Ο Βαγγέλης Αυγουλάς και η Αθανασία Μουντάκη

Μια ποιοτικά επιμορφωτική εκδήλωση, απευθυνόμενη σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, έλαβε χώρα την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 στο δημαρχείο της πόλης.

«Η Ζωή Με Άλλα Μάτια» ήταν το θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Παπάγου – Χολαργού, με αφορμή την 3η Δεκέμβρη Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, εκδήλωση εμπνευσμένη από το κοινωνικό portal www.meallamatia.gr.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε με ομιλία της η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Μαρία Αθανασάκου – Μουντάκη, η οποία μετέφερε και το χαιρετισμό του Δημάρχου της πόλης κ. Ηλία Αποστολόπουλου.

Στους μαθητές μίλησαν και παρουσίασαν τις δράσεις τους οι:

Η Ορχήστρα «Ηχόχρωμα» του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με νοητική στέρηση «το Εργαστήρι» Λίλιαν Βουδούρη, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου κ. Γιάννη Μακρή.

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς, δικηγόρος και συνεργάτης του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης Παιδιών και Νέων, με μια βιωματική ομιλία που μεταξύ άλλων περιελάμβανε τη χρήση του λευκού μπαστουνιού, τη χρησιμότητα των νέων τεχνολογιών στη ζωή των τυφλών και τεχνικές συνοδείας ατόμων με προβλήματα όρασης από βλέποντα οδηγό.

Ομιλία από την κα Ζωή Γερουλάνου, Πρόεδρο του «Κέντρου Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας», για το πως οι σκύλοι-οδηγοί μπορούν ν’ αλλάξουν τη ζωή των ανθρώπων με προβλήματα στην όραση. Παράλληλα, τη βιωματική του εμπειρία για τα οφέλη της χρήσης σκύλου οδηγού, κατέθεσε ο χειριστής ψυχολόγος κ. Στάθης Σούλιος.

Και παρουσίαση από την Έλλη Μερκούρη, ηθοποιό, θεατρολόγο και υπεύθυνη της Θεατρικής Ομάδας Κωφών «Τρελά Χρώματα», μαζί με τη Μαρία Ρίκκου, μέλος της ομάδας, για το ζήτημα της αναπηρίας σε σχέση με την τέχνη.

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή