Σήμα παρκαρίσματος ΑμεΑ

Η εμπειρία ενός ΑμεΑ σε δημόσιο χώρο στάθμευσης στα Χανιά http://www.haniotika-nea.gr

Καθημερινότητα αποτελούν στα Χανιά οι παράνομες σταθμεύσεις σε χώρους που προορίζονται για ΑμεΑ.

Πρόσφατα δε, ένα ακόμα ρεπορτάζ των “Χ.ν.” ανέδειξε πόσο αφιλόξενη είναι η πόλη μας για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Ο Δημήτρης Ρ., κάτοικος Χανίων, έστειλε χθες επιστολή προς τα “Χ.ν.” εξιστορώντας όλα όσα βιώνει στους χώρους στάθμευσης στα Χανιά. Η γραφειοκρατία αλλά και η “γαϊδουριά” οδηγών, συνεχίζουν να αποτελούν βραχνά για τον Δημήτρη και για τόσους άλλους… Δημήτρηδες της πόλης.

Ο Δημήτρης γράφει λοιπόν:

«Είμαι άτομο με αναπηρία που κάνω χρήση αναπηρικού αμαξιδίου. Δυστυχώς στην περιοχή του λιμένα των Χανίων και στα Parking (όπως στην Πύλη της Αμμου) επανειλημμένα με παγίδευαν εκτός του οχήματος μου, άτομα που παράνομα πάρκαραν εντός της θέσης ΑμεΑ, με συνέπεια να υποχρεώνομαι να καλώ το Λιμεναρχείο. Δυστυχώς, όπως με ενημέρωσαν και τις 5 φορές που συνέβη αυτό, δεν μπορούσαν να βεβαιώσουν κλήση παράβασης ΚΟΚ στους παραβάτες λόγω γραφειοκρατίας και παραλείψεων για το σχέδιο κυκλοφορίας που τους έδενε τα χέρια.

Κατά συνέπεια δεν μπορούσε να παρέμβει ο γερανός της τροχαίας που προσωπικά δεν τον έχω δει ποτέ να ελευθερώνει θέση ΑμεΑ στα Χανιά από παράνομα οχήματα.
Σε αυτό το σημείο, θέλω να ευχαριστήσω και τα παιδιά του Λιμενικού που μετακινούσαν το όχημά μου ώστε να είναι δυνατή η επιβίβασή μου σε αυτό.
Το εξωφρενικό βέβαια εδώ, είναι ότι όπως πληροφορήθηκα και βγήκα εκτός εαυτού, μετά από 5 μήνες αυτή η κατάσταση δεν έχει αλλάξει ακόμα και περιμένουν τη… γραφειοκρατία…
Εύχομαι το καλοκαίρι του 2018 να μην έχω πάλι το ίδιο πρόβλημα που… πολύ αμφιβάλλω».

( σ.σ. « Με Άλλα Μάτια» : Θα θέλαμε να υποσημειώσουμε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει, διαπιστώνει και καταγγέλλει ο Δημήτρης για τα Χανιά, ΔΕΝ είναι «Χανιώτικο» πρόβλημα. Είναι Πανελλαδικό. Ο μέσος Έλληνας πολίτης δεν είναι ευαισθητοποιημένος ούτε στο θέμα των θέσεων στάθμευσης αναπήρων, ούτε καν για τις διαβάσεις αναπήρων. Είναι θέμα Ενημέρωσης; Παιδείας; Ευαισθησίας; Ή μήπως χρειάζονται πιο …δραστικά μέτρα; Όπως αυστηρότερες ποινές στους παραβάτες και – δοκιμαστική έστω- στενή παρακολούθηση από όργανα της τάξεως ή Δημοτική Αστυνομία;)

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή