Η Δόμνα Μιχαηλίδου σε έδρανο της βουλής μιλάει. Κάτω από τη φώτο η φράση Επιστολή Διαμαρτυρίας ΠΑΣΕΚΔΑΠ.

Επιστολή Διαμαρτυρίας

Συντονισμένη επίθεση στα ΚΔΑΠ των Δήμων από την Κυβέρνηση

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Κυβέρνησης,

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) & παιδιών/ατόμων με αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) των Δήμων, αποτελεί πανελλαδικά το μοναδικό πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο εκπροσωπώντας περίπου 2.500 συμβασιούχους εργαζόμενους στα περίπου 424 ΚΔΑΠ & 75 ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.

Το γεγονός που μας ωθεί στη σύνταξη και αποστολή της επιστολής αυτής είναι η επιτακτική ανάγκη να σας ενημερώσουμε για τη μεθοδευμένη επίθεση που δέχεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ΚΔΑΠ των Δήμων, οι εργαζόμενοι σε αυτά και ως ένα βαθμό και οι ίδιοι οι γονείς ωφελούμενοι/εξυπηρετούμενοι στις Δομές αυτές.

Με αφορμή την αναμενόμενη υπογραφή και δημοσίευση της ΚΥΑ με το νέο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης και λειτουργίας των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, η αρμόδια Υφυπουργός Εργασίας, κυρία Μιχαηλίδου, αναφέρεται σε αυτό με απόλυτα προσβλητικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το σύνολο των εμπλεκόμενων με τα ΚΔΑΠ κοινωνικών εταίρων, συμπεριλαμβάνοντας στις συκοφαντικές της αναφορές και τα δημόσια ΚΔΑΠ, τα ΚΔΑΠ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μαζί με αυτά, τους αιρετούς των Δήμων, Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Προέδρους Κοινωφελών Επιχειρήσεων, τους εργαζόμενους σε αυτά και τις μητέρες που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στα δημοτικά ΚΔΑΠ εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες.

Πιο συγκεκριμένα, στην συνέντευξη που έδωσε την Κυριακή 16/05 στην εκπομπή «Τώρα ο,τι συμβαίνει» στο κανάλι OPEN TV (Η Δόμνα Μιχαηλίδου για τον ψηφιακό έλεγχο των βρεφονηπιακών σταθμών | Τώρα ό,τι συμβαίνει | OPEN TV – YouTube), είπε αυτολεξεί:

α) «…είναι τα Κέντρα (τα ΚΔΑΠ) που το Κράτος κάθε χρόνο δίνει 110.000.000€»,
β) «στα ΚΔΑΠ δεν υπήρχε θεσμικό πλαίσιο»,
γ) «γιατί γνωρίζαμε πως σε αρκετές περιπτώσεις τα παιδιά δεν πήγαιναν 5 ημέρες την εβδομάδα και υπήρχε κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος κατά 100%»,
δ) «τώρα με ένα πολύ απλό application θα μπορούν οι γονείς να κάνουν ηλεκτρονικό παρουσιολόγιο έτσι ώστε αυτά τα 110.000.000€ που δίνουμε να δίνονται εκεί που πρέπει και να μην σπαταλούμε το δημόσιο χρήμα»

Η μεθοδευμένη επίθεση της κυρίας Μιχαηλίδου στον θεσμό ξεκινά με αναληθείς αναφορές στα ποσά χρηματοδότησης των ΚΔΑΠ, και εφόσον δεν μπορούμε να αφήσουμε αναπάντητες τις μομφές, εξηγούμε με επίσημα στοιχεία από την ΕΕΤΑΑ, βάσει των voucher που ενεργοποιούνται κάθε χρόνο στα ΚΔΑΠ, δημοτικά και ιδιωτικά.

Ισχυρίζεται η κυρία Υφυπουργός πώς «ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ το Κράτος δίνει 110.000.000€ για τα ΚΔΑΠ». Η πραγματικότητα με αριθμούς όμως είναι διαφορετική:

2013 – 2014: 18.935.000€ (Δημοτικά ΚΔΑΠ: 18.470.200€ – Ιδιωτικά ΚΔΑΠ: 464.800€)
2014 – 2015: 21.205.800€ (Δημοτικά ΚΔΑΠ: 20.491.800€ – Ιδιωτικά ΚΔΑΠ: 714.000€)
2015 – 2016: 28.081.200€ (Δημοτικά ΚΔΑΠ: 25.026.400€ – Ιδιωτικά ΚΔΑΠ: 3.054.800€)
2016 – 2017: 30.526.667€ (Δημοτικά ΚΔΑΠ: 24.318.127€ – Ιδιωτικά ΚΔΑΠ: 6.208.540€)
2017 – 2018: 42.464.264€ (Δημοτικά ΚΔΑΠ: 28.558.088€ – Ιδιωτικά ΚΔΑΠ: 13.906.176€)
2018 – 2019: 55.216.744€ (Δημοτικά ΚΔΑΠ: 29.150.496€ – Ιδιωτικά ΚΔΑΠ: 26.066.248€)
2019 – 2020: 79.080.902€ (Δημοτικά ΚΔΑΠ: 30.020.487€ – Ιδιωτικά ΚΔΑΠ: 49.060.415€)
2020 – 2021: 75.235.440€ (Δημοτικά ΚΔΑΠ: 17.508.120€ – Ιδιωτικά ΚΔΑΠ: 57.727.320€)

Γιατί όμως μία τόσο προβεβλημένη και προσεκτική Υφυπουργός της Κυβέρνησης να κάνει ένα τέτοιο λάθος και να «πέσει έξω» φουσκώνοντας το ποσό της χρηματοδότησης κατά 35.000.000€;

Είχε ελλιπή στοιχεία; Την ενημέρωσαν λάθος οι συνεργάτες της ή οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου και της ΕΕΤΑΑ; Τίποτα από τα παραπάνω. Η κυρία Υφυπουργός συνειδητά και εν γνώσει της συμπεριέλαβε στους υπολογισμούς της και τα ποσά που προορίζονται για τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ (24.665.000€), ενώ υπολόγισε στα 110.000.000€ όχι μόνο τα voucher που ενεργοποιήθηκαν (άρα τα ποσά τους πραγματικά εκταμιεύονται), αλλά και τα ποσά που αντιστοιχούν στα voucher που δεν ενεργοποιήθηκαν ποτέ, οπότε τα χρήματα αυτά δεν θα δαπανηθούν. Όταν λοιπόν ένας Υπουργός, ενώ γνωρίζει πολύ καλά τα στοιχεία και τα δεδομένα, βγαίνει δημόσια και ξεκινάει τον λόγο του στηρίζοντας όσα θα πει στη συνέχεια σε αναληθή στοιχεία για τα ΚΔΑΠ, είναι ξεκάθαρο πως ο επικοινωνιακός, αλλά και ουσιαστικός, του στόχος δεν θα είναι τόσο «καλοπροαίρετος».

Στη συνέχεια, ισχυρίζεται η κυρία Υφυπουργός πώς «στα ΚΔΑΠ δεν υπήρχε θεσμικό πλαίσιο». Ακόμα μία ανακρίβεια. Το θεσμικό πλαίσιο για την αδειοδότηση και λειτουργία των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ υφίσταται από το 2001 (ΦΕΚ Β 1397/2001), κάτι που γνωρίζει πάρα πολύ καλά και η ίδια. Δύο οι ανακριβείς αναφορές πριν καταλήξει σε αυτό που εξ αρχής θέλει να εξαγγείλει η κυρία Υφυπουργός.

Και αφού «στρώσει το έδαφος» με τις πρώτες ανακριβείς αναφορές έρχεται η δήλωση-«βόμβα»:

«..γιατί γνωρίζαμε πως σε αρκετές περιπτώσεις τα παιδιά δεν πήγαιναν 5 ημέρες την εβδομάδα και υπήρχε κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος κατά 100%..». Σε ένα ρεσιτάλ επιθετικότητας, κατασυκοφάντισης και σωρείας ανακριβειών η κυρία Μιχαηλίδου κατηγορεί ευθέως τους Δήμους και τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλης της χώρας, πως (και) στα δημοτικά ΚΔΑΠ «υπήρχε κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος». Καταγγέλλει λοιπόν τόσο τους Δήμους όσο και τους ίδιους τους εργαζόμενους στα δημοτικά ΚΔΑΠ για διαφθορά. Διεφθαρμένοι και οι ίδιοι οι γονείς, βέβαια, που τόσα χρόνια «συνεργάζονταν» με τους Δήμους και τους εργαζόμενους, ώστε ως «σπείρα» να συμμετέχουν όλοι μαζί στην «κατασπατάληση κατά 100%» (όπως χαρακτηριστικά είπε) του δημόσιου χρήματος των χρηματοδοτήσεων για τα δημοτικά ΚΔΑΠ. Φαίνεται πως έτσι προσεγγίζει η κυρία Υφυπουργός την Κοινωνική Πολιτική, ως «κατασπατάληση δημόσιου χρήματος» και τους λειτουργούς της ως «διεφθαρμένους καταχραστές» αυτού.

Όσο για την αναφορά στο ότι «…γνωρίζαμε πως σε αρκετές περιπτώσεις τα παιδιά δεν πήγαιναν 5 ημέρες την εβδομάδα…» είναι ακόμα ένα από τα ανακριβή δεδομένα που χρησιμοποίησε η κυρία Μιχαηλίδου, μαζί με τα προαναφερθέντα. Όποιος γνωρίζει έστω και στο ελάχιστο τον χαρακτήρα λειτουργίας των ΚΔΑΠ και τους σκοπούς που εξυπηρετούν από την ίδρυσή τους μέχρι και σήμερα, ξέρει πολύ καλά πως τα παιδιά προσέρχονται στα ΚΔΑΠ ελεύθερα, κατά βούληση, όποια μέρα και για όσο χρόνο επιθυμούν, κρίνουν, αισθάνονται, έχουν ανάγκη και μπορούν. Είναι οι Δομές όπου τα παιδιά σε ένα κλίμα ελευθερίας και οικειοθελούς συμμετοχής αξιοποιούν, με τη συνδρομή του άρτια καταρτισμένου παιδαγωγικού προσωπικού τους, τον πραγματικά υπερπολύτιμο ελεύθερο χρόνο τους. Η κυρία Μιχαηλίδου γνωρίζει πολύ καλά τα παραπάνω και κυρίως ότι δεν είναι υποχρεωτική η πενθήμερη συμμετοχή των παιδιών στις δραστηριότητες, καθώς τα παιδιά έχουν τα απογεύματα και πολλές άλλες υποχρεώσεις, παρόλα αυτά το αναφέρει σαν να έπρεπε να είναι έτσι, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς ότι λόγω των «διεφθαρμένων» εμπλεκόμενων (Δήμοι, εργαζόμενοι, γονείς) δεν γίνεται έτσι.

Γιατί, αν η κυρία Υφυπουργός, ήθελε να εξαιρέσει τα ΚΔΑΠ των Δήμων από τις παραπάνω ανακριβείς, προσβλητικές και συκοφαντικές αναφορές, θα έπρεπε ξεκάθαρα να το δηλώσει δημόσια, ως διευκρίνιση. Αντ’ αυτού μίλησε γενικά για τα ΚΔΑΠ, όποτε ο, τι είπε αφορά 100% και στους εκπροσώπους των ΚΔΑΠ των ΟΤΑ.

Και γιατί χρησιμοποιεί όλες τις παραπάνω αναληθείς και συκοφαντικές αναφορές η κυρία Μιχαηλίδου;

Για να καταλήξει στη «λύση» που θεσμοθετούν, η οποία δεν είναι άλλη από το ότι «τώρα με ένα πολύ απλό application θα μπορούν οι γονείς να κάνουν ηλεκτρονικό παρουσιολόγιο». Μα είναι δυνατόν; «Με ένα απλό application.. οι γονείς»;;; Η κυρία Υφυπουργός ξεχνά πως οι δικαιούχοι των voucher είναι οι μητέρες και οι γονείς με τα χαμηλότερα εισοδήματα της χώρας, είναι οι πολύτεκνοι, είναι οι μονογονείς, είναι οι άνεργες μητέρες… Είναι δυνατόν το σύστημα ελέγχου που σκέφτηκαν να στηρίζει την αποτελεσματική εφαρμογή του στο αν οι συσκευές κινητών τηλεφώνων των γονέων μπορούν να εγκαταστήσουν και να λειτουργήσουν applications ή στο αν τα κινητά αυτά μπορούν να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ανά πάσα στιγμή; Και για να μην παρεξηγηθούμε, κύριε Πρωθυπουργέ, εμείς ήμασταν οι πρώτοι εδώ και 6-7 χρόνια που ζητάμε επίμονα από κάθε πολιτική ηγεσία των αρμοδίων Υπουργείων να εντατικοποιηθούν οι επιτόπιοι έλεγχοι στις Δομές για να διασφαλίζεται τόσο η ποιοτική όσο και η νόμιμη λειτουργίας τους.

Και πάμε στο πιο σημαντικό από όλα.

Η τοποθέτηση αυτή δεν αφορά σε έλεγχο του Δημοσίου χρήματος. Αφορά σε μια ξεκάθαρη στοχοποίηση του θεσμού των ΚΔΑΠ, που εδώ και 20 χρόνια έχουν προσφέρει στην τοπική κοινωνία, στις οικογένειες, στα παιδιά. Είναι ένα στυγνό σύστημα παρακολούθησης και καταπάτησης των προσωπικών δεδομένων και δικαιωμάτων των παιδιών, που ουδεμία σχέση έχει με τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, με τον ελεύθερο χρόνο, την ελευθερία επιλογής, την ψυχοσύνθεση και ανάπτυξή τους! Είναι ξεκάθαρα μια εφαρμογή παρακολούθησης των ωρών, των λεπτών, των δευτερολέπτων, που ξεκάθαρο στόχο έχει την ακόμη μεγαλύτερη περικοπή της χρηματοδότησης των Δημοτικών ΚΔΑΠ με μοναδικό αποτέλεσμα (ίσως και σκοπό) τον αφανισμό τους. Είναι δυνατόν το αρμόδιο για την παιδική μέριμνα και πρόνοια Υπουργείο να νομοθετεί και να εφαρμόζει ένα σύστημα «GPS» σύμφωνα με το οποίο με ένα κλικ οι γονείς θα δηλώνουν την ώρα που μπαίνουν και που βγαίνουν τα παιδιά τους. Την ώρα που παρακολουθούν μουσική, την ώρα που ζωγραφίζουν, την ώρα που γυμνάζονται. Πότε ακριβώς παίζουν και πότε κολατσίζουν; Με μία εφαρμογή, το ηλεκτρονικό σύστημα θα γνωρίζει την ακριβή τοποθεσία σου, πόσες ώρες βρίσκεσαι στο σημείο αυτό, αλλά και τι ακριβώς κάνεις. Από «οάσεις» δημιουργικής απασχόλησης και κοινωνικοποίησης θα μετατραπούμε στην πρώτη κοινωνική δομή για παιδιά τύπου «Big Brother», παγκοσμίως.

Όσο για την φράση της κυρίας Υφυπουργού «..έτσι ώστε αυτά τα 110.000.000€ που δίνουμε να δίνονται εκεί που πρέπει και να μην σπαταλούμε το δημόσιο χρήμα» με την οποία κλείνει τη δημόσια τοποθέτησή της για τα ΚΔΑΠ, η απάντησή μας είναι στο εξής αντικειμενικό στοιχείο:

  • Χρηματοδότηση ΚΔΑΠ 2020 – 2021: 75.235.440€

  • Δημοτικά ΚΔΑΠ: 17.508.120€ (23%) – Ιδιωτικά ΚΔΑΠ: 57.727.320€ (77%)

Το δημόσιο χρήμα, σήμερα, με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας και των συναρμόδιων Υπουργείων, αντί να χρηματοδοτεί κατά προτεραιότητα τους Δήμους για την άσκηση της αναγκαίας κοινωνικής πολιτικής, στην ουσία χρηματοδοτεί τον τομέα της ιδιωτικής επιχειρηματικής και ξεκάθαρα κερδοσκοπικής πρωτοβουλίας, δηλαδή των ιδιωτικών ΚΔΑΠ. Την ίδια στιγμή που με επίμονη απόφαση του Υπουργείου Εργασίας 59.000 παιδιά ΔΕΝ έλαβαν voucher ενώ το δικαιούνταν, την ίδια στιγμή που η χρηματοδότηση των δημοτικών ΚΔΑΠ υπέστη καταστροφική καθίζηση κατά 43% από 30.020.487€ το 2021-2020 στα 17.508.120€ την τρέχουσα χρονιά 2020-2021, προκαλώντας ένα τεράστιο πρόβλημα τόσο στους Δήμους και στους εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ, όσο και στις ίδιες τις οικογένειες που ενώ τόσα χρόνια λάμβαναν κανονικά voucher και εξυπηρετούνταν στα δημοτικά ΚΔΑΠ, φέτος απορρίφθηκαν λόγω μείωσης του προϋπολογισμού και άλλων περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν αποκλειστικά για τα ΚΔΑΠ.

Αν η Υφυπουργός πίστευε και πρέσβευε πραγματικά τη διασφάλιση του δημόσιου χρήματος, θα είχε ήδη υιοθετήσει τις τεκμηριωμένες προτάσεις της ΚΕΔΕ και του ΠΑΣΕΚΔΑΠ για διακριτή, επαρκή, απολύτως ελεγχόμενη και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση των ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΔΑΠ, των ΚΔΑΠ των Δήμων δηλαδή, ως κρατικές δομές κοινωνικής πρόνοιας, βάσει του πραγματικού και προϋπολογισμένου λειτουργικού τους κόστους, με παράλληλη πρόβλεψη για μονιμοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού που υπηρετεί αδιάκοπα τον θεσμό εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Ως εργαζόμενοι οφείλουμε να απαντήσουμε στη συκοφαντική τοποθέτηση της κυρίας Υφυπουργού (και) προς εμάς, πως η όποια «κακοδιαχείριση» ή «κατασπατάληση» της χρηματοδότησης μπορεί να έχει διαπιστώσει, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αφορμή για παρεμβάσεις οι οποίες θα οδηγήσουν σε απολύσεις προσωπικού και τεράστια οικονομικά προβλήματα επιβίωσης στους εργαζόμενους των δημοτικών ΚΔΑΠ και τις οικογένειές τους. Οι οποίοι μάλιστα είναι δέσμιοι τόσα χρόνια τώρα με επισφαλείς συμβάσεις ΙΔΟΧ και η εργασία τους εξαρτάται πλήρως από την χρηματοδότηση των φορέων που διαχειρίζονται το πρόγραμμα. Καμία εξυγίανση, λοιπόν, δεν μπορεί να επέλθει αν δεν εξασφαλιστεί πρώτα η σταθεροποίηση της εργασίας των λειτουργών του – εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού. Οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση που θα επιφέρει νέα υποχρηματοδότηση θα έχεις ως ευθύ στόχο να χάσουμε τις θέσεις εργασίας μας και να βρεθούμε στην ανεργία.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σημειώσουμε πως με τον χρηματοδοτικό «στραγγαλισμό» των δημοτικών ΚΔΑΠ και με παράλογα μέτρα που καταπατούν προσωπικά δεδομένα και δικαιώματα των παιδιών, δεν θα επιτευχθεί καμία «εξυγίανση» των δομών, αλλά ο αφανισμός τους. Αφήνοντας τον απολύτως κρατικοδίαιτο – δήθεν επιχειρηματικό – ιδιωτικό τομέα, στην περίπτωση των ΚΔΑΠ, να λαμβάνει το 100% των όποιων μελλοντικών χρηματοδοτήσεων.

Με απλά λόγια, μη γελιόμαστε, ιδιωτικοποιείτε τα ΚΔΑΠ.

Εξάλλου, αν ισχύουν όλα όσα επικαλείται η κυρία Υφυπουργός, ως παρανομίες και κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, τεράστιες και αποκλειστικές ευθύνες έχουν τόσο το ίδιο το Υπουργείο Εργασίας, όσο και οι Περιφέρεις που αδειοδοτούν τα ΚΔΑΠ, αλλά και η ΕΕΤΑΑ που διαχειρίζεται τόσα χρόνια τη χρηματοδότηση του προγράμματος προς τους Φορείς που συμμετέχουν σε αυτό. Οι υπόλογοι πρέπει να είναι εκείνοι και όχι οι εργαζόμενοι στις Δομές, οι οποίοι παρόλες τις επισφαλείς εργασιακές σχέσεις, παρόλο που για τεράστια διαστήματα όλα αυτά τα χρόνια παραμένουν κατά καιρούς απλήρωτοι, παρόλο που έχουν δώσει την ψυχή τους στα ΚΔΑΠ των Δήμων, μέμφονται τώρα από την κυρία Μιχαηλίδου ότι συμμετείχαν στην «κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος». Δεν είναι δυνατόν από όλους τους παραπάνω θεσμικούς φορείς, τελικά άμεσα απειλούμενοι να καθίστανται οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και τα παιδιά που εξυπηρετούνται στα δημοτικά ΚΔΑΠ.

Ως εκ τούτων:

Καλούμε τον Πρωθυπουργό, κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη, να μεριμνήσει ώστε με προσωπική του παρέμβαση και εντολή, να διασφαλιστεί τόσο ο θεσμός και η χρηματοδότηση για τη λειτουργία των ΚΔΑΠ, μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσο και οι θέσεις εργασίας του υπηρετούντος προσωπικού των Δομών με την άμεση μονιμοποίησή του.

Καλούμε τους αρμόδιους κ.κ. Υπουργούς Επικρατείας, Εσωτερικών, Εργασίας, Ανάπτυξης, Οικονομικών και Παιδείας να στηρίξουν τις κοινωνικές δομές ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων, αναλαμβάνοντας τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες αποδεχόμενοι τις διεκδικήσεις της ΚΕΔΕ και του ΠΑΣΕΚΔΑΠ, όπως έχουν διατυπωθεί με σειρά ομόφωνων αποφάσεων της ΚΕΔΕ και του ΠΑΣΕΚΔΑΠ.

Καλούμε τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να στηρίξουν με συνεχείς παρεμβάσεις τις κοινωνικές δομές ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων, αναδεικνύοντας τις κοινές διεκδικήσεις της ΚΕΔΕ και του ΠΑΣΕΚΔΑΠ, όπως έχουν διατυπωθεί με σειρά ομόφωνων αποφάσεων της ΚΕΔΕ και του ΠΑΣΕΚΔΑΠ.

Καλούμε, τέλος, την ΚΕΔΕ, τους Δημάρχους όλης της χώρας, τους συνεργάτες μας και εργοδότες μας, να μην αφήσουν αναπάντητες τόσο αυτή όσο και κάθε παρόμοια δημόσια ή μη τοποθέτηση που περιλαμβάνει ανακριβείς, προσβλητικές, συκοφαντικές και άδικες μομφές κατά των δημοτικών ΚΔΑΠ και των ανθρώπων τους. Των αυτοδιοικητικών που τα διοικούν, των εργαζομένων που τα υπηρετούν και των γονέων που είναι οι αποδέκτες των υπηρεσιών τους.

Σας καλούμε κύριε Πρωθυπουργέ να μεριμνήσετε προσωπικά ώστε να σταματήσει η οργανωμένη αυτή επίθεση στελεχών της Κυβέρνησης στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων και να εισακουστεί το απόλυτα λογικό και δίκαιο αίτημα των γονέων για άμεση επαναλειτουργία των ΚΔΑΠ (συνημμένο 423/10.05.2021). Επαναλειτουργούν οι Παιδικοί σταθμοί χωρίς μάσκες και διαγνωστικούς ελέγχους για τα παιδιά, επαναλειτουργούν όλοι οι τομείς της οικονομίας, λειτουργούν ήδη σχολεία και παιδικές χαρές και το σύνολο των δραστηριοτήτων για παιδιά και ενήλικες και μόνο τα ΚΔΑΠ παραμένουν κλειστά, ενώ τα παιδιά ήδη υποβάλλονται σε διαγνωστικούς ελέγχους για να πηγαίνουν στα σχολεία.

Παραμένουμε στη διάθεση του Γραφείου Πρωθυπουργού για οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση κρίνετε απαραίτητη για όλα τα παραπάνω.

 

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή