ηθοποιοί στην παράσταση "Κενό στο Φράχτη"

Χρύσα Πασιαλούδη.

Η δημοφιλής ομάδα παιδικού θεάτρου του Βασίλη Κουκαλάνι, επιστρέφει στο Σύγχρονο Θέατρο από 6 Οκτωβρίου με τις δύο μεγάλες επιτυχίες της προηγούμενης σεζόν «Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν» και «Μορμόλης», ενώ φιλοξενεί για πρώτη φορά στην Αθήνα το Grips Theater του Βερολίνου.

Μετά τη διάκριση των δύο επιτυχημένων παραστάσεων της Συντεχνίας στο Βερολίνο, όπου παρουσιάστηκαν μετά από πρόσκληση του Grips Theater, ενός από τα ιστορικότερα και σημαντικότερα θέατρα για παιδιά και νέους, ο Βασίλης Κουκαλάνι κλήθηκε να σκηνοθετήσει την επετειακή παράσταση «Το κενό στο φράχτη» για τα 50 χρόνια του οργανισμού, η οποία έκανε πρεμιέρα στο Βερολίνο στις 6 Ιουνίου και θα παίζεται εκεί για τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ στην Αθήνα θα τη δούμε στις 3 και 4 Νοεμβρίου στο θέατρο Δίπυλον.

«Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν»,

Η ομάδα παιδικού θεάτρου που μιλάει ανοιχτά στα παιδιά για όλες τις πτυχές της ζωής, ενεργοποιώντας τη φαντασία τους με ένα μοναδικό συνδυασμό διασκέδασης και κοινωνικής αφύπνισης στις παραστάσεις της, παρουσιάζει για δεύτερη συνεχή χρονιά το «Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν», σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι και Αντώνη Ρέλλα και με τα τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά. Στο τρυφερό έργο-τομή του Βρετανού Ρόι Κιφτ που βλέπει τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός παιδιού με αναπηρία, πρωταγωνιστεί ο μικρός Άρης.

Ο νεαρός ήρωας τσουλάει με το αμαξίδιο του και συμμάχους τους φίλους του μέσα στη ζωή, ενώ μοιράζεται μαζί μας την καθημερινότητα του, δίνοντας πολύτιμα μαθήματα για τη διαφορετικότητα. Πρόκειται για μια παραγωγή σε σύμπραξη με την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών, που από την περσινή χρονιά έδωσε τη δυνατότητα καθολικής προσβασιμότητας στην παράσταση (τα προγράμματα διατίθενται σε μεγαλογράμματη γραφή, κώδικα Braille και Qr code). Πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Κατσής, Βασίλης Κουκαλάνι, Μαρία Μοσχούρη, Τάνια Παλαιολόγου, Μιχάλης Τιτόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης.

«Μορμόλης»

Παράλληλα, ο Βασίλης Κουκαλάνι και ο Γιώργος Παλούμπης υπογράφουν από κοινού τη δεύτερη μεγάλη επιτυχία της Συντεχνία του γέλιου, τον «Μορμόλη» του Ράινερ Χάχφελντ. Λίγο πριν την πρεμιέρα της παράστασης στο Σύγχρονο Θέατρο (6/10), το έργο-σταθμός για την ιστορία του παιδικού θεάτρου παίχτηκε την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του παιδικού φεστιβάλ Π100 – Πλανήτης Τεχνόπολη.

Ποιός είναι όμως αυτός ο «Μορμόλης»;

Δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα μυστηριώδες ξύλινο κουτί, ο φανταστικός φίλος των παιδιών που εκφράζει όλα αυτά που δεν τολμούν να πουν στους μεγάλους. Το έργο που άσκησε καθοριστική επιρροή στις γενιές της μεταπολίτευσης και έθεσε το σημείο εκκίνησης νέων παιδαγωγικών προσεγγίσεων παγκοσμίως, δεν έχει σταματήσει εδώ και 45 χρόνια να εξάπτει τη φαντασία των παιδιών, όπως αποδεικνύει περίτρανα η επιτυχία της παράστασης της Συντεχνίας με συνεχόμενα sold out την περσινή σεζόν, που επισφραγίζει η μουσική του Γιάννη Σπανού. Πρωταγωνιστούν οι Βασιλική Διαλυνά, Βάσια Λακουμέντα, Γιώργος Τζαβάρας, Μικές Γλύκας, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος.

Σύγχρονο Θέατρο
Από 6 Οκτωβρίου 2019
www.syntexniageliou.gr
fb: @syntechniatougeliou
Δυνατότητα πρόσβασης από άτομα με αναπηρία

Προπώληση μέσω viva.gr

Πηγή: Αθηνόραμα

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή