Η Ραφαέλλα Μιλτιάδους στη θέση της στο αεροπλάνο κάνοντας το σήμα της νίκης

Η απάντηση της Cyprus Airways στην αδιανόητη καταγγελία

Η Cyprus Airways δεν της επέτρεψε να επιβιβαστεί επειδή ήταν «ασυνόδευτη».

Σε δημόσια καταγγελία στο facebook προχώρησε η Ραφαέλλα Μιλτιάδους, Πρέσβειρα Οδικής Ασφάλειας 2021 και ακτιβίστρια, κατά της Cyprus Airways, αφού όπως αναφέρει στην ανάρτηση της, υπεύθυνη στο αεροδρόμιο δεν της επέτρεψε να επιβιβαστεί επειδή ταξίδευε χωρίς συνοδό.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει, η επίσημη ιστοσελίδα σου δεν της έδωσε την ευκαιρία να καταγράψει ότι έχει κινητικά προβλήματα και συνεπεία αυτών των προβλημάτων, ότι χρειάζεται ειδικά προσαρμοσμένο αμαξίδιο για μεταφορά της από τη «θέση της στην πόρτα του αεροσκάφους».

Την ίδια ώρα, ψέγει την πολιτική που την «αναγκάζει» να ταξιδεύει με συνοδό ενώ είναι απολύτως λειτουργικό άτομο και την έλλειψη ενημέρωσης κατά την αγορά εισιτηρίου.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Αγαπητή μου Cyprus Airways,

Πήρα τον χρόνο μου πριν σου γράψω όσα θέλω να σου πω και αποφάσισα μέρα που είναι να σε ευχαριστήσω δημοσίως.

Να σε ευχαριστήσω που την περασμένη Πέμπτη 2 Μαρτίου ώρα 18:20, η υπεύθυνη σου στο αεροδρόμιο Λάρνακας μου ανακοίνωσε ότι δε δικαιούμαι να επιβιβαστώ στην πτήση CY312 για Αθήνα, καθώς ταξίδευα ασυνόδευτη, ανάπηρη γυναίκα!

Το πρόβλημα – σύμφωνα πάντα με τους κανονισμούς σου – εναπόκειτο στο ότι δεν είχα συνοδό και δεν μπορώ να κάνω βηματάκια στην καμπίνα του αεροσκάφους σου, άρα αυτομάτως δεν έχω θέση σε αυτό.

Να σε ευχαριστήσω επίσης, που η επίσημη ιστοσελίδα σου δε μου έδωσε την ευκαιρία 1. να σου πω ότι έχω κινητικά προβλήματα και 2. ότι λόγω αυτών χρειάζομαι το ειδικά προσαρμοσμένο αμαξίδιο για να με μεταφέρεις στη θέση μου από την πόρτα του αεροσκάφους σου. Κι άλλο ένα μεγάλο ευχαριστώ που με αναγκάζεις να ταξιδεύω με συνοδό, ενώ είμαι ένα απολύτως λειτουργικό άτομο και κυριότερα που δε με ενημέρωσες για αυτή μου την “υποχρέωσή” ούτε όταν έκλεινα το εισητήριό μου, ούτε κατά το check-in, αλλά προτίμησες να μου το ανακοινώσεις εκβιαστικά μία ώρα πριν από την πτήση μου στην Πύλη 27.

Αγαπητή μου Cyprus Airways, την περασμένη Πέμπτη εξαιτίας σου ήρθα αντιμέτωπη με μια πρωτοφανέστατη διάκριση, που καταπάτουσε κάθε δικαίωμα μου για ισότιμη αντιμετώπιση, συμπεριληπτικότητα και ελευθερία. Να είσαι σίγουρη ότι θα τα ξαναπούμε, γιατί τέτοιοι κανονισμοί δε θα έπρεπε να έχουν θέση εν έτει 2023 στη χώρα μας, και ούτε να αποτελούν εμπόδιο στη ζωή του οποιουδήποτε από εμάς.

Τέλος, χαίρομαι που χαίρεσαι για την ημέρα της γυναίκας και κάνεις ένα φανταστικό Giveaway με τίτλο «Sky is the limit», αλλά προτείνω να προσθέσεις μια μικρή υποσημείωση:

*Sky is the limit, εκτός αν είσαι ανάπηρος/η και δεν έχεις συνοδό.

Υ.Γ. Την αγάπη μου στους συνταξιδιώτες που προσφέρθηκαν να γίνουν ο περιβόητος συνοδός και να ταξιδέψουμε όλοι μαζί τελικά!

Η ανακοίνωση της Cyprus Airways

Η Cyprus Airways δηλώνει τις ειλικρινείς απολογίες της για αυτό το τόσο ατυχές περιστατικό που αφορά επιβάτη με μειωμένη κινητικότητα.

Η Cyprus Airways, ως ο Σημαιοφόρος Αερομεταφορέας του νησιού μας, δεσμεύεται να μεταφέρει όλους τους επιβάτες στον προορισμό τους, ωστόσο, ως αεροπορική εταιρεία, πρέπει να τηρούμε τους τοπικούς, ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους κανονισμούς (IATA) και να τους ενισχύουμε.

Είναι απογοητευτικό όταν ορισμένοι από αυτούς τους κανονισμούς δεν γίνονται δεκτοί από τους επιβάτες μας, ενώ πάντα καταβάλλουμε επιπλέον προσπάθεια για να βρούμε λύσεις. Στην περίπτωση αυτή, ο συγκεκριμένος επιβάτης έχει μεταφερθεί με επιτυχία από και προς τον προγραμματισμένο προορισμό του.

Ελπίζουμε όλοι οι επιβάτες μας να καταλάβουν ότι η συλλογική τους ασφάλεια έρχεται πρώτη.

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη αυτή την υπόθεση και την πρόσφατη δέσμευση προς την Παρολυμπιακή Επιτροπή της Κύπρου, ως χορηγοί της, η Cyprus Airways θα επανεξετάσει και θα πραγματοποιήσει πρόσθετες εκτιμήσεις κινδύνου για να διασφαλίσει ότι όλοι οι επιβάτες είναι ασφαλείς και υποστηρίζονται και εξυπηρετούνται με τη μέγιστη προσοχή.

Πηγή: www.alfavita.gr

 

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή