Ο Βαγγέλης Χατζής μέσα στον ρινγκ, με τα γάντια πυγμάχου και στα δύο χέρια.
Ρεπορτάζ: Γιώργος Μιμίκος | mimikos@neakriti.gr

Οι «Αθλητικές Ιστορίες» της ΚΡΗΤΗ TV σας παρουσίασαν τον μοναδικό στον κόσμο πυγμάχο με ένα χέρι(!) που ήρθε για μερικές μέρες στο Ηράκλειο.

Ο Βαγγέλης Χατζής έκανε πράξη το «δεν υπάρχει δεν μπορώ, μόνο το δεν θέλω» και απέδειξε πως ο κάθε άνθρωπος όλα τα μπορεί, ακόμα και να γίνει πυγμάχος με ένα ουσιαστικά χέρι.

«Σαν παιδί ήμουν νευρικός αλλά η πυγμαχία μου άλλαξε τη ζωή! Εγώ χρειάζεται να κάνω πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια από έναν άνθρωπο αρτιμελή κάθε μέρα της ζωής μου! Και για να γίνω πυγμάχος έκανα και κάνω ακόμα διπλάσια προπονηση! Ωστόσο το κάνω και παίρνω δύναμη από ανθρώπους που μου έχουν σταθεί και από άλλους που δεν γνωρίζω και μου λένε πως τους δίνω δύναμη να παλέψουν τα δικά τους προβλήματα», είπε μεταξύ άλλων στην εκπομπή ο Χατζής και ας σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη εκπομπή θα προβληθεί απόψε (2 1 .45) σε επανάληψη στην ΚΡΗΤΗ TV!

Αξίζει όμως να διαβάσετε αναλυτικά την ιστορία της ζωής του Βαγγέλη Χατζή που έγινε πλέον και αθλητική ιστορία:

26η Απριλίου του 1986 έχει χαραχτεί στη μνήμη όλων. Στον Πυρηνικό Σταθμό Παραγωγής Ενέργειας του Τσερνόμπιλ της Σοβιετικής Ένωσης ο τέταρτος αντιδραστήρας εκρήγνυται, με αποτέλεσμα να εκλυθεί τεράστια ποσότητα ραδιενεργής ουσίας σε όλη περιοχή.

Μέσα στις επόμενες μέρες σήμανε συναγερμός σε όλο τον κόσμο, με τις Αρχές να απαγορεύουν στους πολίτες να καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά, λόγω μόλυνσης εδάφους. Μπορεί η Ελλάδα να βρισκόταν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, ωστόσο οι προειδοποιήσεις δεν άργησαν να φτάσουν κι εδώ.

Στη χώρα μας, μόνο εκείνη τη χρονιά, σύμφωνα με την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία, 2.500 κυήσεις διακόπηκαν γυναίκες, φοβούμενες πως τα παιδιά που θα έρχονταν στον κόσμο θα είχαν επηρεαστεί από την πυρηνική ακτινοβολία, προχώρησαν σε έκτρωση.

Μία από εγκυμονούσες κατά διάρκεια του πυρηνικού ατυχήματος ήταν και η μητέρα Βαγγέλη Χατζή, η οποία αποφάσισε να κρατήσει το παιδί. Το μωρό γεννήθηκε, αλλά μόλις τρεις μετά διαγνώστηκε με κακοήθη όγκο. Όπως τους ενημέρωσαν οι γιατροί, το καρκίνωμα κατά πάσα πιθανότητα οφειλόταν στην ακτινοβολία που δέχτηκε το έμβρυο όσο βρισκόταν στην κοιλιά της μητέρας του, μάλλον μέσω φαγητού που μολύνθηκε από τη βροχή. Πρόκειται για ένα από τα χιλιάδες θύματα του Τσερνόμπιλ παγκοσμίως.

Κρίθηκε αναγκαία η εγχείρηση για την αφαίρεση του όγκου. Για αποσοβηθεί κίνδυνος να χάσει ζωή του, οι γιατροί έπρεπε να του κόψουν το μισό δεξί του χέρι. Όλα πήγαν καλά τελικά.

Σήμερα, 37 χρόνια μετά, ο Βαγγέλης έχει καταφέρει να γίνει, παρά την αναπηρία του, ένας από τους καλύτερους μποξέρ της χώρας, ενώ, ταυτόχρονα, αποτελεί έναν από τους μικρότερους σε ηλικία προπονητές πυγμαχίας.

Πηγή: Εφημερίδα “Νέα Κρήτη”

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή