παράθυρα σε σχολική αίθουσα του ΕΠΑΛ που έχουν σπάσει τα τζάμια και υπάρχει και ένας κουβάς επειδή στάζει
Πηγή Εικόνας: neakriti.gr

Εικόνες ντροπής καταγράφει ο τηλεοπτικός φακός στο κτίριο που στεγάζεται το ενιαίο Ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο λύκειο Ηρακλείου.

Αίθουσες κλουβιά – ελλείψει χώρου – που μάλιστα μπάζουν νερά. Κουβάδες παντού, πλημμυρισμένες υποδομές, πρίζες και καλώδια γυμνά. Εκπαιδευτικοί και γονείς σε απόγνωση και τα παιδιά εκτεθειμένα στον κίνδυνο.

Σύμφωνα με τη neakriti.gr που παρουσιάζει το ρεπορτάζ, εδώ και 13 χρόνια το κτίριο αυτό – που αποτελεί προσωρινή υποτίθεται λύση – είναι πληγή για την τοπική κοινωνία και τους αρμόδιους φορείς καθώς παρά τις πολλές και βαρύγδουπες διαβεβαιώσεις καμία λύση δεν έχει ουσιαστικά δοθεί. Κάθε χρόνο που περνά τα παιδιά αυξάνονται και τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται.

Το μοναδικό σ’ ολόκληρη την περιφερειακή ενότητα ενιαίο Ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο λύκειο Ηρακλείου φιλοξενεί σήμερα 115 παιδιά με ειδικές ανάγκες και 40 εκπαιδευτικούς.

Προκειμένου κανένα παιδί να μη μείνει εκτός του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου εφευρίσκει χώρους για να στεγάσει τους πάντες.

Εκπαιδευτικοί με όρεξη και μεράκι, προσπαθούν, σε αίθουσες ακατάλληλες και με τον κίνδυνο ειδικά σε ημέρες βροχερές να ελλοχεύει, να δώσουν στα παιδιά γνώσεις που τους είναι απαραίτητες για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους.

Κι ενώ εκπαιδευτικοί και γονείς παλεύουν με νύχια και με δόντια, η πολιτεία υπόσχεται αλλά ποτέ δεν πραγματοποιεί.

Η διεύθυνση του σχολείου οι εκπαιδευτικοί κι ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων έχουν προχωρήσει σε πλείστες παρεμβάσεις προς τους αρμόδιους ωστόσο μέχρι σήμερα καμία πρόοδος δεν έχει επιτευχθεί.

Δείτε σχετικό βίντεο από ρεπορτάζ του ΚΡΗΤΗ TV:

Φωτογραφίες: neakriti.gr

Πηγή: www.alfavita.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή