η μάγισσα Ρέιτσελ πετάει στον ουρανό δίπλα από το μισοφέγγαρο και από την τσάντα της πέφτουν σχολικά είδη όπως μολύβια, κασετίνες, τετράδια κ.α.

“Η Ρέιτσελ και τα μαγικά της Μ(Π)αθήματα!”

Ήταν Οκτώβρης του 2019 όταν ο Γιώργος Στάθης συστήθηκε ως συγγραφέας στο αναγνωστικό κοινό, με το μυθιστόρημα φαντασίας “Η 7η Απόγονος και τα Δίδυμα Πετράδια”! Πριν όμως μας χαρίσει τη συνέχεια αυτής της ιστορίας, έρχεται αυτή τη φορά να μας παρουσιάσει το πρώτο του παιδικό παραμύθι. Θα μπορούσε από αυτό λοιπόν να λείπει η μαγεία; Όχι, φυσικά! Γι’ αυτό και ο τίτλος του μαρτυρά πολλά: “Η Ρέιτσελ και τα μαγικά της Μ(Π)αθήματα”. Το νέο παραμύθι του Γιώργου Στάθη, από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, μας ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο της μικρής μάγισσας Ρέιτσελ, εκεί που, όπως μάθαμε από μικροί, τα παθήματα γίνονται μαθήματα. Την εικονογράφηση του εξωφύλλου, καθώς και όλου του παραμυθιού, δημιούργησε η Έλντυ Στεφάνου.

Κι όπως τότε, στο πρώτο του μυθιστόρημα, ένας από τους βασικούς ήρωες της πλοκής ήταν κωφός χρήστης της Νοηματικής γλώσσας, έτσι και τώρα δε θα μπορούσε να παραλείψει την προσβασιμότητα και από το πρώτο του παραμύθι! Έτσι, “Η Ρέιτσελ και τα μαγικά της μ(π)αθήματα”, είναι ένα καθολικά προσβάσιμο παραμύθι για μικρούς αναγνώστες με ακουστική και οπτική αναπηρία με βίντεο στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και Ηχητική Αφήγηση, χάρη σε δύο μοναδικά QR Codes που θα βρείτε στο βιβλίο!

Μικροί και μεγάλοι, έτοιμοι;! Πιάστε τις σκούπες σας!

Οπισθόφυλλο παραμυθιού:

Πόσοι από εμάς ονειρεύτηκαν μάγια να μπορούν να κάνουν και με ένα χτύπο των δαχτύλων μας όλα τα όνειρα μονομιάς να πιάνουν! Μα η ζωή μιας μάγισσας εύκολη δεν είναι κι αν εμένα δεν πιστεύεις, δες τη μικρή Ρέιτσελ και μόνος σου αν θέλεις κρίνε! Όποιος μαγεία χρησιμοποίησε τους άλλους να εξαπατήσει, τίποτα στο τέλος δεν κατάφερε, παρά άσχημα να την πατήσει!

Αν λοιπόν θέλετε κι εσείς να χαρίσετε στους αγαπημένους σας μικρούς αναγνώστες ένα παραμύθι γεμάτο μαγεία, περιπέτεια, παθήματα, μαθήματα και όμορφες εικόνες, δεν έχετε παρά να μπείτε κι εσείς στον κόσμο της Ρέιτσελ!

Το παραμύθι είναι ήδη διαθέσιμο για ηλεκτρονική αγορά, εδώ.

Γιώργος Στάθης

 

Ο Στάθης Γιώργος σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάζεται ως επαγγελματίας Διερμηνέας Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας. Το 2017 ίδρυσε το πρώτο πρακτορείο Διερμηνέων Νοηματικής στην Ελλάδα, την HandsUp και είναι Πρόεδρος του Σωματείου Διερμηνέων Ε. Ν. Γ καθώς και Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Διερμηνέων Νοηματικών Γλωσσών.

Ασχολείται με την συγγραφή βιβλίων από 15 χρονών και σχεδόν αποκλειστικά η θεματολογία που επιλέγει ήταν και είναι φαντασίας. Το πρώτο του λογοτεχνικό μυθιστόρημα εκδόθηκε από τις εκδόσεις Υδροπλάνο το 2019 με τίτλο: Η 7η Απόγονος & Τα δίδυμα πετράδια, ενώ ακολούθησαν δύο θεματικά διηγήματα: η Χριστουγεννιάτικη σβούρα και το Πάσχα των παππούδων.

Για εκείνον η μαγεία γεννιέται μέσα μας όταν είμαστε ακόμα παιδιά, όμως μεγαλώνοντας έχουμε όλη την ευθύνη να την κρατήσουμε δυνατή και άσβεστη.

η μάγισσα Ρέιτσελ πετάει στον ουρανό δίπλα από το μισοφέγγαρο και από την τσάντα της πέφτουν σχολικά είδη όπως μολύβια, κασετίνες, τετράδια κ.α.

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή