Γιατρός που συνταγογραφεί κοντινό στα χέρια

Κάθε Δήμος έχει κοινωνική υπηρεσία, που βοηθάει ανθρώπους με ανάγκες (οικονομικές, αναπηρία, μοναχικούς ηλικιωμένους κλπ). Η βοήθεια που προσφέρει εκτός από υλική (κοινωνικό παντοπωλείο, φαρμακείο) είναι και ανθρώπινη.

Υπάρχει η βοήθεια στο σπίτι, νοσηλευτικές υπηρεσίες.

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν επίσης την ευθύνη να συνταγογραφούν και να προμηθεύουν τους ανθρώπους που έχουν προβλήματα με τα φάρμακα τους.

Για να πηγαίνουν λοιπόν να εξυπηρετήσουν πάει να πει ότι είναι εξουσιοδοτημένοι από την υπηρεσία τους.

Εδώ λοιπόν αρχίζει η ιστορία της καθημερινής τρέλας.

Ορισμένοι γιατροί του ΕΦΚΑ απαιτούν οι άνθρωποι με τα προβλήματα που ανέφερα πιο πάνω να παρουσιαστούν αυτοπροσώπως στα ιατρεία του ΕΦΚΑ για να συνταγογραφήσουν τα φάρμακα τους ή τα παραπεμπτικά εξετάσεων που χρειάζονται. Στην περίπτωση μη αυτοπρόσωπης προσέλευσης ο “νόμος” λέει ότι πρέπει να γίνει σχετική αίτηση στην περιφέρεια (;;;). Ζήσε Μάη μου…..

Ερώτηση: αυτοί που δημιουργούν τους “νόμους” έχουν καμία συναίσθηση της πραγματικότητας ή το κάνουν επίτηδες για να “δείχνει” το “κράτος” έργο σε ανθρώπους που δεν μπορούν να αντιδράσουν;

Αλήθεια οι “πατέρες και μητέρες του έθνους”, οι βουλευτές μας, έχουν ρωτήσει ποτέ, πριν καταθέσουν ή ψηφίσουν ένα νόμο κάποιον άνθρωπο με προβλήματα τέτοιου είδους αν μπορεί να πάει στα ιατρεία του ΕΦΚΑ και πόσα χρήματα χρειάζεται για να κάνει αυτές τις μετακινήσεις; Είμαι καλοπροαίρετος, αλλά μήπως τελικά ενοχλούμε που ζούμε όλοι εμείς οι “προβληματικοί” και πρέπει να πέσουμε μόνοι μας στον Καιάδα που έχουν φτιάξει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις;

Ναι πάλι εγώ είμαι το ενοχλητικό κουνούπι.

“Είπα να αγιάσω αλλά δεν αφήνουν ήσυχο”.

Εις το επανιδείν.

Διαβάστε επίσης:

Φίλε οδηγέ σκέψου πριν σταθμεύσεις.

Σχετικά με τον συντάκτη

Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου ΑμεΑ Ιλίου

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή