σημαίες ανάμεσα σε big ben

Η συμπεριφορά της Βρετανίας απέναντι στην Ελλάδα στο θέμα του τουρισμού προς και από την Ελλάδα από τη Βρετανία και την εφαρμογή περιορισμών που υπαγορεύεται από καθαρά υγειονομικούς λόγους, μου θυμίζει περίεργο, γκρινιάρικο και εκδικητικό παιδάκι που δεν καλεί στο πάρτι του ένα άλλο παιδάκι το οποίο πρώτο δεν το είχε καλέσει στο δικό του πάρτι, πιθανώς επειδή ο συμμαθητής του είχε περάσει ιλαρά.

«Δεν με κάλεσες στο πάρτι σου, δεν σε καλώ στο δικό μου» λένε πολλές φορές τα παιδάκια όταν θέλουν να «εκδικηθούν» το ένα το άλλο.

Συνήθως οι γονείς του «γκρινιάρη» που το μαθαίνουν «μπαίνουν στη μέση» και προσπαθούν να συμβιβάσουν τα πράγματα , εξηγώντας στο παιδί τους ότι «δεν πρέπει να κάνουμε στο άλλο παιδάκι αυτό που δεν θέλουμε να μας κάνουνε κι εμάς». Και ότι « εσύ είχες περάσει ιλαρά και δεν έπρεπε να σε καλέσει μήπως κολλήσεις τα άλλα παιδιά».

Συνήθως, τέτοιες παρεξηγήσεις λύνονται εύκολα και γρήγορα, υπό την προϋπόθεση ότι ο «γκρινιάρης» καταλαβαίνει το λάθος του και υποχωρεί. Τι γίνεται όμως όταν τέτοιες καταστάσεις δημιουργούνται μεταξύ ολόκληρων κρατών; Για παράδειγμα, η Ελλάδα επεξέτεινε την «περίοδο αποκλεισμού» άφιξης τουριστών από τη Βρετανία μέχρι τις 15 Ιουλίου γιατί η κατάσταση εκεί δεν είναι ακόμα καλή και ακίνδυνη. Αυτό έπρεπε να κάνει και για όλες τις άλλες «κόκκινες» χώρες.

Η Ελλάδα στην κόκκινη λίστα της Βρετανίας

Η Βρετανία όμως αναμένεται να περιλαμβάνει στην “κόκκινη” λίστα της και την Ελλάδα, όχι γιατί η Ελλάδα είναι «κόκκινη», δηλαδή επικίνδυνη χώρα- που ΔΕΝ είναι, το αντίθετο μάλιστα- αλλά από εκδίκηση, λόγω της παράτασης της Ελληνικής άρνησης να δέχεται τουρίστες από τη Βρετανία.

Οι Βρετανοί «τσαντίστηκαν» δηλαδή με την Ελλάδα και αυτό το παραδέχτηκε ο ίδιος ο υπουργός Μεταφορών τους. Ο οποίος, σαν γκρινιάρικο, εκδικητικό παιδάκι ανακοίνωσε ότι οι Έλληνες που θα ταξιδέψουν στη Γηραιά Αλβιόνα θα μπαίνουν σε 14ημερη καραντίνα.

Η απόφαση για καραντίνα της Ελλάδος με τα λίγα κρούσματα και τα ευνοϊκά σχόλια για τον τρόπο που αντιμετώπισε η χώρα μας τον covid 19, είναι –λογικά- αδιανόητη. Ανόητη και εκδικητική γιατί η Αθήνα αποφάσισε να κρατήσει κλειστά τα σύνορά της για τη Βρετανία έως τις 15 Ιουλίου. Για γέλια και για κλάματα δηλαδή.

Επιπλέον οι Βρετανοί μάς βάζουν τόσο «μέσα» στην «κόκκινη» λίστα ώστε όχι μόνο οι Έλληνες που θα θελήσουν να ταξιδέψουν στη Βρετανία να υποχρεούνται σε 14ήμερη καραντίνα αλλά και οι πολίτες της Βρετανίας που θα βρεθούν στην Ελλάδα , ΟΤΑΝ επιστρέψουν.

« Η Ελλάδα δεν θα περιληφθεί στον κατάλογο των χωρών οι ταξιδιώτες από τις οποίες από την ερχόμενη εβδομάδα θα εξαιρούνται από την υποχρέωση να μπαίνουν σε καραντίνα στη Βρετανία» είπε ο Υπουργός Μεταφορών μιλώντας στο BBC και δεν έκρυψε ότι ο λόγος ήταν ο ….

Θυμός της Βρετανίας με την απόφαση της Ελλάδας να κρατήσει τα σύνορά της κλειστά έως τις 15 Ιουλίου τουλάχιστον.

«Δεν μπορεί να υπάρξει αμοιβαιότητα με την Ελλάδα πριν από τις 15 Ιουλίου και αυτό είναι ένα ζήτημα της ίδιας της Ελλάδας» εξήγησε, προβάλλοντας τη νοημοσύνη μας διότι αυτό σημαίνει «αλλάξτε την απόφασή σας για να την αλλάξουμε κι εμείς». Ανόητη συμπεριφορά ενός επιπόλαιου υπουργού μιας κυβέρνησης «εν δυσπραγία» της οποίας ο πατέρας του πρωθυπουργού «μπήκε» περίπου λαθραία στην Ελλάδα με πτήση από την …. Βουλγαρία αλλά για την κυβέρνηση της οποίας ο γιος του είναι πρωθυπουργός , «είχε το δικαίωμα να το κάνει».

Θα ήταν υπερβολικό το να υπενθυμίσω ότι η χώρα «τους» επιμένει να διατηρεί σε καθεστώς «κατοχής» τα κλεμμένα από τον Λόρδο Έλτζιν «Γλυπτά του Παρθενώνα»;

Πηγή: Reporter.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Φιλόλογος, Δημοσιογράφος, Συγγραφέας, Πρώην βουλευτής

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή