λογότυπο της novartis

Με αίσθημα ευθύνης

Η Novartis Hellas, σε συνεργασία με το συντονιστικό τμήμα του υπουργείου Υγείας και αξιοποιώντας πόρους από το Ταμείο Απόκρισης που έχει συσταθεί από τη μητρική εταιρεία, προχώρησε:

✓ σε αγορά ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού για 3 κλίνες ΜΕΘ για την υποστήριξη και παρακολούθηση ασθενών σε δημόσια νοσοκομεία (συγκεκριμένα, πρόκειται για δωρεά 3 σύγχρονων ηλεκτρικών κλινών, 3 αναπνευστήρων ΜΕΘ, 3 φορητών αναπνευστήρων, 3 monitors παρακολούθησης ασθενών, 1 κεντρικού σταθμού και αναλώσιμων),

✓ προσέφερε 5 οθόνες για την παρακολούθηση ζωτικών λειτουργιών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων,

✓ δώρισε 4.000 ιατρικές μάσκες και γάντια μιας χρήσης για το προσωπικό των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ,

✓ προσέφερε τεχνολογικό εξοπλισμό προς το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ για την υποστήριξη της τηλεργασίας των εργαζομένων του

Επιπροσθέτως, απαντώντας σε σχετική πρωτοβουλία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), του οποίου αποτελεί ιδρυτικό μέλος, δώρισε δύο αναπνευστήρες στα δημόσια νοσοκομεία.

Η εταιρεία, ανταποκρινόμενη στην ανάγκη των ασθενών με χρόνια νοσήματα για εύκολη πρόσβαση στη θεραπεία τους, έθεσε σε λειτουργία πρόγραμμα δωρεάν παράδοσης κατ’ οίκον.

Έτσι, όσο είναι σε ισχύ τα κυβερνητικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19, η Novartis Hellas σε συνεργασία με την εταιρεία Bioaxis έχουν διασφαλίσει τη δωρεάν παράδοση θεραπειών στο σπίτι των ασθενών, με 5.500 ωφελούμενους που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

Επίσης, η Novartis Hellas συνεχίζει να υποστηρίζει την υλοποίηση ασθενοκεντρικών πρωτοβουλιών, όπως το πρόγραμμα εκπαίδευσης ατόμων με προβλήματα όρασης στις νέες τεχνολογίες επικοινωνίας και τηλεργασίας. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από την ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» και στόχο έχει την αποφυγή περιθωριοποίησης των ατόμων αυτών και τη διευκόλυνση προσαρμογής τους στις νέες συνθήκες.

Επιπρόσθετα, η Novartis Hellas έχει σχεδιάσει την υλοποίηση του Σεμιναρίου Ανάπτυξης Ικανοτήτων & Ενδυνάμωσης και του European Patient Innovation Summit, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με στόχο την ενδυνάμωση των φορέων ασθενών ώστε να προωθήσουν, να υποστηρίξουν αποτελεσματικά και να εξελίξουν τη λειτουργία τους. «Ο περιορισμός της διάδοσης του COVID-19 αλλά και η προστασία των ασθενών υψηλού κινδύνου εξαρτώνται τόσο από τα μέτρα ατομικής ευθύνης όσο και από τις συλλογικές πρωτοβουλίες που λαμβάνονται. Στη Novartis θεωρούμε τις Ενώσεις Ασθενών βασικό μας εταίρο. Γι’ αυτό και δεσμευόμαστε να υποστηρίζουμε πρωτοβουλίες που ενδυναμώνουν τη φωνή και τις δεξιότητές τους, ειδικά σε συγκυρίες όπως αυτή, που όλες οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με γνώμονα και τις δικές τους ανάγκες», ανέφερε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Novartis Hellas, Susanne Kohout.

Σε παγκόσμιο πλαίσιο,

η Novartis συμμετέχει ενεργά σε νέες συνεργατικές ερευνητικές προσπάθειες, όπως ο επιταχυντής για την ανάπτυξη θεραπειών COVID-I9 Therapeutics Accelerator, που συντονίζει το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, καθώς και σε μια συνεργασία για την COVID-19 η οποία συντονίζεται από την Πρωτοβουλία για τα Καινοτόμα Φάρμακα (ΙΜΙ). Πρόκειται για δύο διατομεακές συνεργασίες στο πλαίσιο των οποίων ενώνουν τις δυνάμεις τους διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες και ακαδημαϊκά ιδρύματα σε συντονισμένα ερευνητικά προγράμματα, έχοντας ως στόχο την ταχύτερη δυνατή εξεύρεση των πολλά υποσχόμενων μορίων, ξεπερνώντας τα στεγανά μεταξύ των διαφόρων οργανισμών.

Μεσοπρόθεσμες Δράσεις

Εθελοντική προσφορά και από τους εργαζομένους: Οι άνθρωποι της Novartis Hellas έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν εθελοντικά τις προσπάθειες που γίνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα, συνεισφέροντας ένα συμβολικό ποσό από τη μισθοδοσία τους.

Τμήμα Holistic Care

Το τμήμα Holistic Care εστιάζει στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη και προάγει τη θεραπευτική συμμαχία των επαγγελματιών υγείας προς όφελος των ασθενών με χρόνια νοσήματα. Αναγνωρίζοντας τις αυξημένες ανάγκες τόσο των ασθενών όσο και των ιατρών, το τμήμα υποστηρίζει με τεχνογνωσία την αξιοποίηση διαδικτυακών εργαλείων και, ταυτόχρονα, αξιολογεί την ανάπτυξη καινούργιων ψηφιακών λύσεων για τη μεταξύ τους επικοινωνία.

Πηγή: Περιοδικό Down Town

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή