Το 100 Mirrors Inclusive είναι ένα πρόγραμμα με βασικό άξονα την προώθηση του επιχειρηματικού πνεύματος σε γυναίκες που βιώνουν αναπηρία και την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού για την προώθηση της συμπεριληπτικής επιχειρηματικότητας. Το δυνατό σημείο του προγράμματος έγκειται στην μεθοδολογική προσέγγιση της ενδυνάμωσης των γυναικών μέσω των ιστοριών «Γυναικών Προτύπων» οι οποίες δείχνουν το δρόμο σε όσες επιθυμούν να ξεκινήσουν την δική τους επαγγελματική/ επιχειρηματική πορεία.

Συνεντεύξεις

Η κοινοπραξία του έργου βρίσκεται στη διαδικασία λήψης συνεντεύξεων είκοσι επαγγελματικά επιτυχημένων γυναικών με αναπηρία σε κάθε μία από τις χώρες μέλη. Οι 5 από τις συνεντεύξεις είναι βιντεοσκοπημένες ενώ οι υπόλοιπες αποτυπώνονται γραπτά. Πολλά από τα βίντεο έχουν ήδη αναρτηθεί στο κανάλι Youtube του προγράμματος 100 Mirrors Inclusive 100 Mirrors Inclusive ενώ οι γραπτές συνεντεύξεις θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του προγράμματος πριν τα Χριστούγεννα.  Παραθέτουμε μια συνέντευξη σαν παράδειγμα:

Όνομα και Επώνυμο: Βερόνικα Αποστόλου- Παμπουκίδη

Πόλη – Χώρα: Καστοριά – Ελλάδα

Επαγγελματική εμπειρία: Απόφοιτη του τμήματος Βαλκανικών Σπουδών Φλώρινας, με υποτροφία. Μεταπτυχιακός του πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο τμήμα κοινωνικών επιστημών, Φοιτήτρια νομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συγγραφέας.  Πρόεδρος του συλλόγου ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας Καστοριά, Εκλεγμένο μέλος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας

Περίληψη της Ιστορίας της: Η Βερόνικα διαγνώσθηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας σε πολύ νεαρή ηλικία. Έμαθε για την ασθένειά της και πώς θα την πολεμήσει. Πήρε δύναμη και προχώρησε στην ενημέρωση και άλλων για τη νόσο και την αντιμετώπισή της. Δραστηριοποιήθηκε στον εθελοντισμό και ίδρυσε το σύλλογο ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας στην Καστοριά. Η ασθένειά της της έδωσε την έμπνευση να συγγράψει το παραμύθι «Η σκληρή κυρία Πλάκα», που εκδόθηκε από τις εκδόσεις Φυλάτος το 2016, για το οποίο βραβεύθηκε από την UNESCO. Το παραμύθι διασκευάστηκε θεατρικά και παίχθηκε στο πλαίσιο επιστημονικής ημερίδας με θέμα: «Πολλαπλή Σκλήρυνση: Άλλος τρόπος ζωής».

Μάλτα

Κατά τη διάρκεια του Απριλίου διεξήχθη στη Μάλτα μια εβδομάδα εκπαίδευσης στην οποία τόσο οι γυναίκες επιχειρηματίες με αναπηρία όσο και οι επαγγελματίες από τις οργανώσεις κοινοπραξίας μοιράστηκαν την εμπειρία, τη γνώση και το χρόνο προκειμένου να προετοιμάσουν το πρόγραμμα κατάρτισης που αποτελεί τη βάση αυτού του προγράμματος: Τη δημιουργία ενός Οδηγού για την μέθοδο κατάρτισης γυναικών με αναπηρία αξιοποιώντας το mentoring και Coaching για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων και ενός Εγχειριδίου Συμπεριληπτικής Επιχειρηματικότητας.

Διακρατική Συνάντηση

Στις 5 και 6 Ιουλίου η κοινοπραξία συναντήθηκε στην Αθήνα. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων: η οριστικοποίηση των περιεχομένων του Οδηγού και του Εγχειριδίου, όπως αυτά συζητήθηκαν στη Μάλτα, η περιγραφή των περιεχομένων κάθε οδηγού  και η κατανομή των αρμοδιοτήτων  μεταξύ των εταίρων ώστε να εργασθούν στα πιο πάνω αντικείμενα.

Τώρα η σύμπραξη εστιάζεται στην ανάπτυξη των οδηγών και στη διάδοση του προγράμματος.

Σας ενδιαφέρει το πρόγραμμα; Αν είστε γυναίκα που βιώνει αναπηρία και έχει μια ενεργό επιχειρηματική δράση μπορείτε να μπείτε στην ομάδα των Mirrors και να βοηθήσετε μέσω της προσωπικής σας ιστορίας μια άλλη γυναίκα να τολμήσει τα πρώτα της επαγγελματική βήματα.   Μπορείτε να επικοινωνήσετε τα κεντρικά γραφεία του φορέα Κ.Σ.Δ.ΕΟ. «ΕΔΡΑ» στο τηλέφωνο 21101207476.

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή