ηλεκτρικά ποδήλατα

Ο Δήμος Ναυπλιέων πρωτοπόρος στις δράσεις βιώσιμης κινητικότητας θα συμμετέχει στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΥΔ/ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ), Άξονας Προτεραιότητας 14 «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΣ) στην υλοποίηση του έργου με τίτλο «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων στο Δήμο Ναυπλιέων» και αφορά την προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 310.000,00€ για την προμήθεια 36 κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων πόλης καθώς και 2 ηλεκτρικών ποδηλάτων ΑμεΑ.

Επίσης έχει προβλεφθεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υποστηρικτικών υπηρεσιών που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κοινόχρηστες θέσεις κλειδώματος με την δυνατότητα αυτόματης φόρτισης όσο τα ποδήλατα είναι κλειδωμένα, τερματικά μίσθωσης καθώς και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης και παρακολούθησης της λειτουργίας του συστήματος μίσθωσης.

Επίσης μέσω ειδικής εφαρμογής θα μπορούν δημότες και επισκέπτες να μισθώνουν για κοινόχρηστη χρήση πολύ εύκολα μέσω κινητού τηλεφώνου τα ηλεκτρικά ποδήλατα τα οποία θα φέρουν σύστημα GPS.

Η Δημοτική Αρχή απόλυτα προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα για έναν πράσινο δήμο θα υλοποιήσει ένα τόσο φιλόδοξο πρόγραμμα.

Με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών με οικολογικό πρόσημο η μετακίνηση με ηλεκτρικά κοινόχρηστα ποδήλατα στον Δήμο μας δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια βιώσιμη αστική κινητικότητα αναβαθμίζοντας με τον τρόπο αυτό το επίπεδο και την ποιότητα ζωής του τόπου μας.

Πηγή: www.argolikeseidhseis.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

One comment for “Ηλεκτρικά ποδήλατα θα αποκτήσει ο Δήμος Ναυπλιέων – Πρόβλεψη και για ηλεκτρικά ποδήλατα ΑμεΑ

  • Θεοδώρα Αναστασίου λέει:

    Καλημέρα, το ηλεκτρικό ποδήλατο ΑΜΕΑ, το οδηγεί ο συνοδός του ατόμου με αναπηρία? Είμαι μαμά παιδιού ΑΜΕΑ, εξαρτώμενο από εμένα, θα ήθελα ένα ποδήλατο που θα το οδηγώ εγώ, πηγαίνοντας με το παιδί μου , παντού μαζί!

    Απάντηση

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή