Φάκελος που πέφτει στην κάλπη και πάνω έχει ένα αναπηρικό αμαξίδιο.

Για περισσότερο από μια ώρα παραπληγικό άτομο περίμενε το δικαστικό αντιπρόσωπο σε εκλογικό κέντρο στην οδό Κονδυλάκη να τον διευκολύνει να ψηφίσει και εκείνος αρνιόταν πεισματικά λέγοντας ότι δεν το επιτρέπει ο νόμος (!).

Ο άνδρας με κινητικά προβλήματα υπέστη μια απίστευτη ταλαιπωρία εγκλωβισμένος μέσα στο αυτοκίνητο του, κάτω από τον ήλιο για περισσότερο από μια ώρα, γεγονός που προκάλεσε την οργή και την αγανάκτηση δεκάδων πολιτών για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε από την εμμονική άρνηση του δικαστικού αντιπροσώπου να τον διευκολύνει.

Η σύζυγος του άνδρα που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, κατέβαλλε υπεράνθρωπη προσπάθεια να υπερασπιστεί το δικαίωμα του συζύγου της να ψηφίσει αλλά παρά το μεγάλο αγώνα της, κάθε προσπάθειά της καταρριπτόταν από το δικαστικό αντιπρόσωπο που αρνιόταν αδιαπραγμάτευτα να διευκολύνει ως όφειλε τον άνδρα που εξ αιτίας του περίμενε εγκλωβισμένος στο αυτοκίνηση του, μέσα στον ήλιο…

Ο δικαστικός αντιπρόσωπος ισχυριζόταν ότι ο νόμος προβλέπει την ύπαρξη ειδικού χώρου για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις πολιτών στον οποίο θα μεταφέρονται και με τη συνδρομή δημοτικού υπαλλήλου.

Η γυναίκα εξοργισμένη και απηυδισμένη από την αντιμετώπιση που είχε ο σύζυγος της και ζήτησε την βοήθεια του κόσμου βλέποντας την κατηγορηματική άρνηση του δικαστικού αντιπροσώπου να τη βοηθήσει. Στο σημείο συνέπεσε να βρίσκεται η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής Ρένα Παπαδάκη Σκαλίδη, η οποία άμεσα κινητοποιήθηκε ώστε να γίνει γνωστή η άρνηση του δικαστικού αντιπροσώπου να διευκολύνει τον παραπληγικό άνδρα, με αποτέλεσμα να προκληθεί δικαστική παρέμβαση.

Στο μεταξύ για το όλο θέμα ενημερώθηκε και ο Δήμαρχος Ηρακλείου ο οποίος μόλις αντελήφθη τι είχε συμβεί έσπευσε ο ίδιος να παρέμβει στο εκλογικό κέντρο της Κονδυλάκη για να διευκολυνθεί ο άνθρωπος. Όμως στο μεταξύ η υπόθεση διευθετήθηκε οπότε δε χρειάστηκε να παρέμβει για να σταματήσει η απίστευτη ταλαιπωρία του παραπληγικού που έζησε μια απίστευτη και προκλητικά απαράδεκτη ταλαιπωρία και μαζί του και η σύζυγος του η οποία χτυπούσε σε τοίχο κάθε προσπάθεια της να εξηγήσει τα αυτονόητα.

Υπό την πίεση που ασκήθηκε, ο δικαστικός αντιπρόσωπος εμφανώς ενοχλημένος για την τροπή της υπόθεσης αναγκάστηκε να διευκολύνει τον παραπληγικό συμπολίτη μας, επιμένοντας ως τέλους στις απόψεις του.

Τι είπε στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, ο  πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Γιάννης Βαρδακαστάνης τόνισε ότι ο νόμος σε ότι αφορά την πρόσβαση των ατόμων ΑΜΕΑ έχει αλλάξει από τον Μάρτιο του 2023 και προβλέπει ότι πρέπει να υπάρχει πρόσβαση με ευθύνη Δήμων και Περιφερειών.

Συνεχίζοντας ο κ. Βαρδακαστάνης είπε ότι ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα έπρεπε να είχε βοηθήσει με κάθε τρόπο!

Έπρεπε – ανέφερε – να ειδοποιηθεί ο εισαγγελέας και να καλέσει με τη σειρά του τον Δήμο για να δημιουργήσει πρόσβαση στον παραπληγικό συμπολίτη μας.

“Όλοι έχουμε δικαίωμα στην ψήφο” κατέληξε.

Πηγή: www.ekriti.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή