Ο Εξωτερικός χώρος του παιδοογκολογικού κέντρου 'Μαριάννα Βαρδινογιάννη"

Κατά της ιδιωτικοποίησης του ογκολογικού Παίδων τάχθηκαν υγειονομικοί και γονείς στη Βουλή

«Ιδιωτικοποιείται η αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου»

Την έντονη αντίδρασή τους στη μετατροπή του παιδοογκολογικου κέντρου «Μαρ. Βαρδινογιάννη» σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου εξέφρασαν για άλλη μια φορά υγειονομικοί και όχι μόνο, κατά την ακρόαση των φορέων στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ξεκαθάρισε πως «ιδιωτικοποιείται η αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου», τονίζοντας την ανασφάλεια που δημιουργεί η κυβέρνηση σε προσωπικό και γονείς, καθώς «θα πρέπει να αγοράζουν τις υπηρεσίες του κέντρου και όχι να παρέχονται δωρεάν, ενώ το προσωπικό θα δουλεύει σε ΝΠΙΔ».

Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκαν επίσης η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα» κ. Τρυφωνίδου και η εκπρόσωπος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», Σοφία Ζώρη, η οποία εξήγησε πως «ο ΕΟΠΥΥ θα χρυσοπληρώνει τον ιδιώτη που θα έχει τεράστια έσοδα και με τα λεφτά του δημοσίου θα κάνει και τον επιχειρηματία και τον φιλάνθρωπο ταυτόχρονα».

Να σημειωθεί ότι κατά της ιδιωτικοποίησης της αντιμετώπισης του παιδικού καρκίνου τάχθηκε και ο εκπρόσωπος της ΕΣΑμεΑ (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία), Βασίλης Κούτσιανος.

Πηγή: www.tvxs.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή