χάρτινο αναπηρικό σήμα

Δελτίο Τύπου τής Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και τού Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών τής 27ης Ιουλίου 2012, με θέμα:

«Η κυβέρνηση ν΄ αφήσει τον κοινωνικό κανιβαλισμό και την συνεχή, εσκεμμένη στοχοποίηση των τυφλών».

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ.ΑΡΙΘΜ. 1890/2005 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

ΕΔΡΑ ΑΘΗΝΑ

ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 31 – 104 32 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ.: 210-5229968 FAX: 210-5229541

e-mail: eoty@otenet.gr

www.eoty.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΥΦΛΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ. ΑΡΙΘΜ. 9977/12-12-1932 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΥΦΛΩΝ ΕΠΙΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ & ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ

Η κυβέρνηση ν΄ αφήσει τον κοινωνικό κανιβαλισμό και την συνεχή, εσκεμμένη στοχοποίηση των τυφλών.

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ.) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών (Π.Σ.Τ.) με αφορμή τα επαίσχυντα γεγονότα της διαπόμπευσης και καταρράκωσης της προσωπικότητας των ΑμεΑ στην Χίο, γεγονός που ξεχείλισε το ποτήρι της ακούσιας υπομονής, την οποία επιδεικνύουν οι εκατοντάδες χιλιάδες «ανυπεράσπιστοι» ανάπηροι της χώρας, στην πρώτη γραμμή των οποίων έχουν στοχοποιηθεί οι τυφλοί ως δείγμα αναλγησίας και πολιτικής τύφλωσης, καλούν την κυβέρνηση όπως και τα media που την στηρίζουν να σταματήσουν το αισχρό παιχνίδι της ανεύρεσης αποδιοπομπαίου τράγου για τα δεινά που καταδυναστεύουν το σύστημα υγείας και το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και να σταματήσουν εδώ και τώρα να χρησιμοποιούν τους ανάπηρους ως το εύκολο άλλοθι για τα ανθρωποφαγικά μέτρα που λαμβάνονται καθημερινά κατ’ επιταγήν των δανειστών. Οι τυφλοί και οι ανάπηροι γενικά, δεν είναι ούτε φοροφυγάδες, ούτε εισφοροδιαφεύγουν, ούτε φυσικά έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς δισεκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό.

Καλούμε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά:

• να εξασφαλίσουν σε κάθε τυφλό και σε κάθε ανάπηρο πολίτη αυτής της χώρας την αξιοπρεπή διαβίωσή του,

• να τιμωρήσουν παραδειγματικά όσους ευθύνονται για την απογύμνωση των αποθεματικών των ασφαλιστικών μας ταμείων,

• να αποκαλύψουν τους υπεύθυνους και το σύστημα ανάδειξης των παράνομων αναπήρων, παραπέμποντάς τους ως επίορκους των καθηκόντων τους και

• να πάρουν τα χέρια τους από τα προνοιακά επιδόματα των αναπήρων, τα οποία για τους περισσότερους αποτελούν την μοναδική πηγή επιβίωσης.

Επιπλέον να σταματήσει άμεσα η απαράδεκτη ταλαιπωρία δεκάδων χιλιάδων αναπήρων που έχουν εγκλωβιστεί πάνω από ένα χρόνο τώρα στις Επιτροπές του ΚΕΠΑ και αδυνατούν πλέον να εξασφαλίσουν τα προς το ζειν.

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών δηλώνουν σε όλους τους τόνους, ότι οι ανάπηροι δεν μπορούν να υποστούν καμιά περαιτέρω περικοπή, ζητούν κρατικό σύστημα υγείας, παιδείας και πρόνοιας για όλους και -σε αντίθετη περίπτωση- δηλώνουν αγωνιστικό παρόν απέναντι σε όποιον υψώσει ανόσια το ανάστημά του στους πιο φτωχούς και πιο αδικημένους αυτής τής χώρας.

Για το Δ.Σ. της Ε.Ο.Τ.

Ο Πρόεδρος Νικόλαος Γιαλλούρης

Η Γενική Γραμματέας Παρασκευή Τσαβαλιά

Για το Δ.Σ. του Π.Σ.Τ.

Ο Πρόεδρος Ηλίας Μαργιόλας

Ο Γενικός Γραμματέας Γεράσιμος Μαρκέτος

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή