Συννεφιασμένος ουρανός, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κυκλικό γυάλινο κτίριο με πολλούς ορόφους στο πλάι μεταλλικές κολώνες με σημαίες.

Υπάρχουν περίπου εκατό εκατομμύρια άτομα µε μια μορφή αναπηρίας στην ΕΕ, μεταξύ των οποίων πέντε εκατομμύρια ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού

Πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναγνωρίζει την περιπλοκότητα του αυτισμού, επομένως και την ανάγκη κάθε αυτιστικό άτομο να λαμβάνει τη σωστή υποστήριξη. Στο ψήφισμα υπογραμμίζεται ότι ένα σημαντικό ποσοστό αυτιστικών ατόμων, περίπου το 40%, δεν έχει σχετική διανοητική αναπηρία και μπορεί να ζήσει ανεξάρτητα.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χαιρετίζει την πρόσφατη αναγγελία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημιουργία ευρωπαϊκής κάρτας αναπηρίας.

Σημειώνεται ότι πολλοί πολίτες της ΕΕ µε αυτισμό δεν διαθέτουν πιστοποιητικό αναπηρίας, αλλά µόνο ιατρική διάγνωση γεγονός που είναι πηγή σειράς προβλημάτων.

Το ψήφισμα σημειώνει ότι υπάρχει έλλειψη ποιοτικών και οικονομικά προσιτών υπηρεσιών στήριξης από εκπαιδευμένους επαγγελματίες και ζητά από τα κράτη-µέλη να διασφαλίσουν ότι τα αυτιστικά άτομα απολαμβάνουν ίση πρόσβαση τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχολογική υγειονομική περίθαλψη.

Προτείνει ακόμα στα κράτη-µέλη να προωθήσουν ένα νομοθετικό πλαίσιο για τη συµµετοχή των αυτιστικών ατόμων στην αγορά εργασίας, καθώς και την πρόσβαση τους σε ποιοτική, προσιτή και χωρίς αποκλεισμούς εκπαίδευση.

Πηγή: www.real.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή