η Άαρον Φίλιπ

Η Άαρον Φίλιπ φωτογραφήθηκε για το περιοδικό Paper και έδωσε συνέντευξη στη Ναόμι Κάμπελ

Η Άαρον Φίλιπ, το πρώτο μαύρο, transgender μοντέλο με αναπηρία που υπέγραψε συμβόλαιο με κορυφαίο πρακτορείο, κατέκτησε μια ακόμη πρωτιά ως πρωταγωνίστρια στο εξώφυλλο διάσημου περιοδικού μόδας.

Το 18χρονο μοντέλο, που έχει γεννηθεί με εγκεφαλική παράλυση, πρωταγωνιστεί στο εξώφυλλο του Paper, το πρώτο από τα συνολικά επτά εξώφυλλα του περιοδικού με θέμα το Pride. Η Άαρον Φίλιπ έγραψε ιστορία τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν κατάφερε να υπογράψει συμβόλαιο με το πρακτορείο μοντέλων Elite Model Management.

Στο Paper έδωσε συνέντευξη στην Ναόμι Κάμπελ, για την οποία σημειώνει πως βρίσκει πολλές ομοιότητες με τον εαυτό της. «Είμαστε και οι δυο μαύρες γυναίκες που βρήκαμε μια πλατφόρμα και κάνουμε πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει. Και είμαστε πλέον ορατές με τρόπους που δημιουργούν αντίκτυπο και αφήνουν εντυπώσεις με διάρκεια. Κερδίζουμε φήμη και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, κάτι που φέρνει ωστόσο έντονη κριτική και μίσος. Οπότε πρέπει να παραμείνουμε επαγγελματίες παρόλο που δεν θα έπρεπε επειδή μας αξίζει να εκφράζουμε να συναισθήματά μας όταν περνάμε τέτοια πράγματα. Έχει να κάνει με το να ορθώνεις το ανάστημά σου και να είσαι γενναίος, αλλά να γνωρίζεις επίσης πως είμαστε αυτό που είμαστε, όπως είμαστε», λέει η 18χρονη.

Η ανάρτηση που έγινε viral

Η Άαρον Φίλιπ έχει πει πως οφείλει το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας της στα social media, όπου σε Twitter και Instagram μετρά συνολικά περισσότερους από 120.000 followers. Πολλοί άλλωστε θεωρούν πως έγινε γνωστή μετά από μια ανάρτησή της το 2017 στο Twitter, που είχε γίνει τότε viral και στην οποία έγραφε: «Ειλικρινά, όταν με ανακαλύψει κάποιο πρακτορείο μοντέλων έχετε τελειώσει όλοι».

«Πάντα είχα πλήρη επίγνωση της ταυτότητάς μου ως άτομο σε αναπηρικό αμαξίδιο. Συνειδητοποίησα πως δεν υπάρχει ούτε ένας που να βλέπω στην τηλεόραση, στο ίντερνετ ή στη μόδα, που να μοιάζει με εμένα. Και ήξερα πως αυτό είναι πρόβλημα, επειδή γνώριζα μέσα μου πως δεν υπάρχει τίποτα λάθος σε μένα. Οπότε στα 16 μου αποφάσισα όλο αυτό να γίνει το προσωπικό μου ταξίδι και να γίνω μοντέλο», λέει η Άαρον. «Ωστόσο δεν με αποδέχονταν όταν πήγαινα σε ένα πρακτορείο και παρουσίαζα τον εαυτό μου, επειδή δεν ψάχνουν κάτι σαν εμένα. Έτσι αποφάσισα να κάνω το ταξίδι μου δημοσίως, επειδή σκέφτηκα πως αν κέρδιζα πολλή προσοχή και αν ίσως ο κόσμος δει ό,τι βλέπω εγώ στον εαυτό μου, ίσως να τσιμπήσουν», προσθέτει.

“Να έχω φωνή και να μην κοιτάζω πίσω”

Η Άαρον τονίζει στην συνέντευξή της πως το μόνο που θέλει είναι να είναι φυσιολογική και να την βλέπουν ως φυσιολογική, «επειδή εγώ ξέρω πως είμαι», σημειώνοντας ωστόσο πως η αρνητική κριτική δεν είναι κάτι που έχει καταφέρει να διαχειριστεί πλήρως. «Σε αυτό το σημείο περιορίζομαι στο block και το delete. Η μαμά μου λέει πως πρέπει να το κάνω επειδή τις περισσότερες φορές εξαντλούμαι στο να προσπαθώ να τους απαντήσω. Εγώ εξαγριώνομαι και θέλω να τους πω κάτι όπως “πώς μπορείς να συμπεριφέρεσαι έτσι;”. Αλλά για το καλό μου απλώς τους σκέφτομαι ως μίζερους», εξηγεί η ίδια.

«Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει είναι να έχω φωνή και να μην κοιτάζω πίσω, επειδή ο κόσμος έχει κάνει πολλά για να φιμώσει άτομα σαν εμένα. Είμαι απλώς ένα έφηβο κορίτσι, οπότε αν πρέπει να υψώσω την φωνή μου και να απαιτήσω κανονικότητα από τον κόσμο επειδή απλώς τυχαίνει να είμαι λίγο διαφορετική, τότε ας είναι. Όσο για την χειρότερη, ήταν να μην κάνω απολύτως τίποτα, επειδή ο κόσμος μπορεί να φοβηθεί βλέποντάς τον πόνο μου ή να πουν άσχημα πράγματα για μένα. Αλλά πώς μπορείς να ξέρεις αν δεν δοκιμάσεις; Ξέρω τους στόχους μου, τις προθέσεις μου και δεν θέλω τίποτα παραπάνω από το να με εκτιμούν και να με αγαπούν», καταλήγει η Άαρον Φίλιπ.

Πηγή: Lifo

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή