Δημήτρης Γιαννακάκης, Δημήτρης Πετρούνιας, Γιούρκας Σεϊταρίδης κρατώντας ένα guide pad ο καθένας

Πινάκιο καθοδήγησης ατόμων με περιορισμένη όραση θα εφαρμόσει πρώτος ο Οργανισμός Πολιτισμού και Άθλησης Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία θα εφαρμόσει ο ΟΠΑΝΔΑ για τους ανθρώπους με μειωμένη ή απολεσμένη όραση. Το Guide Pad είναι το πρώτο πινάκιο καθοδήγησης ατόμων με περιορισμένη όραση, με εμπνευστές και δημιουργούς τον πολιτικό μηχανικό Δημήτρη Γιαννακάκη και τον ψυχολόγο Δημήτρη Πετρούνια οι οποίοι είναι γνωστοί για τις καινοτόμες δράσεις τους.

Η έμπνευση για τη δημιουργία του Guide Pad ήταν η ιδιαίτερη δυσκολία των ανθρώπων με μειωμένη ή απολεσμένη όραση να περιηγηθούν σε κτίρια, ακόμη κι όταν αυτά έχουν κατασκευαστεί για να διευκολύνουν την πρόσβαση ΑΜΕΑ.

Το Guide Pad

Το Guide Pad είναι ουσιαστικά ένα ελαφρύ πινάκιο που αποτελεί χάρτη αφής και τρισδιάστατη οπτική απεικόνιση του κάθε ορόφου του κάθε κτιρίου σε γραφή Braille με όλους τους χώρους ενδιαφέροντος (Είσοδος, Έξοδος (κινδύνου), WC, Ιατρείο, Κυλικείο, Αποδυτήρια, Θέση θεατή κλπ). Την επιμέλεια της γραφής Braille ανέλαβε η ειδική παιδαγωγός, Ελένη Παππά. Είναι κατασκευασμένο εδώ και 2 χρόνια από οικολογικά, ανακυκλωμένα υλικά όπου σχεδιάζεται και κατασκευάζεται στην Ελλάδα.

Από πλευράς του ΟΠΑΝΔΑ, την πρωτοβουλία για την εφαρμογή του στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αθηναίων ανέλαβε από την πρώτη στιγμή ο αντιπρόεδρός του, Γιούρκας Σεϊταρίδης, ο οποίος διαθέτει ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα ισότητας.

Το πινάκιο καθοδήγησης με το χάρτη αφής

Πηγή: www.gazzetta.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή