειαστεί.»

Από την πλευρά της, η Δ/ντρια ΕΚΕ Ομίλου ΕΛΠΕ κα Ράνια Σουλάκη δήλωσε: «Σήμερα, έναν χρόνο μετά, παραδίδουμε στο Δήμο ένα ανακαινισμένο, σύγχρονο θέατρο 288 θέσεων, με προσβασιμότητα σε ΑΜΕΑ. Ευχόμαστε το θέατρο αυτό να αποτελέσει έναν πυρήνα Πολιτισμού, με πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων για όλους τους κάτοικους της περιοχής.»

Πηγή :iefimerida.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή