Χερωματιστό σκίτσο με ανθρώπους στη σειρά με και χωρίς αναπηρία. Πάνω δεξιά το λογότυπο της ΕΣΑμεΑ

Η Υπηρεσία «Διεκδικούμε Μαζί» της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) υποδέχεται, ενημερώνει, υποστηρίζει και ενδυναμώνει τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.

Υποστηρίζει τους επαγγελματίες άλλων Υπηρεσιών, Φορέων και Οργανώσεων και δίνει κατευθύνσεις στις Οργανώσεις-Μέλη της Ε.Σ.Α.μεΑ., σε φοιτητές-σπουδαστές για το ερευνητικό τους έργο, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.

Πού στοχεύει;

Η Υπηρεσία στοχεύει στην καταπολέμηση του αποκλεισμού και των διακρίσεων, αλλά και στην παροχή εξατομικευμένης υποστήριξης των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους προκειμένου να γίνουν οι ίδιοι φορείς διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους. Υλοποιεί δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους με σκοπό την αποδοχή της ανθρώπινης ποικιλομορφίας.

Τι παρέχει;

Η Υπηρεσία παρέχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση μέσω της διαρκούς παρακολούθησης της νομοθεσίας και των εξελίξεων στο χώρο της αναπηρίας σε Εθνικό, Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο.

Υποστηρίζει αιτήματα παρεμβαίνοντας τόσο σε πολιτικό, όσο και σε υπηρεσιακό επίπεδο προκειμένου να διασφαλιστούν ατομικά και καθολικά τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, συμπεριλαμβανομένων και των ατόμων που βιώνουν πολλαπλές διακρίσεις (γυναίκες με αναπηρία, μητέρες παιδιού με αναπηρία, παιδιά και νέοι/νέες με αναπηρία, πρόσφυγες και μετανάστες με αναπηρία).

Οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες της Υπηρεσίας ασκούν εξατομικευμένη παρέμβαση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κάθε ενδιαφερόμενου, συντάσσοντας όταν απαιτείται σχετικές συνηγορίες και παρέχοντας υποστήριξη μέσω συμβουλευτικής προσέγγισης.

Ποιους τομείς καλύπτει;

Η Υπηρεσία ενημερώνει για όλους τους τομείς των δικαιωμάτων, των κοινωνικών και οικονομικών παροχών. Ενδεικτικά:

Δικαιώματα στην εργασία, εκπαίδευση, υγεία, ανεξάρτητη διαβίωση, προσβασιμότητα, πιστοποίηση της αναπηρίας, πολιτισμός, αθλητισμός κ.ο.κ.
Παροχές όπως επιδόματα, δελτίο μετακίνησης, φορολογικές μειώσεις και απαλλαγές, ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη, εκπτώσεις σε οργανισμούς κοινής ωφέλειας, αναπηρικό αυτοκίνητο, απαλλαγές από τέλη ταξινόμησης κ.ο.κ.

Σε ποιες περιπτώσεις μπορώ να απευθυνθώ στην Υπηρεσία;

Στην Υπηρεσία μπορείτε να απευθυνθείτε όταν:

  • τα δικαιώματα σας παραβιάζονται,
  • επιθυμείτε να λάβετε πληροφορίες για τη νομοθεσία,
  • επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τα δικαιώματά σας, τις κοινωνικές, οικονομικές παροχές και άλλα ωφελήματα,
  • επιθυμείτε να λάβετε πληροφορίες για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους,
  • χρειάζεστε οποιαδήποτε υποστήριξη σε σχέση με ζητήματα αναπηρίας και χρονίων παθήσεων.

Με ποιο τρόπο μπορώ να απευθυνθώ στην Υπηρεσία;

Στην Υπηρεσία μπορείτε να απευθυνθείτε τηλεφωνικά ή δια ζώσης Δευτέρα με Παρασκευή μεταξύ των ωρών 8.00-16.00, και μέσω email, φαξ ή social media οποιαδήποτε ημέρα και ώρα.

Ποια είναι τα στοιχεία επικοινωνίας με την Υπηρεσία;

Είτε είστε κάτοικος Ελλάδας, είτε είστε κάτοικος εξωτερικού μπορείτε να απευθυνθείτε στα Κεντρικά Γραφεία στην Αθήνα (Διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα_

☎️ Τηλ.: +30 210 9949837,

📨 Fax: +30 210 5238967,

📧 E- mail: esaea@otenet.gr

ή στα ανά τόπους Παραρτήματα.

🔴 Κοινωνικά Δίκτυα

👉 https://www.facebook.com/ESAmeAgr
👉 https://twitter.com/ESAMEAgr
👉 https://www.youtube.com/channel/UC8PRR51MYBDn1ZUPtWvk5Wg
👉 https://www.instagram.com/ncdpgreece

 

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή