ΑΒητάρι της Ισορροπημένης Διατροφής, προϊόντα και έντυπα

Η ΑΒ Βασιλόπουλος επεκτείνει τη συνεργασία της με το ελληνικό παιδικό μουσείο

Η υγιεινή διατροφή γίνεται παιχνίδι και για μαθητές με αναπηρία.

Η ΑΒ Βασιλόπουλου βρίσκεται πάντα δίπλα στους γονείς και τα παιδιά, μέσα από τη συνεργασία της με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Από το 2018, περισσότερα από 15.000 παιδιά, επισκέπτες του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας, έχουν μυηθεί στην αξία της υγιεινής και ισορροπημένς διατροφής, αλλά και τns περιβαλλοντικής συνείδησης, μέσα από το έκθεμα «ΑΒητάρι της Ισορροπημένης Διατροφής».

Πρόκειται για τη μικρογραφία ενός καταστήματος ΑΒ, το οποίο αποτελεί σημείο βιωματικής εκπαίδευσης και παιχνιδιού για παιδιά και γονείς, αλλά και προορισμό με σημαντικό διδακτικό περιεχόμενο για εκπαιδευτικούς οργανισμούς και σχολεία.

Βιωματική εκπαίδευση

Παράλληλα, μέσα από την ειδική κινητή μουσειοσκευή, ένα σύγχρονο μουσειοπαιδαγωγικό εργαλείο διαθέσιμο σε τρία αντίτυπα, η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει επισκεφθεί σχολεία σε όλη την Ελλάδα, φτάνοντας κοντά σε περισσότερους από 1.500 μαθητές της περιφέρειας.

Από τις αρχές του 2020, η ΑΒ Βασιλόπουλος επεκτείνει τη συνεργασία αυτή, με δύο ειδικά διαμορφωμένες μουσειοσκευές:

▶ Η μουσειοσκευή για μαθητές ΑμεΑ, που φιλοξενούνται σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές Ειδικής Αγωγής, απευθύνεται σε παιδιά μέτριας έως βαριάς νοητικής στέρησης και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να καλλιεργεί διαφορετικές δεξιότητες.

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες προσαρμόζονται σε όλα τα παιδιά, δηλαδή σε παιδιά με αυτισμό, με προβλήματα όρασης, ακοής, κινητικές δυσκολίες κ.ο.κ. Με σαφείς οδηγίες και παραλλαγές, που περικλείονται στο υποστηρικτικό υλικό του εκπαιδευτικού, συνδέονται με το αναλυτικό πρόγραμμα τns ειδικής αγωγής. Με αυτόν τον τρόπο, ο εκπαιδευτικός αξιοποιεί το υλικό, όπως κρίνει, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα τις ανάγκες και τις δυνατότητες των παιδιών.

▶ Η μουσειοσκευή για παιδιά του νηπιαγωγείου, κατάλληλα σχεδιασμένη ώστε οι μικροί μας φίλοι να μπορέσουν να ανακαλύψουν την προέλευση βασικών τροφίμων και να ευαισθητοποιηθούν γύρω από την ισορροπημένη διατροφή, μέσα από το παιχνίδι.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, πάντα με την ίδια αγάπη και φροντίδα για όλα τα παιδιά, συνεισφέρει στην καλύτερη εκπαίδευσή τους, την ουσιαστική και τακτική επαφή με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, την καλύτερη διατροφή και, πάνω απ’ όλα, τη δυνατότητα απολαμβάνουν όλα αγάπη, προστασία και φροντίδα, πιστή στο μότο της #allazoumesinithies. 

Πηγή: Εφημερίδα Finance Markets Voice

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή