Πένντε νέοι χαμογελαστοί στη σειρά. Λογότυπα Τράπεζας Πειραιώς και του ΟΔΥΣΣΕΙΑ

«SKILLS 4 ALL»

Η Τράπεζα Πειραιώς, σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ΟΔΥΣΣΕΙΑ, υλοποιεί το πρόγραμμα «SKILLS 4 ALL», που απευθύνεται σε νέους και νέες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και εστιάζει στην επαγγελματική τους κατάρτιση για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Το «SKILLS 4 ALL» αποτελεί ένα νέο πεδίο δράσης της Τράπεζας στο πλαίσιο του προγράμματος EQUALL που ανακοίνωσε τον Μάρτιο 2022, θέλοντας να συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας ισότιμων ανθρώπων. Το πρόγραμμα EQUALL αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της στρατηγικής δέσμευσης της Τράπεζας Πειραιώς να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, το «SKILLS 4 ALL» σχεδιάστηκε ως μια ολιστική δράση με στόχο να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία τόσο για τους ίδιους τους ωφελούμενους, όσο και για την κοινωνία και την οικονομία εν γένει, καταρτίζοντας και διοχετεύοντας ανθρώπινο δυναμικό σε κλάδους της αγοράς όπου παρατηρείται μεγάλη έλλειψη.

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, οι ανάγκες σε θέσεις εργασίας στην ελληνική αγορά ανέρχονται σε περίπου 200.000 εργαζόμενους στον κατασκευαστικό κλάδο και 80.000 στον τουρισμό και την εστίαση, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διευρυμένες δυνατότητες εργασίας. Με γνώμονα τις σύγχρονες κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες της αγοράς, σχεδιάστηκε το πρόγραμμα «SKILLS 4 ALL» που αφορά στην υποστήριξη και επαγγελματική αποκατάσταση 100 νέων ανδρών και γυναικών ηλικίας 17-34 ετών από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (άνεργοι, μακροχρόνια άνεργοι, νέοι χαμηλού εισοδήματος, αναλφάβητοι, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, μετανάστες, πρόσφυγες ή/και αιτούντες άσυλο, ΑμεΑ).

Στόχοι του προγράμματος για τους/τις ωφελούμενους/-ες είναι:

  • η ενδυνάμωσή τους ώστε να μπορούν να απελευθερώσουν τις δυνατότητές τους
  • η καθοδήγησή τους προς μια σταδιοδρομία που ταιριάζει με την προσωπικότητα και τις φιλοδοξίες τους
  • ο εφοδιασμός τους με επαγγελματικές και τεχνικές δεξιότητες που θα τους/τις ενισχύσουν στην εύρεση εργασίας
  • η ενίσχυση των επαγγελματικών κλάδων όπου παρατηρείται έλλειψη σε εξειδικευμένους εργαζόμενους.

Ο 1ος κύκλος της δράσης, που διεξάγεται καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2023, εστιάζει στον τουριστικό και τον κατασκευαστικό κλάδο και υλοποιείται σε δύο βασικούς άξονες:

Α) επαγγελματική κατάρτιση (Οροφοκόμος, Βοηθός Κουζίνας, Barista, Ηλεκτρολόγος, Υδραυλικός, Ξυλουργός)
Β) διασύνδεση με την αγορά εργασίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση και για τους τρόπους δήλωσης συμμετοχής, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα odyssea.com/skills4all

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ΟΔΥΣΣΕΙΑ υποστηρίζει χωρίς διακρίσεις, νέους, ηλικίας 17-34 ετών, που δεν έχουν εκπαίδευση, απασχόληση ή κατάρτιση, ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα καθώς και πρόσφυγες, και μετανάστες, να έχουν πρόσβαση σε ευκαιρίες εκπαίδευσης και απασχόλησης.

Πηγή: www.piraeusholdings.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή