Άτομο που έχει μπροστά του λάπτοπ και μιλάει με βιντεοκλήση στην νοηματική με κοπέλα. Δεξιά της φωτογραφίας το λογότυπο της εφαρμογής IRIS

Yπηρεσία RELAY

Το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών παρουσίασε την υπηρεσία RELAY μέσω της οποίας κωφοί και βαρήκοοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στην τηλεφωνική επικοινωνία. Με την εφαρμογή IRIS η οποία εγκαθίσταται δωρεάν στον υπολογιστή ή σε έξυπνο κινητό τηλέφωνο, επιτρέπει την πραγματοποίηση βιντεοκλήσης ώστε να γίνει εξ αποστάσεως διερμηνεία και χειλεανάγνωση.

«Νιώθουμε ότι είμαστε ισότιμοι με τους ακούοντες. Μπορούμε να πάρουμε μόνοι μας τηλέφωνο και όχι να ζητάμε από κάποιον συγγενή, τη μητέρα μας, τον πατέρα μας ή τον αδερφό μας» ανέφερε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών, Κωνσταντίνος Σίμψης.

«Η αναπηρία δεν είναι αναποτελεσματικότητα. Η αναπηρία είναι διαφορετικότητα. Η αναπηρία είναι κάθε μέρα στη ζωή μας. Είναι για όλους μας παρούσα μέχρι να τη συναντήσουμε. Κάποιοι νωρίτερα και κάποιοι αργότερα. Όσο πιο πολύ κανονικοποιούμε και καταλαβαίνουμε τι είναι αναπηρία, τόσο περισσότερο θα μπορούμε να εντάσσουμε τους συμπολίτες μας, όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται, στο κοινωνικό σύνολο και την αγορά εργασίας. Το relay είναι ένα εργαλείο ελευθερίας. Ένα εργαλείο που βοηθά την κοινωνική ενσωμάτωση όλων εκείνων που αντιμετωπίζουν προβλήματα κώφωσης ή βαρηκοΐας» τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η υπηρεσία λειτουργεί καθημερινά, Δευτέρα έως Κυριακή, 24 ώρες.

Όλοι οι διερμηνείς που εργάζονται σε βάρδιες είναι επαγγελματίες. Η εφαρμογή αυτή μπορεί να εγκατασταθεί σε κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό android και σε κινητά με λειτουργικό ios.

«Οι κωφοί μπορούν να εξυπηρετούνται και να έχουν πρόσβαση μέσω του relay και να παρακαλέσουμε τους εργαζόμενους σε δημόσιο και iδιωτικό τομέα να εξυπηρετούν το relay» επεσήμανε η πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών, Βενέττα Λαμπροπούλου.

Πηγή: www.maleviziotis.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή