Η Millicent Simmonds χαμογελαστή κοντινό στο πρόσωπο.

Κινηματογραφικά Βραβεία BAFTA

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε μια νέα υποψηφιότητα των φετινών βραβείων BAFTA.

Και αυτή δεν είναι άλλη από την Millicent Simmonds, την 18χρονη ηθοποιό που πρωταγωνιστεί στην ταινία «The quiet place 2». Η ίδια είναι υποψήφια για το βραβείο BAFTA EE Rising Star, δηλαδή το βραβείο των πρωτοεμφανιζόμενων, το οποίο και είναι το μοναδικό όπου έχει ψήφο και το κοινό.

Η υποψηφιότητα της είναι, όμως, κάτι παραπάνω από μια απλή διάκριση, αφού η Millicent Simmonds είναι η πρώτη κωφή ηθοποιός στην ιστορία που είναι υποψήφια για βραβείο BAFTA.

Η Simmonds υποδύεται την κωφάλαλη κόρη της οικογένειας, τόσο στην πρώτη όσο και στην δεύτερη ταινία της σειράς, όντας και η ίδια κωφάλαλη στην πραγματική της ζωή.

«Σε προσωπικό επίπεδο αυτό είναι τεράστιο» δήλωσε η ηθοποιός στο βρετανικό site Metro.

«Ποτέ δεν είχα την ευκαιρία μεγαλώνοντας να εκπροσωπούμαι στην μεγάλη οθόνη κατ’ αυτό τον τρόπο. Ποτέ δεν πίστευα ότι αυτό θα γίνει πραγματικότητά για μένα, να είμαι ηθοποιός στη βιομηχανία» συμπλήρωσε, αποδεικνύοντας την σημασία αυτής της υποψηφιότητας για το σύνολο των ανθρώπων με αναπηρία.

Σε μια κοινωνία που παλεύει να κοιτάξει μπροστά, αφήνοντας πίσω τα στερεότυπα και τις παθογένειες του παρελθόντος, γεγονότα σαν και αυτά μας δείχνουν πως η αλλαγή μπορεί να έρθει και πως το μέλλον είναι στα χέρια μας, και στο κατά πόσο εμείς οι ίδιοι θα επιλέξουμε να είναι διαφορετικό.

«Για την κοινότητα των κωφών νομίζω ότι και οι δύο είναι ένα τεράστιο βήμα. Ήταν σημαντικό να τη δουν, ήταν μία από τις πρώτες ταινίες που περιλάμβαναν τη νοηματική γλώσσα. Δεν το έχουμε δει αυτό σε ταινίες εδώ και χρόνια. Επιπλέον και μόνο το να παρακολουθείς έναν δυνατό κωφό χαρακτήρα σε μία ταινία τρόμου, νομίζω ότι είναι μεγάλη νίκη για εμάς στην κοινότητα.  Συχνά μας απεικονίζουν με στερεοτυπικούς τρόπους σαν θύματα ή αβοήθητους παθητικούς χαρακτήρες. Εδώ, όμως, βλέπουμε έναν κωφό χαρακτήρα που σώζει τον κόσμο,» συμπλήρωσε αναφερόμενη με υπερηφάνεια στον ιδιαίτερο ρόλο που της δόθηκε σε αυτή την ταινία.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αναμένεται στις 13 Μαρτίου, ενώ οι συνυποψήφιοι της στην κατηγορία είναι οι Lashana Lynch, Ariana DeBose, Kodi Smit-McPhee και Harris Dickinson.

Πηγή: www.bovary.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή