Συναυλία στο Σκοτάδι

“Οι δύο βραδιές που ζήσαμε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ήταν μια συγκλονιστική, υπερβατική εμπειρία. Δεν φανταζόμουν ποτέ τη δύναμη και την ένωση που μπορεί να συμβεί σε μια τέτοια συνθήκη. Ευχαριστούμε κάθε ευαίσθητο άνθρωπο που ήταν εκεί και υποσχόμαστε να παλεύουμε κάθε μέρα για την ισότητα που αισθανθήκαμε όλοι κάτω από το απόλυτο σκοτάδι.

Εκεί που όλοι είμαστε ένας και ο καθένας μας όλοι. Χωρίς εξωτερικά γνωρίσματα, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς διαφορές που στέκονται εμπόδιο στην αρμονία που επιβάλλεται να έχουμε μεταξύ μας. Υποσχόμαστε έναν ακούραστο και δίκαιο αγώνα που θα ανατρέψει το αφιλόξενο στον άνθρωπο με αναπηρία περιβάλλον σε ένα πεδίο αλληλεγγύης, συμπερίληψης και πλήρους αποδοχής. Θαυμαστοί μας φίλοι Βαγγέλη Αυγουλά, Χάρη Ασλανίδη, Σπουδαία event, meallamatia ήταν τιμή μας να παίξουμε με τον αδερφό Αντώνη Παλαμάρη απόψε για σας”.

Αυτή η συγκινητική, ανθρώπινη, γεμάτη αγάπη και πάθος για κοινωνική δικαιοσύνη ανάρτηση της ερμηνεύτριας Νατάσσας Μποφίλιου, τα λέει όλα! Αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τη διήμερη συναυλία στο σκοτάδι που διεξήχθη 7 και 8 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, υπό την διοργάνωση της ΑΜΚΕ “Σπουδαία Events”.

Με γνώμονα την πίστη στον άνθρωπο και όραμα έναν καλύτερο κόσμο μέσω της τέχνης, η Νατάσσα Μποφίλιου ερμήνευσε στο σκοτάδι σε μία βιωματική συναυλιακή εμπειρία για την υποστήριξη του οργανισμού «Με Άλλα Μάτια».

 

Μετά τις διθυραμβικές κριτικές για την «Συναυλία στο Σκοτάδι» με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τα «Σπουδαία Events» διοργάνωσαν τη δεύτερη – σε ελληνικό έδαφος- συναυλία στο σκοτάδι.

Η γνωστή ερμηνεύτρια, έχοντας η ίδια σημαντική κοινωνική δράση, αγκάλιασε την ιδέα των «Σπουδαίων Events» και αποφάσισε να χαρίσει μία μαγική συναυλία σε περίπου 650 άτομα που πρόλαβαν να προμηθευτούν το μαγικό εισιτήριο! Στο Πιάνο ο Αντώνης Παλαμάρης.

Μεταξύ αυτών το event παρακολούθησαν οι:

Γιώργος Σταμάτης, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας

Ζωή Γερουλάνου, Πρόεδρος του Κέντρου Σκύλων Οδηγών Ελλάδος

Τζουλιάνα Μπούσι, τυφλή φιλόλογος και επιστημονική συνεργάτης της ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια”, συνοδευόμενη από τον σκύλο οδηγό της την Uni, στέλνοντας έτσι το μήνυμα της υποχρεωτικής -κατά την Ελληνική νομοθεσία- παρουσίας των σκύλων οδηγών τυφλών σε πολιτιστικούς χώρους και όχι μόνο

Χρήστος Νάκης, Συγγραφέας, Ακτιβιστής

Μαρία Κουζινοπούλου, Δημοσιογράφος του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αλατάς Αθανάσιος, Συνθέτης, Δημοσιογράφος

Καούσης Αντώνης, Εκπρόσωπος της Βιομηχανίας Ειδικών Κατασκευών “Α. Καούσης Α.Ε.”

 Αντιπροσωπεία εργαζομένων της Praktiker Hellas, εταιρεία που προωθεί την προσβασιμότητα και τη συμπερίληψη μέσω πολύμηνης συνεργασίας με την ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια”.

Πλήθος εκπαιδευτικών, εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών και καλλιτεχνών.

Στον ήχο ήταν ο Γιάννης Παξεβάνης.

“Στο σκοτάδι, οι διαφορές των ανθρώπων βάσει φυλής, ταυτότητας φύλου, θρησκείας, ηλικίας, σωματοτύπου και σεξουαλικού προσανατολισμού εξαφανίζονται, αφήνοντας πίσω τις γυμνές ψυχές των ανθρώπων να συνδεθούν πέρα από τους όποιους διαχωρισμούς. Η Νατάσσα Μποφίλιου, με τη μοναδική ερμηνεία της, και ο Αντώνης Παλαμάρης με τη μουσική του, ανέλαβαν την ευθύνη να ταξιδέψουν κάθε ακροατή και ακροάτρια σε ένα πεδίο μαγικό, πέρα από τον κόσμο της όρασης, φέρνοντας τις ημέρες του φωτός λίγο πιο κοντά”, ανέφεραν για τα Σπουδαία Events ο Χάρης, ο Χρήστος και ο Θοδωρής μετά το τέλος της εκδήλωσης.

“Για δύο βράδια δεν κοιτάξαμε τον διπλανό μας, δεν κάναμε ανούσιες σκέψεις, δεν κρίναμε μία κίνηση ή μία λέξη. Για δύο βράδια νιώσαμε τον διπλανό μας, αισθανθήκαμε ευγνωμοσύνη, συγκίνηση, χαρά, ευλογία και αγκαλιάσαμε τον Άνθρωπο δίπλα μας. Καμιά φορά οι λέξεις δεν αρκούν για να περιγράψεις μία κατάσταση, μία εμπειρία, μία συναυλία. Ωστόσο, θα ήταν άδικο να χαρακτηρίζαμε την συγκεκριμένη εκδήλωση ως μία απλή συναυλία, ήταν κάτι πολύ πολύ περισσότερο”, συμπληρώνουν.

“Αμέτρητα ευχαριστώ στην Νατάσα, στον Αντώνη, στα Σπουδαία Events και στις εκατοντάδες φίλων που μας έδωσαν δύναμη να συνεχίσουμε να υλοποιούμε το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα εξοικείωσης των παιδιών με την αναπηρία στα σχολεία όλης της χώρας, με άδεια του Υπουργείου Παιδείας”, δηλώνει ο τυφλός δικηγόρος και Πρόεδρος της ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια”,

Σημειώνοντας ότι: “Δε μπορούσα να φανταστώ πως η ανάγλυφη γραφή Braille των τυφλών, που λείπει από τις τιμές και τις ημερομηνίες λήξης των προϊόντων, καθώς και από τις παρενέργειες των φαρμάκων και από πολλές άλλες πληροφορίες, θα ήταν ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας αυτού του διημέρου. Διότι είχα την τιμή να διαβάζω τη σειρά των τραγουδιών και τους τόνους live κατά τη διάρκεια της συναυλίας, στον πιανίστα Αντώνη Παλαμάρη, για τη διασφάλιση της ποιότητας της εκδήλωσης”.

Τα Σπουδαία Events και το Με Άλλα Μάτια, μας δίνουν ραντεβού στις επόμενες εκδηλώσεις ψυχής!

Δείτε σχετικό βίντεο εδώ ⇓

 

Διαβάστε επίσης:

Μια συναυλία στο σκοτάδι για την αυτονομία της ψυχής

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή