Η Χορωδία της καρδιάς του παιδιού στην Ημερίδα

Τη Δευτέρα 05-11 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο Παλλάς, το Σεμινάριο-Ημερίδα «Μεγαλώστε “ΕΞΥΠΝΑ” ΠΑΙΔΙΑ με την καρδιά σας» με ομιλητή το διακεκριμένο Δρ. Γιάννη Καλογεράκη.

Η Ημερίδα ήταν υπό την αιγίδα και της «Καρδιάς του Παιδιού», που προσέφερε την έκπληξη στην έναρξη της εκδήλωσης. Η έκπληξη ήταν η πρώτη επίσημη παρουσίαση της παιδικής χορωδίας του Συλλόγου « Η Καρδιά του Παιδιού», που χάρισε εξαιρετικά μουσικά ακούσματα στους παρευρισκόμενους. Με Μαέστρο τον κ. Στέφανο Καρδιόλακα και στο πιάνο την κα. Μαρίνα Αυγέρη, το κατάμεστο θέατρο απόλαυσε τις υπέροχες μελωδίες της χορωδίας και καταχειροκρότησε τους μικρούς χορωδούς, που κατάφεραν με τη διάθεση τους για προσφορά, να μεταδώσουν ηχηρά το μήνυμα για υγιείς παιδικές καρδιές.

Η Χορωδία της «Καρδιάς του Παιδιού» «γεννήθηκε» στις αρχές του 2018, έχοντας ως σκοπό την δημιουργία μιας νέας μουσικής κουλτούρας, που εκπληρώνεται μέσω των αρχών της κοινωνικής προσφοράς ,της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού, θα συνεχίσει με νέα προγράμματα και εμφανίσεις και τη χριστουγεννιάτικη περίοδο.

Η Χορωδία που αποτελείται από παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού, ετοιμάζει το νέο πρόγραμμα της και για τον καινούργιο χρόνο 2019 και σύντομα θα σας ενημερώσει για τις δράσεις της.

Λίγα λόγια για την «Καρδιά του Παιδιού»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών και Ενηλίκων “Η Καρδιά του Παιδιού”, ιδρύθηκε επίσημα το 1983 από γονείς παιδιών που πάσχουν από Συγγενείς Καρδιοπάθειες. Κάθε χρόνο γεννιούνται στην Ελλάδα περί τα 1.000 παιδιά με δυσπλασίες στην καρδιά. Αποκλειστικός σκοπός του Συλλόγου είναι η παροχή κάθε είδους ηθικής και οικονομικής στήριξης στα παιδιά αυτά και στις οικογένειές τους.

“Η Καρδιά του Παιδιού” απαριθμεί περίπου 1.700 μέλη και στα 35 χρόνια λειτουργίας της έχουν βοηθηθεί ουσιαστικά και οικονομικά, πάνω από 2.500 παιδιά επανειλημμένως και ποικιλοτρόπως. Είναι ιδρυτικό μέλος και συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες, ECHDO, (European Congenital Heart Disease Organization), την Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων (ΠΕΣΠΑ) και τους φορείς Eurocharity & QualityNet.

Κύρια μέριμνα του Πανελλήνιου Συλλόγου είναι η ενημέρωση, η εμψύχωση και η συμπαράσταση γονέων και παιδιών, η διευκόλυνση σε ραντεβού με γιατρούς, εξωτερικά ιατρεία, εξετάσεις, ιδιαίτερα όμως η οικονομική ενίσχυση, όπως η πληρωμή καθετηριασμών, βηματοδοτών, επεμβάσεων, η κάλυψη εξόδων διαμονής σε άπορες ή ανασφάλιστες οικογένειες και κυρίως σε οικογένειες που έρχονται από την περιφέρεια.

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο