Η Ναταλία Παρτίκα κατά τη διάρκεια αγώνα πινγκ-πονγκ με το μπαλάκι να στέκεται στο χέρι με την αναπηρία

Πολύ συχνά, οι άνθρωποι βλέπουν μόνο τα εμπόδια, αλλά η Ναταλία Παρτίκα είδε μόνο τις δυνατότητες και έγινε Παραολυμπιονίκης στο πινγκ πονγκ.

Η Ναταλία Ντορότα Παρτίκα γεννήθηκε στις 27 Ιουλίου 1989 χωρίς δεξί χέρι και αντιβράχιο. Η Πολωνέζα δεν το έβαλε κάτω και έφτασε στην κορυφή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Η νεότερη Παραολυμπιονίκης στον κόσμο.

Η Παρτίκα άρχισε να παίζει πινγκ-πονγκ στην ηλικία ενός έτους και κέρδισε το πρώτο της διεθνές μετάλλιο το 1999 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με ειδικές ανάγκες.

Στην ηλικία των 11 πήρε μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Σίδνεϊ το 2000 και έγινε η νεότερη Παραολυμπιονίκης στον κόσμο.

Χρυσό μετάλλιο στην Αθήνα.

Το 2004 στην Αθήνα, κέρδισε ένα χρυσό μετάλλιο στο ατομικό και ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό για να γίνει ο νεότερος παίκτης πινγκ-πονγκ που εξασφάλισε τίτλο Παραολυμπιακών Αγώνων.

Μπορεί να γεννήθηκε χωρίς το δεξί αντιβράχιο, αλλά ισορροπεί προσεκτικά την μπάλα στο τέλος του αγκώνα της πριν την πετάξει στον αέρα.

«Για μένα η αναπηρία δεν είναι τίποτα»

Η Παρτίκα προσέλκυσε την προσοχή του κόσμου κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012 και ήταν η ικανότητά της και όχι η αναπηρία της που έκανε όλους να σηκωθούν και να προσέξουν.

«Για μένα, αυτό (αναπηρία) δεν είναι τίποτα. Παίζω στις ίδιες γραμμές με τις άλλες. Κάνω τις ίδιες ασκήσεις. Έχουμε τους ίδιους στόχους και τα ίδια όνειρα και μπορώ να παίξω σαν αυτούς.

Μπορώ να εξυπηρετηθώ και δεν έχω κανένα πρόβλημα» είπε μετά από μια ήττα της.

Μπορεί να αποκλείστηκε από την Ολλανδέζα, Jie Li στο γύρο των “32” στο Λονδίνο, αλλά το να είσαι μία από τις κορυφαίες 32 γυναίκες στον κόσμο δεν είναι λίγο.

«Μπορώ να δείξω στους ανθρώπους ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο»

Είναι ευτυχισμένη και τα επιτεύγματά της λειτουργούν ως έμπνευση για άλλους.

«Μπορώ να δείξω στους ανθρώπους ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο. Ίσως κάποιος να με δει και να συνειδητοποιήσει ότι η αναπηρία του δεν είναι το τέλος του κόσμου. Ίσως κάποιος να με κοιτάξει και να πιστεύει ότι μπορεί να επιτύχει κάτι μεγαλύτερο από ό, τι νόμιζε. Ίσως μερικές φορές πρέπει να δουλέψετε λίγο πιο σκληρά αν θέλετε πραγματικά να κάνετε κάτι. Αν είμαι έμπνευση δεν μπορώ να παραπονεθώ» επισημαίνει.

Συνέχισε να παίζει, συνέχισε να κερδίζει και συνέχισε να πιέζει για να γίνει ακόμα καλύτερη. Έχει πέντε χρυσά μετάλλια Παραολυμπιακών Αγώνων.

“Το άθλημα με έχει διδάξει να δουλεύω σκληρά, “ποτέ να μην τα παρατάω και να παλεύω πάντα για τα όνειρά μου”.

Δείτε το βίντεο εδώ:

Πηγή: www.sputniknews.gr

 

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή