Κοντινό σε πρόσωπο ανθρώπου που το ακουμπάει με τα χέρια του. Το δέρμα σε πρόσωπο και χέρια είναι σε διάφορα χρώματα δηλώνοντας έτσι την ποικολομορφία.

Το Human Cast δημιουργήθηκε το 2020 και το έργο του είναι εξέχουσας βαρύτητας: αποτελεί αυτή τη στιγμή τον μοναδικό οργανισμό στην Ελλάδα που προάγει την αξιοπρεπή προβολή, την ορατότητα και τη συμπεριληπτικότητα καλλιτεχνών διαφορετικής φυλετικής και εθνικής καταγωγής, ΛΟΑΤΚΙ+ και ΑμεΑ ατόμων, ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας και σωματικής ποικιλομορφίας στα ΜΜΕ και σε καλλιτεχνικές/ψυχαγωγικές παραγωγές. Με τη δράση του, επιδιώκει την εξάλειψη στερεοτύπων και διακρίσεων εις βάρος των παραπάνω κοινωνικών ομάδων.

Το Human Cast απασχολείται με όλο το ψυχαγωγικό φάσμα εκπροσωπώντας τη μοναδικότητα.

Από υπηρεσίες, δίνουν έμφαση στο Diversity Consulting, σε σταθερές, δηλαδή, εκπαιδεύσεις, με ωφελούμενους υπεύθυνους τηλεοπτικών προγραμμάτων, εταιρείες παραγωγής και σχολές ψυχαγωγικών επαγγελμάτων. Με ιδιαίτερη καλαισθησία, έχουν επίσης δημιουργήσει μια Artist Gallery, έναν ψηφιακό χώρο όπου καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες με ποικίλες ταυτότητες μπορούν να παρουσιαστούν και να διασυνδεθούν με πιθανούς παραγωγούς. Ταυτόχρονα, ο οργανισμός υλοποιεί Diversity Workshops, δηλαδή διαδραστικά εργαστήρια με στόχο την αποδοχή της διαφορετικότητας για παιδιά ηλικίας 8-12.

Γιατί χρειάζεται σήμερα στην Ελλάδα ένας τέτοιος οργανισμός;

​Γιατί είναι επιτακτική η ανάγκη για σωστή ορατότητα και συμπερίληψη της ανθρώπινης ποικιλομορφίας στα ΜΜΕ. Από αυτό ακριβώς πηγάζει και το όραμα του Human Cast: η δημιουργία ενός συμπεριληπτικού κλίματος στις ελληνικές καλλιτεχνικές παραγωγές και στα ΜΜΕ, με σεβασμό στην ποικιλομορφία των καλλιτεχνών.

Τελικός στόχος;

Η κατανόηση και αποδοχή της ανθρώπινης ποικιλομορφίας από την Ελληνική κοινωνία.

Το Human Cast συνεργάζεται μεταξύ άλλων και με τη συμπεριληπτική θεατρική ομάδα ΘΕΑΜΑ, που έχουμε φιλοξενήσει στο παρελθόν στο meallamatia.gr.

Μέλη του πρωτοπόρου αυτού οργανισμού συμμετείχαν σε επεισόδιο της σειράς «Profiles» του It Gets Better Greece, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης για την ενδυνάμωση των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων. Στο επεισόδιο αυτό, μιλούν για τα βιώματά τους σχετικά με την ορατότητα και τη συμπεριληπτικότητα στα media και τις καλλιτεχνικές παραγωγές.

Μάθετε περισσότερα για την ομάδα του Human Cast εδώ.

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή