χέρια ατόμου σε συρματόπλεγμα

Η κατατεθείσα επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παναγιώτη Κουρουμπλή αναφορικά με τα προβλήματα στις εκπαιδευτικές δομές στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνας συζητήθηκε σήμερα στη Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Π. Κουρουμπλής στην αρχή της ομιλίας, με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας, ο κ. Κουρουμπλής απέτισε φόρο τιμής σε όλες τις αγωνιζόμενες γυναίκες στην πρώτη γραμμή της πανδημίας και εξέφρασε το σεβασμό που πρέπει ολόκληρη η κοινωνία να τρέφει στα πρόσωπα των γυναικών, με στόχο την εξάλειψη κάθε είδους διάκρισης και αποκλεισμού σε βάρος των γυναικών. Επίσης ο κ. Κουρουμπλής κατήγγειλε και καταδίκασε τις αποτρόπαιες και βάναυσες συμπεριφορές αστυνομικών στη Νέα Σμύρνη, όπως τις κατέγραψαν οι κάμερες και έκαναν το γύρο του Διαδικτύου.

Ο Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η προσέγγιση της εκπαίδευσης των φυλακισμένων νέων έχει να κάνει με τον πολιτικό και κοινωνικό μας πολιτισμό.

«Αυτή τη στιγμή, τα υπόλοιπα σχολεία λειτουργούν με τηλε-εκπαίδευση, προσπαθώντας να υποκαταστήσουν τα μαθήματα. Στις φυλακές Αυλώνα, δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Θα μπορούσαμε, λοιπόν, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς –και με την βοήθεια του διευθυντή κ. Δαμιανού- να προσπαθήσουμε να βρούμε έναν τρόπο, για να διευκολύνουμε τη λειτουργία αυτού του σχολείου. Θα ήταν πάρα πολύ σημαντική παρέμβαση», δήλωσε ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε στο πρόβλημα των κτιριακών υποδομών στις φυλακές και ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας «ώστε να προχωρήσουν τα έργα ολοκλήρωσης των κτιρίων που μένουν τα παιδιά και να εμβολιαστούν οι δάσκαλοι, όλοι οι δάσκαλοι που είναι σε τέτοια σχολεία, κατά προτεραιότητα». Όπως είπε, «στις Σχολές Συνοριοφυλάκων τα μαθήματα εξακολουθούν να γίνονται με φυσική παρουσία, γιατί οι σχολές είναι εσωτερικής φοίτησης. Για τον ίδιο λόγο θα πρέπει να δοθεί η ευκαιρία να γίνονται μαθήματα και στα σχολεία των φυλακών. Πολύ περισσότερο καθώς στο Κατάστημα Αυλώνας δεν υπάρχουν κρούσματα ούτε μεταξύ των παιδιών ούτε μεταξύ των καθηγητών».

Ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρότεινε να συσταθεί μία διακομματική επιτροπή και να επισκεφτεί το Σχολείο στο Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα, γιατί «μια τέτοια ενέργεια θα είχε εξαιρετικά σημαντική και θετική επίδραση στην ψυχολογία αυτών των παιδιών, να δούνε δηλαδή την ελληνική πολιτεία, οργανωμένη, συντεταγμένη, να εκδηλώνει το ενδιαφέρον της γι αυτά.»

Καταλήγοντας ο κ. Κουρουμπλής τόνισε: «Είναι μεγάλης σημασίας και μεγάλης αξίας για κάθε άνθρωπο η εκπαίδευση, πολύ περισσότερο γι’ αυτά τα παιδιά που πρέπει να αποβάλουν το στίγμα της παραβατικότητας, να εξοπλιστούν με αυτοπεποίθηση, με πίστη, με υπομονή και επιμονή και να καταλάβουν ότι μπορούν να κερδίσουν τη ζωή. Και είναι βέβαιο ότι μπορούν να την κερδίσουν».

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή