• Αρχική
  • Κοινωνικά ΝΑΙ-Α
  • Η ΠτΔ με άτομα με οπτική αναπηρία: Να απαλλάξουμε την καθημερινότητά τους από τα εμπόδια που την δυσχεραίνουν
H πρόεδρος της Δημοκρατίας με τους Γιώργο Σταμάτη, Ιωάννα Γκέρτσου, Βαγγέλη Αυγουλά, Άγκαθα Καρρά, Στέργιο Σιούτη και Στάθη Σούλιο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο πέντε άτομα με οπτική αναπηρία, τρία εκ των οποίων χρησιμοποιούν λευκό μπαστούνι και δύο σκύλο οδηγό. Στη συνάντηση παρέστη και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη συνομιλία μαζί τους, τονίζοντας ότι της περιέγραψαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά στην προσπάθειά τους να κινηθούν στην πόλη, τον χαμηλό αριθμό εκπαιδευτών κινητικότητας, προσανατολισμού και δεξιοτήτων και τους σκοπέλους που συναντούν στην πρόσβαση σε δημόσιες ή ιδιωτικές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες ή στα μαζικά μέσα μεταφοράς, όταν συνοδεύονται από σκύλο οδηγό τυφλών.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι «κύριο μέλημά μας είναι να απαλλάξουμε την καθημερινότητά τους από τα εμπόδια που την δυσχεραίνουν. Να καταπολεμήσουμε τα στερεότυπα, τις προκαταλήψεις, τον αποκλεισμό, τις διακρίσεις που υφίστανται. Και αυτό αφορά όλους τους συνανθρώπους μας με αναπηρία».

Καταλήγοντας, η κ. Σακελλαροπούλου επισήμανε ότι «μόνο έτσι η κοινωνία μας θα αποδειχθεί συμπεριληπτική και αλληλέγγυα προς όλα τα μέλη της».

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε συζήτηση με τους καλεσμένους της, Βαγγέλη Αυγουλά, Ιωάννα Γκέρτσου, Γιώργο Σταμάτη

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου απευθύνει χαιρετισμό στον Βαγγέλη Αυγουλά

Πηγή: www.amna.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

One comment for “Η ΠτΔ με άτομα με οπτική αναπηρία: Να απαλλάξουμε την καθημερινότητά τους από τα εμπόδια που την δυσχεραίνουν

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή