Η Ιωάννα Παλιοσπύρου φορώντας την ειδική μάσκα στο πρόσωπο της για τα εγκαύματα, μάσκα κατά του κορωνοϊού και καπέλο. Φωτογραφία από τη δίκη.
Πηγή εικόνας: newsit.gr

Για την Ιωάννα Παλιοσπύρου…

Μία όμορφη κοπέλα, με τη δουλειά της, τη ζωή της μέχρι τα 34 της χρόνια. Μέχρι τη “μαύρη” μέρα της ζωής της. Μέχρι το σημείο μηδέν. Μέχρι που για “χατίρι” κάποιας χωρίς δικαιολογία προσπάθησε να τη σκοτώσει και όχι να την τραυματίσει όπως λέει ο δικηγόρος της.

Γιατί εδώ έχουμε βαρύτατο τραυματισμό του σώματος και τη δολοφονία της ψυχής της. Οι πληγές της που δεν προκλήθηκαν από κάποιο τυχαίο περιστατικό (τρακάρισμα ή πυρκαγιά), θα αργήσουν αρκετά, με πολύ πόνο να επουλωθούν, όσο είναι δυνατόν.

Η μεγαλύτερη πληγή όμως, της ψυχής, (του φόβου, της ανασφάλειας, της αδικίας) μάλλον δεν θα επουλωθεί ποτέ.

Ζηλεύω την όμορφη Ιωάννα μας, για το πείσμα, τη δύναμη, την αντοχή στον πόνο, την αισιοδοξία και την προσμονή για καλύτερο αύριο.

Από τη σημείο μηδέν και μετά το “κοντέρ” άρχισε να μετράει από την αρχή και το “αυτοκίνητο” έχει πολύ κακό δρόμο να διανύσει, αλλά δεν σταματάει πουθενά.
Ο δρόμος που της επέβαλε κάποια άλλη να βαδίσει, θα είναι επίπονος και πολύχρονος. Σίγουρα θα χρειαστεί πολλά περισσότερα χρόνια από την “ποινή” της κατηγορούμενης.

Είναι ένα παράδειγμα για εμάς και τα παιδιά μας, μια ώθηση ακόμα και για εμάς τους “αναπήρους” να μην τα “παρατήσουμε”. Να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, όσο δύσκολος κι αν είναι.

Η “άλλη” (η τριανταεφτάχρονη που λένε οι δημοσιογράφοι) λοιπόν που αποφάσισε να δολοφονήσει μια κοπέλα  θα βρεθεί απέναντι στο φυσικό της δικαστή (όταν το θελήσει βέβαια) και με βάση το “Νόμο” θα τιμωρηθεί με κάποια χρόνια φυλακή, που δεν θα είναι πάνω από πέντε ή έξι ή ακόμα λιγότερα γιατί “φρόντισε” το σύστημα να της δώσει την δυνατότητα να μειώσει την ποινή της μέσω της δουλειάς μέσα στη φυλακή.

Αλήθεια ο νομοθέτης έχει λάβει υπόψη του το θύμα;

Η κοπέλα αυτή δολοφονήθηκε και καταστράφηκε η ζωή της. Πόσα χρόνια θα χρειαστεί να γίνει “υποφερτή” η ζωή της, θα κάνει δική της οικογένεια, θα κάνει παιδιά; Θα καταφέρει να δουλέψει, να κοινωνικοποιηθεί και πάλι;

Και η “κατηγορούμενη” θα εξιλεωθεί με αυτή την ελάχιστη ποινή; Θα είναι ήσυχη με την συνείδηση της; Θα μάθουμε ποτέ τον πραγματικό λόγο της πράξης της; Θα ακούσουμε ποτέ ένα τυπικό αλλά πραγματικό συγνώμη;

Δεν ξέρω το μέλλον αλλά θέλω να πιστεύω ότι η όμορφη Ιωάννα μας θα συνεχίσει τον αγώνα και θα βγει δικαιωμένη. Θα μάθει επιτέλους το γιατί .

Είναι όμορφη η Ιωάννα μας, γιατί η ομορφιά δεν είναι μόνο η εμφάνιση, είναι η τεράστια ψυχή της.

Εις το επανιδείν.

Σχετικά με τον συντάκτη

Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου ΑμεΑ Ιλίου

One comment for “Η όμορφη Ιωάννα μας

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή