Η Άγκαθα Καρρά και ο Γιώργος Σταμάτης σε χαλαρή συζήτηση

Είναι μεγάλη η χαρά μας στο meallamatia.gr διότι η επί χρόνια αρθογράφος και επιστημονική συνεργάτιδα του φορέα μας, κυρία Άγκαθα Καρρά, εργάζεται πλέον ως Επιστημονική Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Κoινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας κ. Γιώργου Σταμάτη.

Η Άγκαθα Καρρά είναι δικηγόρος LLM με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Πολιτική και στο Αστικό Δίκαιο. Από το 2020 είναι συνεργάτης της Εταιρείας “learningforteams”, συμβάλλοντας στην παραγωγή του εκπαιδευτικού υλικού. Έχει διδάξει ζητήματα νομοθεσίας σε φορείς όπως, το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και η ΑΜΚΕ Κοινωνική Ενδυνάμωση. Έχει λάβει πιστοποίηση DPO από αντίστοιχο σεμινάριο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων. Από το 2011 μέχρι το 2017 διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων και από το 2009 μέχρι το 2010 υπήρξε ειδική συνεργάτης στο γραφείο της Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Επιπρόσθετα, έχει εξειδικευτεί στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με έμφαση στα δικαιώματα των ΑμεΑ. Είναι αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας και Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών καθώς και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία. Επιπλέον είναι Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Διασύνδεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τυφλών με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ. Ασχολείται επίσης με την αρθρογραφία σε ιστοσελίδες κοινωνικού και ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος. Έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις και ομιλίες σε συνέδρια και ημερίδες για σύγχρονα κοινωνικά και πολιτικά θέματα. Μιλάει άριστα αγγλικά, γαλλικά και πολύ καλά Γερμανικά.

Με δήλωσή της, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κυρία Καρρά αναφέρει:

“Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μένα να βρίσκομαι δίπλα σε έναν άνθρωπο που συμμερίζεται πλήρως, αλλά κυρίως εφαρμόζει στην πράξη τις αξίες και τα δικαιώματα, για τα οποία επί δεκαετίες αγωνιζόμαστε, δηλαδή  την άρση των στερεοτύπων, την καθολική προσβασιμότητα και την κοινωνική συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας. Ευχαριστώ θερμά το γενικό γραμματέα κοινωνικής αλληλεγγύης και καταπολέμησης της φτώχειας κ. Γιώργο Σταμάτη, Διότι έχοντας ενταχθεί στην ομάδα των συνεργατών του μου δίνεται η ευκαιρία να συμβάλλω και εγώ σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών για όλους.”.

Θεωρούμε σημαντικό και απαραίτητο, άξια και καταρτισμένα στελέχη του αναπηρικού κινήματος, να καταλαμβάνουν νευραλγικές θέσεις στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και στους χώρους διαμόρφωσης της κοινωνικής πολιτικής της χώρας.

Της ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο της!

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή