Φωτογραφίες Συμμετεχόντων: Βαγγέλης Αυγουλάς, Γεώργιος Κουρουπέτρογλου, Μάγδα Νικολαραϊζη, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ζωντανή συζήτηση με θέμα «Η Προσβασιμότητα των Αναπήρων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση», στο πλαίσιο των Live εκπομπών του meallamatia.gr.

Καλεσμένοι του συντονιστή της εκπομπής Βαγγέλη Αυγουλά ήταν οι:

  • Γεώργιος Κουρουπέτρογλου, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής του Εργαστηρίου Φωνής και Προσβασιμότητας και επικεφαλής της Μονάδας Προσβασιμότητας του ΕΚΠΑ.
  • Μάγδα Νικολαραΐζη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής-Αγωγής Κωφών στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Επιστημονική Υπεύθυνη της Πρόσβασης, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
  • Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Καθηγητής και Πρόεδρος στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Διευθυντής του Εργαστηρίου Προσβασιμότητας και Υποστήριξης Ατόμων με Αναπηρία και Υπεύθυνος της Μονάδας Προσβασιμότητας, του ΠΑΜΑΚ.

Η ανάγκη για την εν λόγω εκπομπή αναδείχθηκε μέσα από τη νέα εκπαιδευτική μας δράση “Βλέποντας με την Τεχνολογία”, όπου άνθρωποι με πρόβλημα όρασης εκπαιδεύονται εξ’ αποστάσεως στις νέες τεχνολογίες. Στη διάρκεια των εκπαιδεύσεων, λάβαμε πολλά ερωτήματα ενδιαφερόμενων με αναπηρία σχετικά με τις νέες τεχνολογίες και τις δυνατότητές τους προς υποστήριξη των σπουδών τους.

Στην εκπομπή αυτή πραγματοποιήθηκε συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για την καθημερινότητα των φοιτητών με αναπηρία στην Ελλάδα. Κεντρικά ζητήματα ήταν οι νέες τεχνολογίες, η τηλεκπαίδευση, οι ψηφιακές υπηρεσίες, ο εθελοντισμός και η προσβασιμότητα στο δομημένο χώρο. Παράλληλα, οι 3 κορυφαίοι Πανεπιστημιακοί, παρουσίασαν τόσο τις πρωτοβουλίες που έχουν λάβει στα εκπαιδευτικά τους ιδρύματα για την υποστήριξη των ανάπηρων φοιτητών, όσο και τις προτάσεις τους, όπως αυτές προκύπτουν και από την πολυετή διεθνή τους εμπειρία, για την καθολική προσβασιμότητα των αναπήρων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πανελλαδικά. Στο πλαίσιο της θεματικής, συζητήθηκε το πρόγραμμα «Σημεία Στήριξης» που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και πλήθος άλλων φορέων, που στόχο έχει τη στήριξη πρωτότυπων δράσεων μικρής κλίμακας και μέγιστου κοινωνικού αντίκτυπου προς όφελος ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Η εκπομπή προβλήθηκε μέσα από το Facebook και το YouTube του meallamatia.gr.

Μπορείτε, πλέον, να παρακολουθήσετε τη συζήτηση με υπότιτλους εδώ

Δείτε εδώ όλες τις Live εκπομπές.

*Δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Σημεία Στήριξης” και συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη, το Costas M. Lemos Foundation και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή